پانته آ
متخصص بخش
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری یا 10 گرم
شیر گرم 3/4 پیمانه
شکر 1قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
تخم مرغ(اختیاری) 1 عدد
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
آرد 2 پیمانه
_ابتدا شیر را گرم کنید باید مطمئن باشید شیر کاملا گرم باشد.
_سپس در غذا ساز شیر+خمیر مایه +تخم مرغ +نمک+شکر+روغن را اضافه کنید.
_مواد را با هم مخلوط کنید.میتونید اینکار رو با قاشق یا دست هم انجام بدید!
_وقتی کاملا با هم مخلوط شدآرد را اضافه کنید برای 1 تا2 دقیقه غذا ساز را روشن کنید.
_اگر احتیاج داشت آرد بیشتری اضافه کنید.تا حدی که خمیر نرم و لطیفی به دست آید
_حالا با دست چرب خمیر را داخل یک کاسه قرار داده روی طرف را با حوله میپوشانیم حدود نیم ساعت یا تا زمانی که خمیر ور بیاد و حجمش 2 برابر شود .
_ته طرف مورد نظر را چرب کردهخمیر را به صورت بیضی توی طرف پهن کرده کمی نشاسته ذرت میپاشیم .
_مواد میانی را تا کناره های خمیر میریزیم بعد پنیر پیتزا میپاشیم و کنارهای خمیر را برمیگردانیم که به شکل قایق شود.
_بعد یک عدد تخم مرغ و کمی شیر را هم زده برای رومال خمیر استفاده کرده و اضافی آن را رو پیده میریزیم.
_درون فر با دمای 220 درجه سانتیگراد به مدت 20 تا 30 دقیقه.
مواد لازم برای مایه ی داخل خمیر:
گوشت چرخ کرده ٢٥٠ گرم
پیاز متوسط یک عدد
سیر دو حبه
دو قاشق غذاخوری کره یا روغن
آب یک عدد لیموترش
جعفری یک مشت کوچک
نعناع دو سه شاخه
گوجه متوسط یک عدد
پنیر موزرلا و چدار جمعاً یک پیمانه
تخم مرغ یک عدد
پودر نشاسته مقداری
نمک, فلفل و ادویه دلخواه به میزان لازم
برای اینکار اول یه پیاز متوسط و ریز خرد می کنیم و با اون مقدار کره یا روغنی که داشتیم اون و تفت می دیم. سرخ کردن پیاز به ذائقه افراد بستگی داره بعضیا همین که پیاز سبک می شه گوشت و اضافه می کنن ولی من دوست دارم رنگ پیاز کاملا طلایی بشه که البته اینجا یه کم زیادی سرخ شد. به هرحال درست قبل از اینکه بخوایم گوشت و اضافه کنیم سیر رنده شده رو داخل پیاز ریخته و همین که بوی سیر بلند شد گوشت و اضافه می کنیم. تو این مرحله سیر اصلا احتیاجی به تفت داده شدن و سرخ شدن نداره.حالا گوشت و اضافه می کنیم و نمک و فلفل و هر ادویه ای که دوست داریم به اون می زنیم.
و تو این فاصله که گوشت داره می پزه, سبزیجات و گوجه رو خرد می کنیم.
در آخر بعد از اینکه گوشت کاملا جا افتاد زیر گاز و خاموش کرده و آب لیمو رو به مایه مون اضافه می کنیم و اجازه می دیم گوشت تا حدودی حرارت خودش و از دست بده و در آخر گوشت رو با سبزیجات خرد شده مون مخلوط می کنیم و مایه مون و کناری می گذاریم.
حالا نوبت به خمیر رسید. همونطور که می بینین حجم خمیر دو برابر شده.
خمیر و باز کرده اول به شکل دایره و بعد کم کم حالت بیضی بهش می دیم. ته ظرفمون و چرب کرده و به کمک وردنه یا با دست خمیر و توی سینی فر پهن می کنیم و روی خمیر کمی نشاسته می پاشیم.
و به ترتیب اون و با گوشت, گوجه ی خرد شده و پنیر رنده شده پر می کنیم. باید سعی کنیم تا لب خمیر و از مواد پر کنیم که وقتی خمیر و روی مواد برمی گردونیم موقع خوردن طعم مواد داخلش و حس کنیم در غیر این صورت مزه ی نون خالی می ده.
آخرین مرحله شکل دادن به خمیره که باید لبه ی خمیر و روی مواد برگردونیم و به اون شکل قایق بدیم. تخم مرغ رو با چنگال می زنیم وروی خمیر رو با برس تخم مرغ می مالیم تا بعد از پختن نون طلائی و خوشرنگی داشته باشیم.
حالا به مدت ٣٠ - ٢٠ دقیقه یا تا زمانی که نونمون طلائی بشه, داخل فر می گذاریم تا خوب بپزه.
آخرین ویرایش: