• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اطلاعات مهم در زمینه بورس . حتما مطالعه فرمائید

rahnama

پدر ایران انجمن
منبع
استاد خسروی (
hkhosravi)

اطلاعات مهم در زمینه بورس . لطفا حتما مطالعه فرمائید
همه شما دوستان حتما تا حالا خیلی وقتها توی اخبار از رکورد زنی شاخص بورس شنیدید. تو یک سال اخیر بندرت هفته ای بوده که حداقل یک بار از رکورد زنی این شاخص تو بیست و سی خودمون چیزی نگفته باشن. شاید بارها وسوسه شدید که یه سری به این دنیا بزنید و سرمایه گذاری کنید. شاید رفتید و حسابی باز کردید ولی بعد از چند روز بی خیالش شدید. شاید وارد شدید و دیدید که به محض ورودتون انگار تمام رویاهایی که اخبار تو ذهنتون ساخته بودن به کلی کابوس بودن. نکته مهم اینه که هروقت داره تو یه رسانه عمومی در مورد بورس تبلیغ میشه بدونید که حرفه ای ها در حال فروش هستن. این تبلیغات گاه و بی گاه نادرست، باعث ورود یه سری سرمایه سرگردون به بورس میشه. البته ورودهای بدون تحلیل. مردم فکر میکنن اگه هر روز اخبار مثبتی در مورد بورس اعلام میشه، پس اگه همین امروز برن طلاهای همسرشون رو بفروشن و سهام بخرن، یه ساله میلیاردر میشن. حالا متوجه شدید که چرا حرفه ای ها این جور موقع ها میفروشن؟ اینو با قطعیت تمام میگم که بورس بهترین بازار برای سرمایه گذاریه. ولی دقت کنید گفتم بازار، و هر بازاری قوانین خاص خودش رو داره. قوانین سخت مکانیکی. دقیقا مثل دنیا. هر جا که بخواید با قوانین جبری دنیا بجنگید، ناگزیر با شکست مواجه میشید. بگذریم. پس در قدم اول باید قوانین و ادبیات این بازار رو بشناسید. میدونید منظورم از ادبیات چیه؟
ادامه دارد

rahnama

پدر ایران انجمن
استاد خسروی (hkhosravi)

به مثالی میزنم که توی کتابی خوندمش. من تو ایران زندگی میکنم. واحد مساحت تو ایران متر مربع هست، و من براحتی درک ملموسی از یک متر مربع دارم. حتی یه نفر بیسواد هم که داره تو ایران زندگی میکنه میتونه براحتی توی ذهنش فرق یه آپارتمان پنجاه متر مربعی و یه آپارتمان صد متر مربعی رو لمس کنه. چون در طول عمرش دائم داره با این واحد برخورد میکنه. یه جورایی این واحد بخاطر کاربرد هر روزش تو زندگی ما توی ذهن ما حک شده. حالا اگه من به کشوری برم که واحد مساحت توش یارد مربع هست، خیلی برام سخته که یه آپارتمان پنجاه یارد مربعی رو توی ذهنم تجسم کنم، حتی اگه دقیقا بدونم که هر یارد مربع چند متر مربع هست. ولی اگه مثلا مشاور املاک به من بگه که پنجاه یارد مربع اندازه یک ششم یه زمین فوتباله، اونوقت راحتتر میتونم توی ذهنم تجسمش کنم.میدونید؟ میخام بگم هر کاری ادبیات خاص خودش رو داره و برای انجام اون کار باید دقیقا ادبیات اون کار رو بلد باشیم.چه تو بورس، چه تو مسکن، چه طلا و چه.....

ادامه دارد

rahnama

پدر ایران انجمن
استاد خسروی

من به شما میگم که p/e نماد پسهند سه هست.

حالا میام براتون معنی p/e رو مینویسم : این نسبت برابره با نسبت قیمت کنونی سهم به میزان سود سالانه به ازای هر سهم.

یه جمله کوتاه بود و شما ممکنه با پنچ بار مرور کردنش، فکر کنید که مفهومش رو متوجه شدید. ولی همین الان میتونم حداقل پنجاه صفحه در موردش بنویسم و قسم بخورم که هنوز نتونستید مفهومش رو لمس کنید. میدونید چرا؟ چون هزار حالت مختلف کنار هم میان تا ارزش p/e برای تصمیم گیری ما مشخص بشه.

حالا منظورم رو در مورد یادگیری ادبیات بورس متوجه میشید.

ادامه دارد

rahnama

پدر ایران انجمن
با توجه به مهم بودن مسئله از مریم خانم خواهش میکنم در صورت امکان لینک برای همه عزیزان انجمن ارسال شود.جناب خسروی از اساتید انجمن همسایه هستند و چون نیت خیر در این آموزش داشتند با اجازه ایشان و ذکر منبع بتدریج عین مطالب را انتقال می دهم.
عزیزان شما جوان هستید و فردا زیر بار هزاران مسئولیت خواهید رفت. اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید تا اگر خواستید وارد بورس شوید با آگاهی کامل باشد.
این مطالب را در هیچ کتابی نمی توانید ببینید و هر فردی آنرا مطرح نمیکند.

rahnama

پدر ایران انجمن
استاد خسروی

میخوام یه چند خطی در مورد واژه سرمایه گذاری بنویسم و بعد پاسخ سوال alma عزیز و بعد هم میخوام آرزومندان میلیاردر شدن رو یکم به چالش بکشونم.
سرمایه گذاری از دو واژه سرمایه و گذاری تشکیل شده. سرمایه از دو واژه سر و مایه تشکیل شده. سر در اینجا به معنی اضافه و مایه به معنی مایحتاج معمول زندگیه. پس سرمایه به معنای دارایی اضافه بر نیاز مصرفی میشه. واژه ی گذاری هم تا حد زیادی قابل لمس هست ، فقط نکته ای که توش هست اینه که یه جور قرار دادنه که یکم با کار یدی و فیزیکی فرق میکنه یعنی اینکه شما توی سرمایه گذاری بیشتر از اینکه بخواید خودتون کار کنید، سرمایه تون رو به کار میگمارید. برگردیم سر سرمایه. اول میخوام یه چیزی رو همین الان روشن کنم اونم اینه که باید فرق بین یه سرمایه دار و یه پول دار رو همین اول برای خودمون روشن کنیم. امیدوارم دوستان در مورد این موضوع در پستهاشون کمکم کنن. خوب حالا بیاید ببینیم چطور باید شروع کنیم.
آدمایی رو میشناسم که میرن وام بیست درصد میگیرن میان تو بورس سرمایه گذاری میکنن. اونم بدون هیچ دانشی. البته به این کار نمیشه گفت سرمایه گذاری. لیز خوردن و افتادن توی یه گودال در عرض چند ثانیه اتفاق میفته ولی در اومدن از اون وضعیت اگه هیچ کمک خارجی بهت نرسه ممکنه ساعتها طول بکشه و حتی شاید مجبور باشی یه شب سرد زمستونی رو با بدن زخمی تو همون گودال بگذرونی.

ادامه دارد

rahnama

پدر ایران انجمن

بخش اول صحبتم تقریبا تموم شده. لطفا به همه خطوطش فکر کنید. نتیجه اینه که سرمایه باید سر مایه باشه و زیاد مهم نیست که مقدارش چقدر خواهد بود.
کاربر عزیز alma : برای تحلیل بورس دو روش وجود داره. روش فاندمنتال و روش تکنیکال. و شما باید با هر دو روش آشنا باشید. ولی در مورد نرم افزارهای موجود برای تحلیل تکنیکال باید بگم که نرم افزارهای زیادی تو بازار هست که معتبر ترینشون amibroker هست که توسط خود سازمان تغدیه میشه ولی بخاطر دلایل فنی من نرم افزار بین المللی متاتریدر رو پیشنهاد میکنم. این نرم افزار جدیدا توسط کارگزاری مفید تغذبه میشه و شما حتی میتونید آنلاین هم بازار رو رصد کنید. از ضعفهای ami یکیش همین عدم آنلاین بودنش هست. هر روز ساعت سه به بعد اطلاعات توسط سازمان آپدیت میشه و شما باید با یه نرم افزار دیگه به اسم tseclient دیتا رو دانلود کنید که معمولا ده دیقه تا بیست دیقه طول میکشه. و بعد باید دیتا رو بیارید تو ami و ازش استفاده کنید. ولی متا دیگه این دردسرا رو نداره.
به هر حال نرم افزار رو میشه بدست آورد و همشون هم یه چیزی رو به شما میگن. مهم اینه که الفبای تکنیکال رو بیاموزیم و بدونیم که چطوری با نمودارا دوست بشیم.
قسمت آخر حرفم : همه دوستان خوبم که میخوان میلیاردر بشن. همه اونایی که میخوان یه بیست و پنج تومنی رو بیست و هشت بار دو برابر کنن. به نظرم برای هر تصمیم اقتصادی باید برنامه داشت. و برای هر برنامه باید در ابتدا نقطه آپتیممی بین میزان سرمایه و تایم فریم برقرار کرد. یعنی شما باید یه تعادلی بین میزان سرمایه ای که الان دارید و مدت زمانی که میخواید به میزان سرمایه مورد نظر برسید برقرار کنید. باید واقع بین باشید. باید نقطه کنونی، برنامه و نقطه پایانی دقیقا توی ذهنتون قابل لمس باشه. گفتن بیست و هشت بار یه بیست و پنج تومنی رو دو برابر کنم خیلی راحته تازه خیلی ها میگن من که سرمایه اولیه م خیلی بیشتر از این حرفاست ولی آیا میدونید هر سرمایه داری حداقل چند بار از هر پله ای میفته تا میشه سرمایه دار؟ خوشحال میشم در مورد این موضوع با اعضای محترم گپ و گفت کنم. ....

ا

آخرین ویرایش:

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
با توجه به مهم بودن مسئله از مریم خانم خواهش میکنم در صورت امکان لینک برای همه عزیزان انجمن ارسال شود.جناب خسروی از اساتید انجمن همسایه هستند و چون نیت خیر در این آموزش داشتند با اجازه ایشان و ذکر منبع بتدریج عین مطالب را انتقال می دهم.
عزیزان شما جوان هستید و فردا زیر بار هزاران مسئولیت خواهید رفت. اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید تا اگر خواستید وارد بورس شوید با آگاهی کامل باشد.
این مطالب را در هیچ کتابی نمی توانید ببینید و هر فردی آنرا مطرح نمیکند.

[MENTION=3]Maryam[/MENTION]

rahnama

پدر ایران انجمن
چه ساعتی سفارشات خود را وارد سیستم کنیم ؟

1. rahnama - ۱۳۹۲/۱۲/۱۳, ۱۵:۴۷

بازار سهام به مانند همه بازارهای جهانی هر هفته از ( شنبه تا چهارشنبه ) یعنی به مدت 5 روز در هفته قابل انجام معامله است . زمان آغاز معاملات روزانه از ساعت ( 9 صبح الی12/30 ظهر ) می باشد و سهامداران تنها در این ساعات قادر به انجام خرید یا فروش سهام هستند . نکته مهمی که بسیاری از سهامداران مبتدی که از روش آنلاین معاملاتشان را انجام میدهند فراموش کرده یا آگاهی ندارند این است که ، از ساعت 9 صبح به بعد سفارشات خرید یا فروش خود را وارد سیستم معاملاتی آنلاین می کنند و همین کار در بسیاری از مواقع باعث گران خریدن سهم میشود و حتی زیان یا کاهش سود .

همانطور که در بالا اشاره شد ، زمان آغاز معاملات از ساعت 9 صبح می باشد ولی سیستم معاملاتی سازمان بورس اوراق بهادار از ساعت ( 30 . 8 صبح ) قادر به ورود سفارشات است . البته سفارشات در ساعت 9 صبح عملیاتی میشود ولی سهامدار میتواند از ساعت 30 . 8 صبح سفارشات خود را وارد سیستم معاملاتی کند . پس اگر شما از سیستم معاملات آنلاین استفاده می کنید می بایست از ساعت 30 . 8 صبح وارد سیستم آنلاینتان شوید

rahnama

پدر ایران انجمن
آشنایی با یک ترفند از طرف فروشندگان " ترفند 1 " :

در بسیاری از مواقع ، فروشنده سهم قصد می کند تا با سفارش سازی ، فضایی هیجانی برای سهم ایجاد کرده و سهام خود را در قیمت خوبی عرضه کند به همین جهتپس از اینکه سفارش فروش خود را در قیمت مثبت و بالا وارد کرد سریعا سفارش خریدی برای همان سهم و در همان قیمتی که سهم خود را برای فروش گذاشته است ، ایجاد می کند تا سهامدارانی که این سهم را زیر نظر دارند ، دچار هیجان شده و وسوسه به خرید سهم ایجاد شود

مثلا : فروشنده ای ، تعداد 5000 سهم رانفور خود را در قیمت ( 1560 تومان ) جهت فروش وارد سیستم می کند و همان لحظه ، سفارش دیگری ولی اینبار سفارش خرید همان سهم ( رانفور ) را با حجم کمتر یا حتی بیشتر و در همان قیمت فروش خود وارد سیستم می کند . اکنون وقتی سهامداری که قصد خرید داشته باشد می بیند که برای سهم رانفور ، در قیمت بالای مثبت ، سفارش خرید وجود دارد ، با این گمان که شاید اتفاق مثبتی در سهم وجود دارد و او ناآگاه است ، هیجان زده شده و او نیز در همان قیمت وارد بازی میشود . حال اگر این یک سفارش ساختگی باشد ، سفارش گذارنده ساختگی ، قبل از شروع رسمی بازار ( ساعت 9 صبح ) و دقیقا برای اینکه دیگر شما راه فراری نداشته باشید ، دستور حذف سفارش خرید خود را آماده می کند و چند ثانیه قبل از شروع بازار ( 9 صبح ) دکمه حذف سفارش خرید را وارد کرده و سفارش خرید خود را حذف می کند و چون اکنون معاملات شروع شده و سفارش فروش ایشان وجود دارد و شما نیز فریب خورده اید ولی نمی توانید به سرعت سفارشتان را حذف کنید ، پس سفارش شما تایید خواهد شد و فروشنده در این حالت به مقصود خود دست می یابد و سهم خود را در بالاترین قیمت همان روز به شما خواهد فروخت.
تحلیلگران بورس

rahnama

پدر ایران انجمن
برای وارد شدن در بازار بورس و گرفتن استراتژی در بورس باید 3 مرحله را طی کرد:
1- آموزش ببینیم . چه تکنیکال و چه بنیادی
2 با سرمایه کمی وارد بازار شویم.
3- بورس در بلند مدت انسان را ثروتمند میکند و نه کوتاه مدت.

rahnama

پدر ایران انجمن
سرمایه گذاری در بورس
سرمایه‌گذاری در بازار سهام نیازمند یک استراتژی مناسب بر اساس میزان سرمایه، مدت زمان سرمایه‌گذاری، بازده مورد انتظار و ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار است. بر این اساس، اولین گام در سرمایه‌گذاری، شناسایی سهام شرکت‌ها با استفاده از روش‌های حرفه‌ای تجزیه و تحلیل مالی و اقتصادی است.

rahnama

پدر ایران انجمن
معیارهای برای بررسی اولیه سهام

1. rahnama - ۱۳۹۲/۱۲/۱۴, ۱۶:۱۵
    معیارهای مشخصی برای بررسی اولیه سهام شرکت‌ها وجود دارد که در این میان می‌توان به عواملی همچون چشم‌انداز صنعت، سودآوری، وضعیت نقدینگی، میزان بدهی‌ها، نسبت قیمت به سود هر سهم، درصد سهام شناور آزاد، نقدشوندگی، سیاست تقسیم سود و ترکیب سهامداران شرکت اشاره کرد.

rahnama

پدر ایران انجمن
عواملی که در بررسی سهم باید در نظر گرفت:
1- چشم‌انداز صنعت
2- سودآوری صنعت
3- وضعیت نقدینگی
4- میزان بدهی‌ها
5- نسبت قیمت به سود هر سهم
6- درصد سهام شناور آزاد
7- نقدشوندگی سهم
8- سیاست تقسیم سود شرکت
9- ترکیب سهامداران شرکت