• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اولین عکس پرتو ایکس از صاعقه/ دوربینی که در ثانیه 10 میلیون عکس می‌گیرد!

rahnama

پدر ایران انجمن
دانشمندان اعلام کردند با استفاده از دوربینی که سرعت تصویربرداری آن یک ششم سرعت نور است توانستند برای اولین بار از منبع پرتو ایکس در رعد و برق عکاسی کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، طی آخرین طوفانی که در فلوریدا رخ داده است، شاتر الکترونیک این دوربین صاعقه ای را به همراه تمامی پرتوهای ایکسی که در خود دارد در سرعتی برابر یک ششم سرعت حرکت نور به تصویر کشید.
به گفته "جوزف دویر" یکی از محققان صاعقه در موسسه تکنولوژی فلوریدا پدیده ای که با چنین سرعتی حرکت می کند می تواند در کمتر از 10 ثانیه خود را از زمین به ماه برساند.
دانشمندان برای سالها می دانستند که صاعقه از پرتوهایی برخوردار است اما تا کنون فناوری مورد نیاز برای ثبت این تابشهای پرتو ایکس با سرعتی که دیدن منشاء این پرتوها امکان پذیر باشد، وجود نداشت. ساختن دوربینی که از چنین توانایی و سرعتی برخوردار باشد برای دانشمندان دستاورد و موفقیتی بزرگ به شمار می رود.
603399_orig.jpg
دویر می گوید با هر دوربین عکاسی نمی توان از صاعقه چنین تصویری به ثبت رساند، به همین دلیل باید دوربینی که نیاز داشتیم را خود می ساختیم. دوربینی که در نهایت با هدف تصویربرداری پر سرعت از صاعقه ساخته شد، 680 کیلوگرم وزن داشته و از یک ردیاب پرتو ایکس درون جعبه ای به شکل یک یخچال برخوردار است. این جعبه با استفاده از سرب پوشانده شده تا ردیاب را از برخورد مستقیم پرتوهای ایکس در امان نگه دارد.
به دلیل اینکه صاعقه به شکلی کور کننده سریع حرکت می کند دوربین باید به گونه ای طراحی می شد تا بتواند در ثانیه 10 میلیون عکس بگیرد که این ویژگی مشکلی به نام ذخیره سازی تصاویر را به وجود می آورد. از این رو ردیاب پرتو ایکس تصاویر را در وضوح تصویری پایین و 30 پیکسلی به ثبت می رساند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافی، با این همه وضوح تصویری به اندازه ای هست که بتواند گلوله درخشان پرتو ایکس را در صاعقه آشکار کند و نشان دهد منبع پرتو ایکس با سرعتی یک ششم سرعت نور به همراه صاعقه از بالا به پایین حرکت می کند. صاعقه هایی که تصاویر آنها به ثبت رسیده به واسطه ارسال راکتهایی در میان ابرهای طوفانی تولید و به سوی منطقه تحت پوشش دوربین هدایت شده اند.
منبع : خبرگزاری مهر
 
بالا