• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بادمجان فنری تند

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
مواد لازم براي 4 نفر

بادمجان گوشتي در اندازه متوسط -------- 6 عدد
سويا درشت ------------------------------- 300 گرم
پياز ----------------------------------------- 2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگي * ------------------------ 2 قاشق غذا خوري
ادويه كاري --------------------------------- 1 قاشق چايخوري
فلفل دلمه اي ----------------------------- 1 عدد كوچك
قارچ ---------------------------------------- 5 عدد
فلفل قرمز، فلفل سياه، نمك ------------- به مقدار لازم
آبغوره -------------------------------------- نصف استكان


طرز تهيه :

پوست بادمجانها را يك در ميان بگيريد طوري كه قسمت با پوست بادمجان باريك تر باشد ، به مدت نيم ساعت در مخلوط آب و نمك غليظ قرار دهيد تا تلخي آن گرفته شود . بعد بادمجان ها را بشوئيد و خشك كنيد و در مقداري روغن تمام سطح بادمجان را سرخ كنيد .

در مدتي كه بادمجانها در مخلوط آب و نمك قرار دارند ، سوياي از قبل خيس شده را آبكش كنيد و بگذاريد آب آن كاملا خارج شود .
يك عدد پياز را خلال خرد كنيد ، در مقداري روغن سرخ كنيد تا طلايي شود . بعد سويا را اضافه كنيد و تفت دهيد . وقتي آب سويا كشيده شد ، يك قاشق رب گوجه را در نصف ليوان آب جوش حل كنيد و به تابه بيفزائيد و مواد را هم بزنيد .
فلفل دلمه اي را نگيني ريز خرد كنيد و همراه ادويه كاري ، فلفل قرمز و فلفل سياه در اين مرحله به تابه بيفزائيد . درب تابه را ببنديد و تا مواد با حرارت بسيار ملايم كاملا طعم دار شوند .
قارچ را خرد كنيد و جداگانه با مقداري كره و آبليمو با حرارت بالا سرخ كنيد . بعد از اينكه آب مواد داخل تابه كشيده شد ، قارچ را به مواد اضافه كنيد . مواد را هم بزنيد نمك مواد را اندازه كنيد و شعله را خاموش كنيد تا مواد كمي سرد شوند .

بادمجانهاي سرخ شده را مطابق تصوير به صورت فنري برش دهيد . ( دقت كنيد برش هاي عميق روي سطح بادمجان ايجاد كنيد ولي برش ها در حدي عميق نباشند كه بادمجان هنگام پخت بافت خود را از دست دهد ) با مواد آماده شده داخل برش هاي بادمجان را پر كنيد ( در حدي كه مواد از ظرفيت برش ها بيشتر نباشند و از داخل بادمجان بيرون نريزند )

يك عدد پياز باقيمانده را نيز خلال خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد . قبل از اضافه كردن رب گوجه فرنگي ، مقداري فلفل قرمز و ادويه كاري و زرد چوبه به پياز اضافه كنيد و وقتي پياز كاملا طلايي شد ، رب گوجه را در يك ليوان آب جوش حل كنيد و داخل تابه بريزيد . وقتي سس جوش آمد نيمي از آبغوره را داخل سس بريزيد و حرارت را كمي زياد كنيد تا سس دوباره جوش بيايد .

بادمجانهاي پر شده و آماده را داخل سس در حال جوش قرار دهيد و بعد حرارت زير سس را ملايم كنيد .
بدون اينكه درب تابه را ببنديد ، 15-20 دقيقه زمان دهيد تا بادمجانها در سس مذكور كاملا طعم دار شوند .
در اين مدت چند بار از سس داخل تابه به آرامي روي بادمجانها بريزيد و بعد از اينكه بادمجانها كاملا رنگ سس را به خود گرفتند و آب سس كشيده شد ، غذا را در ظرف مورد نظر سرو كنيد .
مقدار باقيمانده آبغوره را روي بادمجانها بريزيد و غذا را همراه نان سرو كنيد .
 

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
نكته :

* اگر مايل بوديد به جاي رب گوجه از گوجه فرنگي استفاده كنيد به جاي 2 قاشق رب گوجه ميتوانيد از 500 گرم گوجه ميكس و سرخ شده استفاده كنيد .

بهتر است وقتي در حال سرخ كردن بادمجانها هستيد ، يك روي بادمجان كه سرخ شد قبل از اينكه بادمجانها را برگردانيد ، شكاف مورد نظر را روي سطح بادمجان ايجاد كنيد و بعد روي ديگر آن را سرخ كنيد تا داخل شكاف ايجاد شده هم مقداري سرخ شود و مزه خامي ندهد .

انتخاب بادمجان گوشتي به اين دليل است كه هنگام برش زدن بادمجان به اندازه كافي فضا براي مواد داخل بادمجان داشته باشيم . ولي اگر خواستيد ظاهر غذا شيك تر باشد ميتواند از بادمجانهاي قلمي تر استفاده كنيد كه در آن صورت بيشتر غذا مزه بادمجان ميدهد .

مزه اين غذا هرچه تند تر باشد خوش مزه تر است . به دليل اينكه اين سبك برش بادمجان بر خلاف شكم پاره معمولي ، بيشتر مزه بادمجان را حفظ ميكند تا مزه مواد را . ولي در استفاده از ادويه كاري زياده روي نكنيد چون باعث تلخ شدن مزه غذا ميشود .

ميتوانيد براي طعم دار كردن سس ، از مقداري سبزي معطر خشك شده هم استفاده كنيد . ( كاري كه براي سس شكم پاره معمولي هم پيشنهاد داده بودم )

هنگام خرد كردن مواد دقت داشته باشيد كه اندازه آنها طوري نباشد كه ظاهر يك دست غذا را به هم بزند. بهتر است قارچ و فلفل دلمه اي نگيني ريز و يك اندازه خرد شوند .

يك تجربه ! اگر سويا را با گوجه فرنگي و نمك ميكس كنيد ، هنگام سرخ كردن به هيچ وجه خشك نميشود و نيازي به روغن بيش از اندازه نداريد .
 
بالا