چهارشنبهی هفته گذشته، موشک فضایی آریان 5 به همراه نسل چهارم وسائل نقلیهی خودکار با نام «آلبرت اینشتین» از پایگاهی متعلق به آژانس فضایی اروپا واقع در گویان فرانسه رهسپار فضا شد. (تصویر اول مقاله)
دود حاصل از پرتاب موشک آریان 5 در محیط اطراف ایستگاه فضایی واقع در گویان فرانسه در حال پخش شدن است.
یکی از فضانوردان اعزامی مأموریت Expedition 36 که در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) و در ارتفاع 257 مایلی از سطح زمین قرار دارد، بر بلندای اقیانوس این تصویر زیبا را از خورشید ثبت کرده است.
در 19 مه 2013 مریخ پیمای کنجکاوی حفرهای در سطح این سیاره حفر کرد. بازوی روباتیک این مریخ پیما و سوراخ کنده شده را در این تصویر که کوتاه زمانی پس از انجام این عملیات تهیه شده، مشاهده مینمایید. این هفته، به این مریخ پیما دستور داده شد تا رهسپار منطقهی کوه شارپ شود.
این «موش مریخی» که در تصویر تهیه شده از مریخ پیمای کنجکاوی قابل مشاهده است، موش واقعی نیست، بلکه تصویر صخرهای است که شباهت زیادی به موشهای صحرایی زمین دارد، به همین خاطر تحقیقات بیشتری در این رابطه صورت نخواهد گرفت.
جو مه آلود تایتان به وسیلهی پرتوهای نور خورشید روشن شده است تا این تصویر زیبا را در سال 2012 شکل دهد. این هفته، تیم علمی فضاپیمای کاسینی اعلام کردهاند که موفق به کشف هیدروکربنهای پیچیده در فضای بالایی اتمسفر بزرگترین قمر زحل شدهاند.
استیون کوتز، ستاره شناس آماتور، موفق به عکسبرداری از IC 1848 شده است – که به روح سحابی شهرت دارد – این عکس برای رقابتهای تصویر برداری فضایی و با استفاده از حسگر CCD مخصوص دوربینی که بر تلسکوپ بازتابی 80 میلیمتری سوار شده بود، گرفته شده است.
یک چالهی بزرگ در تاج خورشیدی موجب شده تا ناحیهی تاریک عجیبی در پایین جو خورشید شکل بگیرد. این پلاسماهای خورشیدی بسیار پر سرعت هستند که در مسیر مستقیم به زمین نیز خواهد رسید. چنین پرتوهای کیهانی میتواند تأثیرات شدیدی بر محیط فضایی و در نهایت لایههای گوناگون جو زمین داشته باشد.
تصویری که از ترکیب 67 عکس با کیفیت دوربین پرتوان Mars Express متعلق به آژانس فضایی اروپا به دست آمده. این ماهواره ده سالی است که به دور سیارهی سرخ مریخ میچرخد.
در داخل کپسول فضایی ناسا، کریس کاسیدی فضانورد، که یکی از فضانوردان اعزامی مأموریت Expedition 36 و مهندس پرواز است، در حال عکسبرداری با لنز 400 میلیمتری از زمین و سوژهای در فاصلهی 250 مایل پایینتر از ایستگاه فضایی بینالمللی است.