• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بستن اينترنت كاربران در يك شبكه

e1365m

New member
با سلام . من يه شبكه دارم و از طريق روتر اينترنت رو همه كاربران دارن . ميخوام اين رو محدود كنم . كسي مي تونه راهنمايي كنه . ممنون .

0mid

متخصص بخش ورزشی
سلام دوست عزیز
یه توضیحاتی در مورد شبکتون میدین؟؟
مثلا اینکه سرورتون 2003 هست یا 2008 و اینکه چه محدودیتی میخواین بدین برای اینترنت؟؟؟

e1365m

New member
سلام
شبکه من یه سرور 2008 r2 داره و این شبکه در اشتان فارس قرار داره که به واحد شرکت در تهران هم متصل هست در واقع اینترانت داریم اینجا
. تو گیت وی آدرس ای پی روتر رو ست میکنیم و توی دی ان اس هم آدرس سرور خودمون که دامین کنترلر هم هست .
اینترنت ما هم از طریق خط دیتا که ما رو با تهران شبکه کرده فراهم میشه .حالا من میخوام که همهی کاربرای تو شبکه مون اینترنت رو نداشته باشن . ضمننا برنامه های برخی تحت وب هستن مثل اتوماسیون . ایا با ISA میشه این کار رو کرد . اگر کسی بتونه کمک کنه ممنون میشم .

0mid

متخصص بخش ورزشی
ببینین شما خیلی راه دارین واسه اینکار
اگه از active directory و dhcp استفاده میکنین تو سرورتون براحتی میشه برای هر کاربری تو تنظیمات همون کاربر محدودیت ایجاد کرد
یا میتونین از طریق تنظیمات group policy بصورت گروهی برای کاربراتون محدودیت ایجاد کنین
این ساده ترین راهه از نظر من
ولی راه های دیگه هم هست مثل proxy زدن که این روش ممکنه با اون برنامه هایی که گفتی تحت وب هست تداخل پیدا کنه
راه دیگه اینه که v-p-n بزنین از اون طریق محدودیت اعمال کنین
یه راه دیگه هم اینه که PTOE بزنین

البته من فکر کنم نرم افزاری های تحت شبکه ای هم برای اینکار باشه فقط کافیه یه جستجو تو اینترنت کنین

امیدوارم توضیحاتم کمکتون کرده باشه

0mid

متخصص بخش ورزشی
خب من رفتم و در مورد ISA یه سری اطلاعات گرفتم و فهمیدم که تقریبا بهترین راه استفاده از همین ISA هستش که بتونین براحتی اینترنت رو برای کاربراتون ببندین ولی نرم افزارهاتون مشکلی پیدا نکنن
اگه میخواین از طریق همین ISA اینکارو بکنین بگین که اگه کمک یا راهنمایی خواستین من در خدمتتون باشم :بله:

Cube

متخصص بخش هاستینگ و دامین
خب من رفتم و در مورد ISA یه سری اطلاعات گرفتم و فهمیدم که تقریبا بهترین راه استفاده از همین ISA هستش که بتونین براحتی اینترنت رو برای کاربراتون ببندین ولی نرم افزارهاتون مشکلی پیدا نکنن
اگه میخواین از طریق همین ISA اینکارو بکنین بگین که اگه کمک یا راهنمایی خواستین من در خدمتتون باشم :بله:

ISA سرور برنامه ای است که 2 بخش اساسی دارد :

1- کشینگ
2- فایروال

بخش اول برای کش کردن اطلاعات است .
کش چیست ؟
با اینکه این نام مهم ترین اصطلاح در زمینه شبکه و طراحی وب است ، متاسفانه اکثریت طراحان وب با این اصظلاح آشنایی ندارند
در مدت کارم در شرکت هاستینگ پارس دیتا ، بسیار شنیده می شد که طراح وب بیان می نمود که در سایت تغییرات اعمال نموده ام ولی تغییرات را نمی توانم ببینم و هنوز همون سایت قدیم برای بنده نمایش داده می شود !!!!

کش ، بخشی از حافظه است ، وقتی شما سایتی را مشاهده می نمایید کلیه اطلاعات آن صفحه در حافظه کش ذخیره می گردند تا شما بتوانید همان صفحه را بدون اتصال به اینترنت و بصورت آفلاین در بازدید های بعدی مشاهده نمایید
مرورگر برای سرعت دادن به درخواست ها و برای اینکه مثلا در هر بار درخواست صفحه گوگل ؛ لازم نباشه مرورگر بره 4 ساعت اطلاعات صفحه گوگل رو آنلاین از اینترنت بگیره و برای شما بیاره (اتلاف وقت و منابع سیستم و شبکه) ، در اولین درخواست سایت گوگل ، اطلاعات رو از اینترنت میگیره و روی سیستمتون کش می کنه ، از این به بعد دیگه هر باز شما درخواست مشاهده گوگل رو بکنین ، دیگه 4 ساعت نمیره اطلاعات رو از اینترنت بگیره ، 3 سوت از روی کش سیستم خودتون ، صفحه رو میاره بالا :eek:

خوب این کش که میگی به چه دردی می خوره ؟ خوردنی که نیست ، پس حتما پوشیدنیه ... ؟

تصور کنید شما یک شبکه دارید با 1000 تا کاربر و هر کاربر میانگین روزی 7 بار درخواست مشاده سایت یاهو رو میده ..... یعنی روزی 7000 تا درخواست یکسان ...
خوب سایت یاهو هم که در ثانیه آپدیت نمیشه که (ایران انجمن که نیست در صدم ثانیه آپ شه :) .... ) خوب حالا این منطقیه که این همه پهنای باند شبکه و .... و... و.... مصرف بشه واسه دیدن یک سایت ؟

خوب میگی چه کنیم ؟
شما میرین رو گیت وی شبکتون یک عدد ISA سرور عزیز دل نصب می کنین و کشینگ رو توش فعال می کنین و میگین ، درخواست بیشر از 2 بار یک سایت اگر داشتی ، زود سایت رو کش کن و تا 24 ساعت درخواست های مشابه رو از روی کش خودت جواب بده
بعد میگین بعد از هر 24 ساعت، کش رو یکبار آپدیت کن ....
به همین راحتی شما جلوی اتلاف کلی پهنای باند رو گرفتین و شبکتون کلی توپول میشه :)

تو ISP ها هم همینجوریه و با یک عدد ISA سرور عزیز دل ؛ به راحتی کلی صرفه جویی میشه + اینکه کلی سرعت جوابگویی به درخواست های کاربران بالا میره

نتیجه : اطلاعات 2 جا کش میشه :
1- روی مرورگر خودتون (هر مرورگر برای خودش کش جداگونه داره) ---- > تو تنظیمات هر مرورگر میشه این کش رو پاک کرد
2- روی شبکتون (اگه شرکت دارین و مدیر شبکتون زرنگه)
3- روی اکثر ISP ها کشینگ وجود داره

خوب حالا به راحتی می تونین جواب اون طراح وبی رو که می گفت : "چرا تغییراتی که رو سایتم دادم رو نمی بینم" رو بدین ...

امکان دیگر ISA سرور فایروال است .
ISA سرور در این بخش دارای امکانات بسیار شگرفی است
مثلا کنترل انواع پکت های ورودی به شبکه
کنترل انواع پکت های خروجی از شبکه
لفظ کنترل به معنی توانایی بلاک کردن کامل ، بلاک کردن بر حسب حجم بلاک ، بستن پورت های بلا استفاده ، بلاک کردن تقاضاهای غیر معمول و مشکوک
جلوگیری از نشت اطلاعات شبکه به بیرون از شبکه >> اولین قدم هکر اینه که بدونه شبکه شما چطوریه و چه عناصری توش هست ...
و....

بالا