• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تأثير تغذيه بر طول قامت

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
قد و غذا رابطه دارند وقتی صحبت از قد و روش‌های افزایش آن به میان می‌آید، هزاران روش رنگارنگ ردیف می‌شوند كه در این میان برخی فقط در حد حرف هستند و برخی دیگر تا حدودی می‌توانند مفید باشند. اما تغییر در وضعیت تغذیه از جمله اقداماتی است كه اثرات مثبتی می‌تواند داشته باشد زیرا متخصصان تغذیه عقیده دارند تا زمانی كه رشد طولی استخوان‌ها وجود دارد یعنی تا زمانی كه بلوغ به پایان نرسیده، نوع غذایی كه خورده می‌شود، می‌تواند به افزایش قد كمك كند.... البته نباید فراموش كرد كه كوتاهی قد در بچه‌ها (در صورتی كه زمینه ژنتیكی وجود نداشته باشد) نشانه سوءتغذیه در چند سال گذشته است. بنابراین می‌توان برنامه غذایی را غنی‌تر كرد، می‌پرسید با چه؟بهتر است به موارد زیر توجه كنید:1.كلسیم از آنجایی كه تركیب اصلی استخوان‌ها را كلسیم تشكیل می‌دهد دریافت روزانه این ماده معدنی برای افزایش قد ضروری است. بنابراین، به منظور دریافت كلسیم مورد نیاز باید شیر، ماست، ماهی با استخوان مثل ساردین و سبزیجاتی مانند انواع كلم و البته كنجد و بادام را در برنامه غذایی روزانه گنجاند. 2.روی این ماده معدنی در رشد و تمایز سلولی نقش بسزایی دارد و كمبود آن موجب كاهش سرعت رشد و كوتاهی قد می‌شود پس منابع غذایی این ماده مغذی را كه شامل انواع ماهی‌ها، نان تهیه شده از آرد گندم كامل، عدس و نخودفرنگی هستند، رژیم‌تان بگنجانید.3.مس مس در به حركت در آوردن و انتقال آهن از ذخایر به مغز استخوان و سنتز كلاژن و الاستین در بافت همبند دخالت دارد بنابراین كمبود آن رشد غیرطبیعی اسكلت و پوكی استخوان را همراه دارد. پس از مواد غذایی مانند انواع حبوبات و تخمه آفتابگردان به عنوان منابع این ماده معدنی بیشتر استفاده كنید.4.منیزیم این ماده معدنی نیز از اجزای ساختمانی استخوان‌هاست و كمبود آن باعث اختلال در عملكرد ویتامین D می‌شود. بنابراین عادت به خوردن نان تهیه شده از آرد گندم كامل، تخمه آفتابگردان و دانه كامل برنج و جو به عنوان تامین‌كننده این ماده معدنی توصیه می‌شود.5.ویتامین A این ویتامین در رشد و ترمیم استخوانی دخالت دارد و در كودكی و نوجوانی موجب سرعت گرفتن مراحل رشد می‌شود پس جگر، زرده تخم‌مرغ و پنیر به خصوص پنیر چدار را به عنوان منابع ویتامین A و میوه و سبزیجات رنگی نظیر هویج، فلفل‌دلمه‌ای قرمز و نارنجی،‌ كلم بروكلی، گوجه‌فرنگی، انبه، زردآلو و هلو را به عنوان منابع بتاكاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) هر روز میل كنید.6.ویتامین K این ماده مغذی در تولید پروتئین‌هایی كه نقش ساختمانی و تنظیمی در استخوان‌ها بازی می‌كنند، دخیل است. در ضمن كمبود آن نقص در فرآیند بازسازی و معدنی‌شدن استخوان‌ها را همراه دارد. از این رو، خوردن مواد غذایی مانند اسفناج، كلم بروكلی، جگر و چای سبز به عنوان تامین‌كننده‌های این ویتامین در طول روز توصیه می‌شود.7.ویتامین D ویتامین D به جذب كلسیم و ذخیره‌سازی مواد معدنی در استخوان‌ها كمك می‌كند و كمبودش موجب بروز بیماری نرمی استخوان می‌شود. پس گنجاندن مواد غذایی نظیر ماهی آزاد، ماهی تن، جگر، پنیر و تخم انواع پرندگان برای دریافت به اندازه این ماده مغذی ضروری است. البته نباید فراموش كرد كه بودن در معرض آفتاب خود یك روش عالی برای دریافت این ویتامین است.منبع : www.salamatiran.com
 
بالا