تغدیه در سفرهای غارنوردی
غارنوردی شاید یکی از معدود شیوه های گردشگری باشد که برای انجام دادنش مجبورید اصول حرفه ای را یاد بگیرید. از خورد و خوراک و پوشاک گرفته تا راه رفتن و خزیدن و آویزان شدن!
فعالیت بدنی در غار در دمایی بین 12-8 درجه سانتی گراد و در رطوبت انجام می گیرد و از طرفی هم احتمال خیس شدن لباس های غارنورد بر اثر تماس های مکرر با محیط درونی و همچنین استرس های ناشی از تاریکی، اضطراب و فشارهای روحی و خستگی زیاد پس از فعالیت وجود دارد. بنابراین باید رژیم غذایی خاصی را در یک سفر غارنوردی در نظر گرفت.
از آنجا که فعالیت درون غار یک فعالیت هوازی است، غذاهایی مثل گوشت، حبوبات، سبزیجات، غلات، بادام زمینی، میوه های ترش خشک شده و انواع آجیل که دارای آهن فراوان هستند، می توانند به یک تلاش نسبتا سنگین هوازی کمک کنند.
از میان مواد غذایی معدنی، باید توجه بیشتری به عناصر سدیم، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، کلر، مس، فسفر، و روی داشته باشید. بهترین روش برای دریافت حداکثر مواد مغذی توسط سلول های بدن انتخاب غذاهای کامل مثل نان سبوس دار، غلات، میوه جات، و سبزیجات تازه، گوشت ، شیر کم چربی و سایر فرارده های لبنی است.

غارنوردی شاید یکی از معدود شیوه های گردشگری باشد که برای انجام دادنش مجبورید اصول حرفه ای را یاد بگیرید. از خورد و خوراک و پوشاک گرفته تا راه رفتن و خزیدن و آویزان شدن!
فعالیت بدنی در غار در دمایی بین 12-8 درجه سانتی گراد و در رطوبت انجام می گیرد و از طرفی هم احتمال خیس شدن لباس های غارنورد بر اثر تماس های مکرر با محیط درونی و همچنین استرس های ناشی از تاریکی، اضطراب و فشارهای روحی و خستگی زیاد پس از فعالیت وجود دارد. بنابراین باید رژیم غذایی خاصی را در یک سفر غارنوردی در نظر گرفت.

از آنجا که فعالیت درون غار یک فعالیت هوازی است، غذاهایی مثل گوشت، حبوبات، سبزیجات، غلات، بادام زمینی، میوه های ترش خشک شده و انواع آجیل که دارای آهن فراوان هستند، می توانند به یک تلاش نسبتا سنگین هوازی کمک کنند.
از میان مواد غذایی معدنی، باید توجه بیشتری به عناصر سدیم، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، کلر، مس، فسفر، و روی داشته باشید. بهترین روش برای دریافت حداکثر مواد مغذی توسط سلول های بدن انتخاب غذاهای کامل مثل نان سبوس دار، غلات، میوه جات، و سبزیجات تازه، گوشت ، شیر کم چربی و سایر فرارده های لبنی است.
زمانی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد نقش ویتامین های گروه کمپلکس در سوخت و ساز پروتئین و چربی و قند نمایان می شود و انسان نیاز بیشتری به ویتامین های B3 , B2, B1 پیدا می کند و منابع غنی این ویتامین ها نان های کامل و حبوبات و سبزیجات و میوه جات است