• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تغذیه و سرطان روده بزرگ

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
گیتی بهدادی پور-کارشناس تغذیه


در آمریکا دومین سرطان شایع پس از سرطان ریه،سرطان کولون (روده بزرگ) است.این سرطان در مردان شایعتر است.


فاکتورهایی که در بروز این سرطان موثرند عبارتند از:


سابقه خانوادگی،وجود بیماریهایی همچون کرون و کولیت اولسراتیو، پولیپ روده و نوع رژیم غذایی.


عوامل رژیم غذایی که در بروز سرطان روده بزرگ موثرند از این قرارند:


- افزایش مصرف گوشت ها به خصوص گوشت قرمز


- افزایش دریافت چربی به خصوص چربیهای اشباع


- کاهش مصرف سبزیجات


- کاهش مصرف غلات پرفیبر و افزایش دریافت غلات تصفیه شده


- کاهش دریافت کارتنوئیدها


- کاهش دریافت ویتامین D، ویتامین E و فولیک اسید


- کاهش دریافت کلسیم ،روی و سلنیوم


عوامل غذایی که در جلوگیری از بروز این سرطان موثرند عبارتند از:


-اسیدهای چرب امگا 3 که در منابع دریایی و منابع دیگر همچون روغن دانه کتان به وفور یافت میشوند


- سبوس گندم


- حبوبات


- فیتوکمیکال ها (آنتی اکسیدانهای گیاهی)


- لینولنیک اسید


- بوتیریک اسید که در چربی لبنیات یافت میشود و نیز در طی فرآیند تخمیر فبیرها و کربوهیدرات ها در روده بزرگ توسط باکتریها بوجود می آید.


- کلسیم موجود در لبنیات هم نقش موثری در پیشگیری از سرطان روده بزرگ دارد.

توصیه های تغذیه ای:


-محدودیت مصرف گوشت قرمز تا کمتر از 3 بار در هفته


- استفاده از روشهای پخت کم چرب مثل تنوری کردن،بخارپز و آب پز کردن و کبابی کردن


- افزایش مصرف میوه و سبزی تا 5 وعده یا بیشتر در روز


- افزایش دریافت منابع آنتی اکسیدانی و کارتنوئیدها مثل گوجه فرنگی،هویج،کلم،سیر،چای سبز و ...


- استفاده از سبزیجات فراوان با هر وعده غذایی


- انجام تمرینات ورزشی حداقل 5 بار در هفته و هربار حداقل نیم ساعت


 
بالا