Ever Green
متخصص بخش پزشکی
توصيه هاي تغذيه اي براي پيشگيري از ابتلا به سرطان:
1-اصول تنوع و تعادل را در برنامه غذايي خود در نظر بگیرید یعنی روزانه از تمام گروه های غذایی در حد مناسب استفاده نماید.
2-میزان انرژي دريافتي خود را کنترل کنید. یعنی از افراط در مصرف مواد غذایی بپرهیزید تا وزن مناسب برای سلا مت خود را حفظ کنید.
3- مصرف ميوه ها و سبزي ها رابه5-4وعده در روزافزایش دهید.
4-مصرف گوشت قرمز و گوشت هاي چرب راکاهش دهیدوبه جای آن از گوشت های سفیدو کم چرب مثل گوشت مرغ، بوقلمون يا ماهي استفاده کنید.
5-مصرف فيبررا افزايش دهید. برای این منظور از غلات کامل(نان های سبوس دارمثل (سنگك و بربري)،حبوبات استفاده کنید.
6-مصرف چربي به ويژه چربي هاي حيواني را كاهش دهید.
7-به نوع روغن مصرفی خود توجه کنید.مصرف روغن جامد را کاهش داده وبه جای آن از روغن مایع مخصوص پخت وپزبرای تهیه غذاها استفاده کنید..
8-مصرف ماهي و آبزيان را در برنامه غذايي خودافزایش دهید.( مصرف حداقل 2 بار ماهي) اين گروه از مواد غذايي به دليل تركيب چربي مفيد موجود در آن ها يعني اسيدهاي چرب امگا –3 در پيشگيري از بعضي از سرطان ها موثر شناخته شده اند. براي طبخ آن ها بهتر است از روش بخارپز و يا آب پز كردن استفاده شود تا مواد مغذي مفيد آن ها حفظ شود.
9-سالسيلات موجود در بعضي از مواد غذايي مثل قارچ، كشمش، توت فرنگي، سيب، ادويه ها مثل آويشن و دارچين، نيز در كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان موثرند.
10-مصرف گوجه فرنگي(به دليل داشتن ليكوپن)، سويا (به دليل داشتن فيتواستروژن ها) از عوامل موثردر پيشگيري از سرطان پروستات هستند
11-مواد غذايي مثل سير، پياز، چاي سبز وانواع كلم را در برنامه غذايي خود بگنجانید.
12-از مصرف غذاهاي كپك زده و مانده بپرهیزید.
13-از مصرف غذاهای نمک سود و غذاهای دودی تا حد امکان خودداری کنید.
14-فعاليت بدنيخود را افزايش دهید
تهيه كننده : شهزاد محمديان
1-اصول تنوع و تعادل را در برنامه غذايي خود در نظر بگیرید یعنی روزانه از تمام گروه های غذایی در حد مناسب استفاده نماید.
2-میزان انرژي دريافتي خود را کنترل کنید. یعنی از افراط در مصرف مواد غذایی بپرهیزید تا وزن مناسب برای سلا مت خود را حفظ کنید.
3- مصرف ميوه ها و سبزي ها رابه5-4وعده در روزافزایش دهید.
4-مصرف گوشت قرمز و گوشت هاي چرب راکاهش دهیدوبه جای آن از گوشت های سفیدو کم چرب مثل گوشت مرغ، بوقلمون يا ماهي استفاده کنید.
5-مصرف فيبررا افزايش دهید. برای این منظور از غلات کامل(نان های سبوس دارمثل (سنگك و بربري)،حبوبات استفاده کنید.
6-مصرف چربي به ويژه چربي هاي حيواني را كاهش دهید.
7-به نوع روغن مصرفی خود توجه کنید.مصرف روغن جامد را کاهش داده وبه جای آن از روغن مایع مخصوص پخت وپزبرای تهیه غذاها استفاده کنید..
8-مصرف ماهي و آبزيان را در برنامه غذايي خودافزایش دهید.( مصرف حداقل 2 بار ماهي) اين گروه از مواد غذايي به دليل تركيب چربي مفيد موجود در آن ها يعني اسيدهاي چرب امگا –3 در پيشگيري از بعضي از سرطان ها موثر شناخته شده اند. براي طبخ آن ها بهتر است از روش بخارپز و يا آب پز كردن استفاده شود تا مواد مغذي مفيد آن ها حفظ شود.
9-سالسيلات موجود در بعضي از مواد غذايي مثل قارچ، كشمش، توت فرنگي، سيب، ادويه ها مثل آويشن و دارچين، نيز در كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان موثرند.
10-مصرف گوجه فرنگي(به دليل داشتن ليكوپن)، سويا (به دليل داشتن فيتواستروژن ها) از عوامل موثردر پيشگيري از سرطان پروستات هستند
11-مواد غذايي مثل سير، پياز، چاي سبز وانواع كلم را در برنامه غذايي خود بگنجانید.
12-از مصرف غذاهاي كپك زده و مانده بپرهیزید.
13-از مصرف غذاهای نمک سود و غذاهای دودی تا حد امکان خودداری کنید.
14-فعاليت بدنيخود را افزايش دهید
تهيه كننده : شهزاد محمديان