• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

توصیه های تغذیه ای برای مبتلایان به آسم و آلرژی ـ قسمت اول

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
- برخی از واكنشهای مربوط به بیماری آسم به افزودنیهای غذایی مثل سولفیتها1، تارترازین (نوعی رنگ زرد افزودنی) بنزوات سدیم و سالیسیلاتهای طبیعی2 (تركیبات شبیه آسپرین كه در بسیاری از غذاها یافت می‌شود) مربوط است. یك پزشك یا متخصص آلرژی می‌تواند به شما كمك كند كه به كدامیك از مواد بالا حساسیت دارید.

2- كمبود منیزیم اغلب در مبتلایان به آسم یافت می‌شود. منیزیم می‌تواند از اسپاسم ماهیچه‌ها جلوگیری كرده یا آنرا متوقف كند. بنا براین رژیم غذایی غنی از منیزیم می‌تواند برای مبتلایان به آسم مفید باشد از منابع خوب منیزیم مغزها و غلات ، حبوبات، سبزیجات برگ سبز تیره، ماهی و گوشت قرمز می‌باشند.

3- كمبود سلنیوم به میزان قابل توجهی می‌تواند خطر آسم را افزایش دهد. سلنیوم به عنوان یك آنتی اكسیدان از تخریب سلولها، آسیب كروموزومها و سرطانها جلوگیری می‌كند. از منابع عالی سلنیوم عبارتند از مغزهای برزیلی، جگر، قلوه، نان تهیه شده از اردكامل، ماهی خال مخالی، جوانه گندم، سبوس‌ها، ماهی تن، پیاز، گوجه فرنگی و كلم بروكلی.

4- كمبود ویتامین B6 در بسیاری از مبتلایان به آسم مشاهده شده است. كمبود این ویتامین به این دلیل است كه داروهایی كه در بسیاری از مبتلایان به آسم استفاده می شود در جذب ویتامین B6 تداخل می‌كنند. افزودن مكمل ویتامین B6 به رژیم غذایی بیماران وقوع حمله‌های آسمی را كاهش می‌دهد. از منابع ویتامین B6 می‌توان سیب زمینی، غلات صبحانه، نان، گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ، انواع لوبیاهای پخته، موز، مغزها و دانه‌ها خصوصاً دانه آفتاب گردان را نام برد.

5- به مقدار كافی از میوه‌های تازه بخورید تا ویتامین C كافی به دست آورید. ویتامین C به عنوان یك آنتی اكسیدان و ضد التهاب قوی عمل می‌كند. بنابراین فعالیت ضد التهابی این ویتامین می‌تواند علائم بیماری آسم را كاهش دهد.

6- از كافئین، شكر، نمك و آب كلرینه شده پرهیز كنید. به یادداشته باشید كه بسیاری از غذاهای فرآوری شده محتوی نمك و یا شكر می‌باشند.

7- ویتامین B12 اگر به مقدار زیاد دریافت شود می‌تواند واكنشهای مربوط به بیماری آسم را در كسانیكه به مواد غذایی حاوی سولفیتها حساسیت دارند، كاهش دهد. از منابع ویتامین B12 عبارتند از: تمام غذاهای حیوانی مثل گوشت، شیر، فرآورده‌های لبنی، ماهی، تخم مرغ و همچنین غذاهای غنی شده با این ویتامین مثل غلات صبحانه، عصاره مخمر و بعضی از جلبكها مثل جلبك دریایی.

8- اگر شما به مدت طولانی از كورتونها (قرصهای استروئیدی) برای كنترل آسم استفاده می‌كنید، به منظور پیشگیری از اثرات جانبی این داروها، مصرف نمك و مواد غذایی غنی از نمك (سدیم) را محدود كنید و همچنین مقدار كلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را كاهش دهید. كورتونها باعث نگهداری نمك در بدن شده و چربی خون را بالا می‌برند.

ادامه دارد...
-------------------------------------------------------------------
1 ـ سولفیتها به صورت دی اكسید سولفور ومتابی سولفیت سدیم به عنوان مواد نگهدارنده به برخی از مواد غذایی مثل شراب، آب میوه‌ها، ماهیهای كنسرو شده و میوه‌های خشك شده اضافه می‌شوند.

2 - سالیسیلاتهای طبیعی در بسیاری از غذاها مثل قهوه فوری (Instant Coffee)، سس سویا، سس گوجه فرنگی، آبجو و عسل وجود دارند.

نویسنده : ندا سلک

 
بالا