• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

توصیه های تغذیه ای برای مبتلایان به آسم و آلرژی-قسمت دوم

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
- افرادیكه مبتلا به آسم هستند و در ضمن چاق نیز می‌باشند، عملكرد ریه آنها هنگامیكه وزن خود راكاهش می‌دهند، بهبود می‌یابد اگر شما باید وزن خود را كاهش دهید از نكات زیر پیروی كنید:
الف- مقدار شكر موجود در غذای خود را كاهش دهید.
ب- از غذاهای سرخ شده اجتناب كنید.
ج- از وعده های غذایی كم ولی به دفعات استفاده كنید (6 وعده غذایی در هر روز توصیه می‌شود).

د- با پزشك خود در مورد یك برنامه ورزشی منظم مشورت كنید.
هـ - 60 تا 80 اونس آب در هر روز بنوشید.
پ- گوشت، مرغ و ماهی كم چرب استفاده كنید.

ت- از گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس و كالباس پرهیز كنید.
ث – به جای استفاده از نان سفید از نانهای تهیه شده از غلات سبوس‌دار استفاده كنید.

10- برخی از مواد غذایی شامل تركیباتی هستند كه به آنها فیتوكمیكالها، بیوفلاونوئیدها و یا اسیدهای چرب ضروری گفته می‌شوند. این تركیبات فعالیت ضد التهابی و آنتی هیستامینی طبیعی دارند و به بهبود علائم آسم كمك می‌كنند برخی از این مواد عبارتند از:
- انواع سیب‌ها و پیازهای قرمز رنگ
- انواع توتها و میوه‌های رنگی كه حاوی تركیبات بیوفلاونوئید هستند.
- گردو به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری امگا-3.

11- برخی از افراد نسبت به بعضی از مواد غذایی زیر حساسیت دارند و ممكن است علائم آسم در آنها به دلیل مصرف این مواد غذایی پدید آید و یا اینكه تشدید شود از این مواد می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:
- شیر و فرآورده‌های لبنی
- گندم
- ذرت بصورت شربت ذرت و نشاسته ذرت

- بادام زمینی
- سویا
- تخم مرغ
اینها مواد غذایی هستند كه شما باید مدت كوتاهی مصرف آنها را محدود كنید تا بفهمید به كدامیك از آنها حساسیت دارید.

12- بسیاری از افراد مبتلا به مشكلات تنفسی مزمن مثل آسم هنگامیكه معدة آنها پر است احساس تنگی نفس می‌كنند. این به این دلیل است كه زمانیكه معدة آنها پر است دیافراگم نمی‌تواند به خوبی كار خود را انجام دهد. بنابراین از وعده‌های غذایی كم حجم ولی متعدد استفاده كنید تا هم دچار تنگی نفس و هم دچار ریفلاكس (برگشت اسید معده)‌ كه در بسیاری از مبتلایان شایع است، نشوید. در ضمن به نكات زیر درهنگام صرف غذا توجه داشته باشید:

- قبل از اینكه خیلی خسته و یا خیلی گرسنه شوید، غذا بخورید.
- هنگامیكه غذا را می‌جوید، و می‌خورید نفس بكشید، اگر احتیاج دارید كه نفسی تازه كنید، خوردن را متوقف كنید. و در هنگام صرف غذا آرامش داشته باشید.
- هنگامیكه غذا می‌پزید، دو برابر یا 3 برابر مقدار مورد نیاز خود تهیه كرده و در فریزر نگهداری كنید تا زمانیكه احساس ناراحتی می‌كنید و نمی‌توانید غذا درست كنید، از آنها استفاده كنید.

- برای اینكه احساس پری نداشته باشید سعی كنید، از مواد غذایی كه نفخ ایجاد می‌كنند كمتر استفاده كنید مثل: مار چوبه، انواع لوبیاها، كلم بروكلی، گل كلم، كلم برگ، كلم دكمه‌ای، نوشیدنیهای گازدار، خیار، خربزه، سیر، پیاز (خام)، نخود، لپه، انواع فلفلها، ترب، سوسیس، مواد غذایی محتوی ادویه‌های تند و انواع شلغم.

نویسنده : ندا سلک

 
بالا