• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تولید اسانس نعناع در مقیاس تجاری در شمال غربی آمریکا

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
اسانس نعناع یکی از اجزای معطر بسیاری از محصولات مانند آدامس، خمیردندان، دهان شویه ها داروها، شیرینی جات و محصولات عطری است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس دیلی ، تولید اسانس نعناع در مقیاس تجاری در شمال غربی آمریکا متمرکز شده که دارای روزهای بلند و شبهای خنکتر است و باعث تولید نعنایی با اسانس بسیار دلپذیر می شود. این طور که می گویند تولید تجاری نعناع در جنوب مدار ۴۰ تا ۴۱ درجه به دلیل روزهای کوتاه (تابش کمتر از ۱۵ ساعت آفتاب) در تابستان و ناتوانی گیاه در گلدهی در این شرایط ممکن نیست.
لیکن صنایع تولید اسانس آمریکا به دنبال گسترش مناطق تولید نعناع در جنوب به دلیل کاهش سطح زیرکشت در آیداهو و شمال غربی آمریکا که کشت ذرت جایگزین آن شده است، هستند. تولید اسانس نعناع در آمریکا با ۴/۱۹ درصد کاهش از ۲/۳ میلیون کیلوگرم در سال ۲۰۰۷ به ۵/۲ میلیون کیلوگرم در سال ۲۰۰۸ رسید.
اما تا به حال هیچ تحقیقی در زمینه بهره وری تولید نعناع، میزان اسانس و ترکیب آن در جنوب شرقی آمریکا انجام نشده است.
در یک پژوهش میدانی دو ساله در می سی سی پی تاثیر نیتروژن، مرحله رشد (تشکیل غنچه و گلدهی) و زمان برداشت بر عملکرد نعناع، میزان اسانس و ترکیب آن بررسی شد.
دکتر ژلیازکوف (zheljazkov) و همکارانش متوجه شدند بیوماس (توده زنده) و بازده اسانس در برداشت اول بالاتر از برداشت دوم بود. در کل، نیتروژن باعث افزایش بیوماس و بازدهی اسانس شد. به عکس مطالب قبلی که می گفتند نعناع برای گلدهی باید در شمال مدار ۴۱ درجه نیازمند روزهای طولانی است، نعناعهای می سی سی پی گل دادند. متوسط بازدهی اسانس در مرحله تشکیل غنچه و گل­دهی به ترتیب ۱۶۵ و ۱۲۲ کیلوگرم در هکتار بود که این مقدار از متوسط عملکرد در سال ۲۰۰۸ بالاتر است.
طبق نتیجه گیری ژلیازکوف: چین اول نعناع باید تا پایان ماه جولای به تاخیر بیفتد تا منتول (Menthol)، ترکیب اصلی اسانس نعناع، انباشته شود. هم­چنین در شرایط آب و هوایی جنوب آمریکا می­توان دو چین نعناع برداشت کرد که عملکرد و ترکیب آن مشابه با دیگر مناطق کشت این گیاه باشد.
 
بالا