نتایج پژوهش جدیدی که توسط دانشمندان در مرکز ملی تحقیقات جوی (NCAR) صورت گرفته، توضیح میدهد که چرا جوّ بیرونی خورشید (تاج) بیش از 20 برابر داغتر از سطح آن است. این امواج نیرومند میتوانند دمای تاج را بالا ببرند و بادهای خورشیدی را راهاندازی کنند.
در این پژوهش، اعضای گروه بر روی نقش نوسانهایی در تاج موسوم به امواج آلوین تمرکز کردند. اینگونه امواج برای اولینبار بهطور مستقیم در سال 2007 مشاهده شدند. اما رصدهای آن زمان نشان داد که دامنه نوسانها تنها به نیمکیلومتر بر ثانیه میرسد؛ آنقدر ضعیف که نمیتوانست دمای تاج را افزایش دهد یا بادهای خورشیدی را به حرکت درآورد.
اما اکنون پس از بررسی رصدهای ماهوارهای مشخص شد که شدت نوسانهای مغناطیسی در امواج آلوین بیش از صد برابر بیشتر از مقداری است که پیش از این اندازهگیری شده بود؛ یعنی دامنه نوسانها به 20 کیلومتر بر ثانیه میرسد و به اندازه کافی نیرو دارد تا دمای جوّ بیرونی خورشید را به میلیونها درجه افزایش دهد و باعث راهاندازی بادهای خورشیدی شود. این امواج نیرومند در تصاویر باکیفیت گرفته شده بهآسانی در جوّ بیرونی خورشید و نزدیک جتهای پرسرعت از مواد داغ دیده میشوند.