Ever Green
متخصص بخش پزشکی
انار با نام علمی ( punica granatum ) یک درختچه به طول ۵-۸ متر ، با برگهای براق ، کشیده و باریک ، گل های قرمز با قطر ۳ سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر ۷-۱۲ سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد ، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند ، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار ( pomergranate ) از زبان یونانی به معنی " سیب پرهسته " برگرفته شده است.
۱ ) مرغوب ترین انار جهان در کاشان ، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.
۲ ) مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.
۳ ) در قرآن ۳ مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.
۴ ) بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران ، قزاقستان ، اسپانیا و امریکا میباشند.
۵ ) طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین وملس تا ترش متغیر است.
۶ ) انار بصورت میوه تازه ، آب انار ، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.
۷ ) دانه های انار ۵۲ درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.
۸ ) یک انار متوسط به مقدار ۳/۴ فنجان دانه انار و ۱/۲ فنجان آب انار تولید میکند.
۹ ) آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.
۱۰ ) آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود.
▪ ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن ۱۰۷ گرم :
ـ کالری ۸۰
ـ چربی ۰.۵ گرم
ـ آب ۸۵ گرم
ـ کلسترول ۰
ـ کربوهیدرات ۱۵ گرم
ـ پروتئین ۱ گرم
ـ سدیم ۴ میلی گرم
ـ پتاسیم ۲۶۰ میلی گرم
ـ فیبر ۱ گرم
ـ ویتامین C ۴ میلی گرم
ـ آهن ۰.۵ میلی گرم
ـ ویتامین های B ۰.۳ میلی گرم
ـ کلسیم ۷ میلی گرم
● انتخاب و خرید انار :
۱ ) هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.
۲ ) پوست انار باید نازک ، سفت ، براق و فاقد ترک خوردگی باشد.
● نگهداری انار :
انار تازه در دمای اتاق ( در محل تاریک و خنک ) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا ۲ هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا ۶ ماه درون فریزر نگهداری کرد.
● نحوه دان کردن انار :
۱ ) تاج انتهایی انار را جدا کنید.
۲ ) به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.
۳ ) انار را درون یک کاسه آب به مدت ۵ دقیقه بخیسانید.
۴ ) انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته ، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.
۵ ) پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.
۶ ) دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید.
● فواید انار برای سلامتی :
۱ ) انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک ( POLYPHENOL ) ، تانن ( TANNINS ) ، ( PUNICALAGINS ) و (ANTHOCYANINS ) میباشد.
۲ ) الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد.
۳ ) انار برای سلامتی قلب و عروق ، جلوگیری از تصلب شریانها و سکته ها ، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.
۴ ) آب انار خاصیت میکروب کشی و ضذ عفونی کنندگی دارد.
۵ ) یک انار معمولی ۴۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیک ، پتاسیم و آهن میباشد.
۶ ) کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.
۷ ) آنتی اکسیدان های موجود در انار ۳ برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.
۸ ) انار تشکیل پلاک عروق را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد.
۹ ) انار خون ساز و تصفیه کننده خون است.
۱۰ ) انارعطش را برطرف کرده و خنک کننده است.
۱۱ ) انار برای درمان اسهال ، آرتریت ، زردی و بواسیر مفید است.
۱۲ ) انار اشتها آور است.
۱۳ ) انار در درمان کم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.
۱۴ ) انار تقویت کننده کبد و کلیه ها میباشد.
● خواص دیگر انار :
۱ ) دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.
۲ ) انار برای التهاب معده مفید است.
۳ ) انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.
۴ ) جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.
۵ ) انار ادرار آور است.
۶ ) برای درمان اسهال ۳۰ گرم پوست انار را با ۳ گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.
۷ ) برای رفع گرفتگی صدا ۳۰ گرم پوست انار را به همراه ۲ گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.
۸ ) برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.
۹ ) برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.
۱۰ ) پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان ، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
۱۱ ) جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.
۱۲ ) دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است.
۱ ) مرغوب ترین انار جهان در کاشان ، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.
۲ ) مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.
۳ ) در قرآن ۳ مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.
۴ ) بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران ، قزاقستان ، اسپانیا و امریکا میباشند.
۵ ) طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین وملس تا ترش متغیر است.
۶ ) انار بصورت میوه تازه ، آب انار ، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.
۷ ) دانه های انار ۵۲ درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.
۸ ) یک انار متوسط به مقدار ۳/۴ فنجان دانه انار و ۱/۲ فنجان آب انار تولید میکند.
۹ ) آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.
۱۰ ) آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود.
▪ ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن ۱۰۷ گرم :
ـ کالری ۸۰
ـ چربی ۰.۵ گرم
ـ آب ۸۵ گرم
ـ کلسترول ۰
ـ کربوهیدرات ۱۵ گرم
ـ پروتئین ۱ گرم
ـ سدیم ۴ میلی گرم
ـ پتاسیم ۲۶۰ میلی گرم
ـ فیبر ۱ گرم
ـ ویتامین C ۴ میلی گرم
ـ آهن ۰.۵ میلی گرم
ـ ویتامین های B ۰.۳ میلی گرم
ـ کلسیم ۷ میلی گرم
● انتخاب و خرید انار :
۱ ) هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.
۲ ) پوست انار باید نازک ، سفت ، براق و فاقد ترک خوردگی باشد.
● نگهداری انار :
انار تازه در دمای اتاق ( در محل تاریک و خنک ) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا ۲ هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا ۶ ماه درون فریزر نگهداری کرد.
● نحوه دان کردن انار :
۱ ) تاج انتهایی انار را جدا کنید.
۲ ) به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.
۳ ) انار را درون یک کاسه آب به مدت ۵ دقیقه بخیسانید.
۴ ) انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته ، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.
۵ ) پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.
۶ ) دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید.
● فواید انار برای سلامتی :
۱ ) انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک ( POLYPHENOL ) ، تانن ( TANNINS ) ، ( PUNICALAGINS ) و (ANTHOCYANINS ) میباشد.
۲ ) الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد.
۳ ) انار برای سلامتی قلب و عروق ، جلوگیری از تصلب شریانها و سکته ها ، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.
۴ ) آب انار خاصیت میکروب کشی و ضذ عفونی کنندگی دارد.
۵ ) یک انار معمولی ۴۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیک ، پتاسیم و آهن میباشد.
۶ ) کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.
۷ ) آنتی اکسیدان های موجود در انار ۳ برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.
۸ ) انار تشکیل پلاک عروق را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد.
۹ ) انار خون ساز و تصفیه کننده خون است.
۱۰ ) انارعطش را برطرف کرده و خنک کننده است.
۱۱ ) انار برای درمان اسهال ، آرتریت ، زردی و بواسیر مفید است.
۱۲ ) انار اشتها آور است.
۱۳ ) انار در درمان کم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.
۱۴ ) انار تقویت کننده کبد و کلیه ها میباشد.
● خواص دیگر انار :
۱ ) دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.
۲ ) انار برای التهاب معده مفید است.
۳ ) انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.
۴ ) جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.
۵ ) انار ادرار آور است.
۶ ) برای درمان اسهال ۳۰ گرم پوست انار را با ۳ گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.
۷ ) برای رفع گرفتگی صدا ۳۰ گرم پوست انار را به همراه ۲ گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.
۸ ) برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.
۹ ) برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.
۱۰ ) پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان ، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
۱۱ ) جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.
۱۲ ) دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است.