• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خواص هل در طب سنتی

baroon

متخصص بخش ادبیات
خواص هل در طب سنتی

نحوه استفاده : ادویه خوشبویی است و در غذاها و نوشیدنیها مصرف دارد که در زیر بیشتر به آن اشاره خواهد شد :
خواص : هل Cardamom نام علمی Elettaria cardamomum هل گیاهی است كه در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80% مصرف هل دنیا از هندوستان صدر می شود
این گیاه پایا و علفی است كه ریزوم آن ساقه های هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع 4 متر خارج می شود
hel.jpg
یك یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود كه دارای گل های كوچك برنگ سفید یا سبز روشن می باشد
میوه هل بیضی شكل ، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول 1-2 سانتیمتر است . دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو های مای به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف ادویه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها یم رسد
خواص داروئی:
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است
1)چون هل بشكل قلب می باشد بنابراین تقویت كنده قلب است
2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد
3)تقویت كننده بدن است
4)ادرار آور است
5)قاعده آور است
6)مقوی سیستم هضم است
7)باعث هضم غذا می شود
8)زخم های دهان را برطرف می كند بدین منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنید .
9)خوشبو كننده دهان است
10)برای تسكین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید
11)برای برطرف كردن دل بهم خوردگی و تهوع ،‌از دم كرده هل استفاده كنید
12)اشتها آور است
13)تب را پائین می آورد
14)معالج سرماخوردگی است
15)برای تسكین درد رماتیسم مفید است
16)ترشی معده را برطرف می كند
17)ضد مسمومیت است
18)برای رفع بیماریهای چشم مفید است
 
بالا