• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

داریوش مهرجویی: اسکار "جدایی" شبیه گل به استرالیا بود

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
امیدوارم مردم در سراسر جهان آن را ببينند تا با فرهنگ مردم سرزمين ما آشنا شوند.

جذاب نیوز - بهمن فرمان آرا، داریوش مهرجویی و رخشان بنی اعتماد با نگارش مطالبی در روزنامه شرق به اولین اسکار ایرانی، واکنش نشان داند.

متن این مطالب به این شرح است.

بهمن فرمان‌آرا: دلم لرزيد

وقتي به دبيرستان مي‌رفتم راديو برنامه‌اي داشت به‌نام «بياييد با هم دنياي بهتري بسازيم» و مجري اين برنامه «دكتر بني‌احمد» بود كه درباره روان‌شناسي كودك صحبت مي‌كرد. امروز صبح كه «اصغر فرهادي» براي دريافت جايزه اسكار به عنوان بهترين فيلم خارجي روي صحنه رفت...

... در ميان كف‌زدن‌هاي زياد كارگردان برنامه اسكار كلوزآپي از «سارينا فرهادي» كه اشك شوق صورتش را خيس كرده بود، نشان داد و با خود گفتم كه چهره «سارينا» تصوير دل تمام آنهايي است كه سربلندي سينماي ايران را مي‌خواهند، حتي من پيرمرد هم دلم لرزيد. موفقيت هر هم‌ميهني در هر زمينه‌اي اسباب غرور براي همه ملت مي‌شود و فرهادي با بردن جايزه اسكار سينماي ايران را بر بال شوق به آسمان هفتم برد و مي‌دانم با هوش و ذكاوتي كه در او سراغ دارم او حداكثر استفاده را از اين پيروزي براي پيشبرد حرفه‌اش خواهد كرد. نوش‌جانش و هزاران دعاي خير پشتيبانش!

اين موفقيت مثل سكه‌اي مي‌ماند كه مثل هر سكه‌اي ديگر دو رو دارد و فرهادي يك روي آن را با فيلم فوق‌العاده‌اش تصوير كرده است. اما روي دوم بعد از تبريكات مكرر برعهده ماست و هركدام از ما سعي مي‌كنيم در كارمان موفق باشيم.

درمورد سينماي ما بايد ديد مسوولان سينما از اين فرصت طلايي چه استفاده‌اي مي‌كنند و اينجاست كه برمي‌گردم به اسم آن برنامه‌اي كه در شروع آوردم. از آنجا كه من تا اطلاع ثانوي خود را بازنشسته كرده‌ام اين‌قدر امروز به خاطر اين دوست جوان مسرور و سرحال هستم كه براي مسوولان سينما چند پيشنهاد ساده دارم:

1- «خانه سينما» را به اصناف سينما پس دهيد و بعد از تغيير آن دو بند اساسنامه كه قبول نداريد، بگذاريد كه اصناف مختلف سينما، هيات‌مديره خانه سينماي خود را انتخاب كنند.

2 – حكم ممنوع‌الكاري و ممنوع‌الخروجي جعفر پناهي را لغو كنيد و بگذاريد اين كارگردان مهم سينماي ايران بار ديگر به ساخت فيلم برگردد.

در خاتمه از شما دعوت مي‌كنم به ميمنت و مباركي اين موج شادي سينماي ايران بياييد با هم سينماي كشورمان را دور از تسويه‌حساب‌ها و دشمني‌هاي بي‌اساس به عنوان يك پديده افتخارآميز بستاييم و سد راه پيروزي‌هاي آينده‌اش نشويم.

داريوش مهرجويي: شبیه «گل» به استرالیا

با شنيدن خبر اسكار «جدايي» بسيار خوشحال شدم و اين جايزه مثل همان گلي بود كه در بازي‌هاي مقدماتي جام‌جهاني در دروازه‌هاي آمريكا و استراليا كاشتيم. به «اصغر فرهادي» و گروه «جدايي نادر از سيمين» تبريك مي‌گويم به خاطر بازي‌هاي درخشان و فيلم خوش‌ساختي كه به نظرم از بهترين‌هاي تاريخ سينماي ايران است. اميدوارم اين فيلم در همه جاي دنيا مخصوصا آمريكا و كانادا به‌خوبي ديده شود و مردم، هرچه بيشتر در سراسر جهان آن را ببينند تا با فرهنگ و خصوصيات ويژه مردم سرزمين ما آشنا شوند.

رخشان بنی‌اعتماد: جايزه‌اي فراسوی «اسكار»

اصغر فرهادي اولين جايزه اسكار را براي سينماي ايران گرفت، اما افتخاري بالاتر از يك جايزه به ملت ايران داد. كاش زماني كه اين جايزه در موزه سينماي ايران جاي مي‌گيرد، براي ثبت در تاريخ، گفته‌هاي اصغر فرهادي كنار آن نوشته شود. نوشته شود تا بازخواني و به يادها سپرده شود كه در زمانه واهمه‌هاي پنهان از واژه‌هاي تحريم و تهديد و جنگ، در سحرگاه هشتم اسفندماه 1390، سينماي ايران توانست با زبان هنر، پيام صلح‌خواهي ملت خود را به جهان اعلام كند.

بالا