• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

دامن چین دار سه طبقه

صاینا

متخصص بخش آموزش خیاطی
ارسال: #1
دامن چین دار سه طبقه
اين بار ميخوايم اين دامن نانازي رو براتون بگم .
تو قسمت اندازهگيري گفتم كه قد باسبن براي دامن لازمه .
كه اندازه نرمال ان 20 سانتيمتر هستش . براي دخترهاي جوان ومانكن ها ميتونيم 18 تا 19 سانت هم بگيريم و براي دختر هاي كوچولو قد باسن رو بهتره 15 سانت در نظر بگريم .

اين دامن خيلي راحته فقط بايد قد دامن و دور باسن اوني رو كه ميخوايم براش دامن رو بدوزيم داشته باشيم .
پس يه مستطيل ميكشيم به كادر:
طول مستطيل = يك دوم دور باسن +1
عرض مستطيل = 15 سانت براي قد باسن

ميتونيم يك چهارم هم در نظر بگيرم اينجوري ضرب و تقسمش زياد ميشه . من براي راحتي كار يك دوم رو گفتم .

اگه بخواين كه دامن از پهلوها دوخت داشته باشه طول مستطيل را يك چهارم در نظر بگيرين .
اگر يك دوم دور باسن را در نظر بگيرين فقط از قسمت وسط پشت دوخت ميخوره . اينجوري تميزتر و مرتب تر هم درمياد .

برای قد طبقه اول همیشه باید قد طبقه اول را برابر با قد باسن بگیریم چون اگه چین ها بالاتر از باسن بیفتن اصلا خوشگل نمیشه دامن .
مثال :
قد دامن 40 سنت هست :
25=15-40
برای طبقه های پایینی باقیمانده رو تقسیم بر دو میکنیم :
5/12=2÷25

پس هر قد هر کدوم از طبقه های دوم و سوم 5/12 سانت میشه .

اگربخواهیم دامن ما خیلی چین دار باشه طبقه دو م را دوبرابر طبقه اول برمیداریم .
برفض اگر یک دوم دور باسن 30 سانت باشه :
طبقه اول میشه :
31=1+30
اندازه طبقه دوم میشه
62=2*31
اندازه طبقه سوم میشه 62 ضربدر دو که میشه 124

اگه دوست نداشتین پرچین بایسته اندازه ها رو ضربدر 5/1 میکنیم .

موقع برش دادن حتما حتما مابین طبقه ها 1 سانت برای جای دوخت فاصله میزاریم تا قد دامن ما کوتاهتر از اون اندازه نشه .

برای کش دامن هم 3 سانت اضافه میگذاریم .
تمام اینها رو توی الگو نشان میدم .

موقع برش دامن دامن سه قسمت میشه که
جای کش و طبقه اول رو با هم جدا میکنیم = که همون قسمت یا طبقه اول میشه

طبقه دوم و سوم همبه ترتیب قسمتهای دیگه رو میسازن .
حتما بین طبقات قبل از برش حتما 1 سانت برای جای دوخت زا÷اس میگذاریم .

بعد از رش نحوه دوختش هستش که ابتدا درز قسمت باسن را میدوزیم و بعد درز طبقه دوم رو دوخته و با نخ و سوزن چین سوزنی میدیم بعد دقت میکنیم که درزهای وسط دو تا طبقه روی هم بیفتن و بعد با کوک زدن چین ها رو به تناسب همه جا پخش میکنیم .
طبقهسوم هم به همین ترتیب.
بعد کش رو میدوزیم و دامن ما حاضره

بالا