• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

دانلود کتاب صوتی ::> پیشدادیان - میترا مهرآبادی

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
پیشدادیان​
از کتاب «شاهنامه فارسی به نثر پارسی سره»​
نویسنده: میترا مهرآبادی

7841Shahname-Mansoor-v.jpg

راوی: بهنام بزرگمهر تهیه کننده: فرید حسینی زمان کل: ۲ساعت و ۵۶ دقیقه

دانلود با لینک مستقیم:

دانلود بخش اول (حجم: 23MB)

دانلود بخش دوم (حجم: 18MB)
دانلود بخش سوم (حجم: 17MB)
دانلود بخش چهارم (حجم: 20MB)

(Format: Mp3 Archive Type: RAR)


پیشدادیان نخستین سلسلهٔ پادشاهان در شاهنامه و اساطیر ایرانیان است. معادل اوستاییِ پیشداد (Pēš-dād)، پَرَداتَ (Para-dāta) است. پيشداد به معنای نخستین کسی است كه قانون آورده و یا نخستین کسی که دادگری و عدل را پیشه کرده است.

در آغاز این دوره، پادشاهان با فرّه ایزدی فرمانروایی می‌کنند. در این هنگام، مردم نخستین کشفیات خود را انجام می دهند مانند کشف آتش، کشاورزی، پرورش جانوران اهلی، و ساختمان سازی. مهم‌ترین شخصیت این دوره، جمشید است که در پایان، ضحاکِ بی‌فرّه و فریب‌خوردهٔ اهریمن پادشاهی را از او می‌ستاند. در هنگام پادشاهی هزار ساله ضحاک، بدی جهان را فرا می‌گیرد. فریدون بر او چیره می‌شود و دوباره پادشاهانِ با فرّه به پادشاهی می‌رسند، و نبردهای ایران و توران آغاز می‌شود. در شاهنامه، پادشاهی این دودمان با درگذشت گرشاسپ و بر تخت نشستن کی‌قباد به پایان می‌رسد.

شاهنامه با سرایش داستان این پادشاهان آغاز می شود و نشان می دهد که ایرانیان چگونه خود را به سپیده دم زندگی بشریت پیوند زده اند. حکیم خردمند توس، فردوسی بزرگ در لابلای داستان پیشدادیان، جوهر خرد را در روان ایرانیان جاری می سازد.

در آوانامه ای که می شنوید، داستان پیشدادیان از کتاب شاهنامه منثور که متن شاهنامه به پارسی سره است نوشته استاد میترا مهرآبادی خوانده می شود. در این کتاب همه داستان های شاهنامه به نثری روان و پارسی سره بدون به کار بردن واژگان بیگانه نوشته شده است. از دیگر ویژگی های این کتاب آن است که ریشه اسطوره های ایرانی بیان شده است که در هرچه بهتر یافتن معنا و مفاهیم داستان های شاهنامه یاری می رساند. پس داستان کیومرث، هوشنگ، طهمورث، جمشید، ضحاک، فریدون و کاوه آهنگر را با هم می شنویم.

فرید حسینی - بهنام بزرگمهر

 
بالا