مواد لازم براي 4 نفر :
بادمجان ------------------------ 7 عدد متوسط
گوجه فرنگي ------------------- 2 عدد متوسط
پياز ----------------------------- 1 عدد متوسط
سير ---------------------------- 3-4 حبه
مغز گردو ------------------------ 300 گرم
آب انار -------------------------- 1 ليوان
سبزي معطر خشك * ---------- به مقدار لازم
نمك و فلفل --------------------- به مقدار لازم
طرز تهيه :
بادمجانها را با پوست روي شعله پخش كن بچينيد و روي حرارت مستقيم اجاق گاز قرار دهيد و مدام پشت و رو كنيد تا سطح بادمجانها به صورت يكنواخت كبابي شود. بعد پوست آنها را بگيريد و كنار بگذاريد .
پياز را به صورت ژولين ( كبريتي ) خرد كنيد و در مقداري روغن همراه كمي زرد چوبه تفت دهيد تا طلايي شود.
بعد مغز گردو آسياب شده را به پياز اضافه كنيد و روي حرارت ملايم 6-10 دقيقه كاملا تفت دهيد و مدام هم بزنيد تا گردو ها نسوزند .
بعد بادمجانها را داخل قابلمه بريزيد و هنگام تفت دادن بادمجانها، با پشت قاشق آنها را كاملا له كنيد .
بعد از مخلوط شدن بادمجان و پياز ، سير رنده شده را به غذا اضافه كنيد .
گوجه را ريز خرد كنيد و دو – سه دقيقه بعد از اضافه كردن سير به غذا، داخل قابلمه بريزيد و حرارت را كمي بالا ببريد تا آب گوجه كشيده شود .
در اين مرحله سبزي خشك را اضافه كنيد و مواد را هم بزنيد و بعد آب انار را داخل قابلمه بريزيد و صبر كنيد تا كمي غذا غليظ شود . بعد درب قابلمه را ببنيد و حرارت را پائين بياوريد تا خوراك كاملا جابيفتد .
در آخر نمك و فلفل غذا را اندازه كنيد و در ظرف مورد نظر سرو كنيد .
اين خوراك به طور سنتي همراه كته سرو ميشود . ولي ميتوانيد اين غذا را با نان نيز سرو كنيد .
دُوري بادمجان يكي از لذيذ ترين غذاهاي شمالي است كه با بادمجان تهيه ميشود .
بادمجان ------------------------ 7 عدد متوسط
گوجه فرنگي ------------------- 2 عدد متوسط
پياز ----------------------------- 1 عدد متوسط
سير ---------------------------- 3-4 حبه
مغز گردو ------------------------ 300 گرم
آب انار -------------------------- 1 ليوان
سبزي معطر خشك * ---------- به مقدار لازم
نمك و فلفل --------------------- به مقدار لازم
طرز تهيه :
بادمجانها را با پوست روي شعله پخش كن بچينيد و روي حرارت مستقيم اجاق گاز قرار دهيد و مدام پشت و رو كنيد تا سطح بادمجانها به صورت يكنواخت كبابي شود. بعد پوست آنها را بگيريد و كنار بگذاريد .
پياز را به صورت ژولين ( كبريتي ) خرد كنيد و در مقداري روغن همراه كمي زرد چوبه تفت دهيد تا طلايي شود.
بعد مغز گردو آسياب شده را به پياز اضافه كنيد و روي حرارت ملايم 6-10 دقيقه كاملا تفت دهيد و مدام هم بزنيد تا گردو ها نسوزند .
بعد بادمجانها را داخل قابلمه بريزيد و هنگام تفت دادن بادمجانها، با پشت قاشق آنها را كاملا له كنيد .
بعد از مخلوط شدن بادمجان و پياز ، سير رنده شده را به غذا اضافه كنيد .
گوجه را ريز خرد كنيد و دو – سه دقيقه بعد از اضافه كردن سير به غذا، داخل قابلمه بريزيد و حرارت را كمي بالا ببريد تا آب گوجه كشيده شود .
در اين مرحله سبزي خشك را اضافه كنيد و مواد را هم بزنيد و بعد آب انار را داخل قابلمه بريزيد و صبر كنيد تا كمي غذا غليظ شود . بعد درب قابلمه را ببنيد و حرارت را پائين بياوريد تا خوراك كاملا جابيفتد .
در آخر نمك و فلفل غذا را اندازه كنيد و در ظرف مورد نظر سرو كنيد .
اين خوراك به طور سنتي همراه كته سرو ميشود . ولي ميتوانيد اين غذا را با نان نيز سرو كنيد .
دُوري بادمجان يكي از لذيذ ترين غذاهاي شمالي است كه با بادمجان تهيه ميشود .