• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

زیاد نان و پنیر و سبزیِ "دنیا" را نخورید!

TAHEREH

متخصص بخش
یکی می‏ گفت: ماه رمضان در یکی از شهرهای شمال، سفره افطاری بود، جماعتی هم دعوت داشتند و من هم یکی از آن ها بودم. سفره را انداخته و مقابل هر کس مقداری پنیر، سبزی، نان و چای شیرین گذاشته بودند، من هم با میل و رغبت و شاید هم حریصانه شروع به خوردن کردم، اما دیدم بعضی یا هیچ نمی‏ خورند یا خیلی کم می‏ خورند، و احساس می‏ کردم که آن ها از خوردن من شگفت زده ‏اند!
بالاخره حرف سعدی را هم گوش نکردم که می ‏گفت: «نه چندان بخور کز دهانت بر آید» و تا توانستم خوردم و دیگر
معده ام حتی جای آب هم نداشت!

من تازه از سفره عقب‏ کشیده بودم که یک مرتبه دیدم افرادی به صف، و بر سر آن ها سینی‏ هایی بزرگ پر از انواع غذاهای گرم و معطر با غازها و ماهی‏ های سرخ و بریان شده به سوی سفره می‏ آیند. تازه فهمیدم که چه کلاهی سرم رفته است، و با خود گفتم: ای کاش کسی بود و پیش از این مرا راهنمایی می‏ کرد و می‏ گفت: در پس این سفره، سفره‏ای رنگا‏رنگ خواهد آمد، پس معده خود را با این نان و پنیر پر نکن!
حال یادمان باشد این دنیا همان سفره پنیر و سبزی خداست و نسبت به سفره‏ های دیگر که در پیش است هیچ خواهد بود، و برای آن که کلاه سرمان نرود، خدا پیامبران صادق و دلسوز فرستاد تا به ما بگویند، تمام لذت و عیش و راحت را از این دنیا نخواهید، و گرنه از لذت‏ های عظیم الهی بی‏ بهره و محروم می‏ مانید.
آمدند بگویند: همه ی شادی ‏ها را در زمین مجوئید که شادی‏ های برتر و ماندگارتر در آسمان است، آیا نمی‏ بینید که آسمان را با ستارگان چراغانی کرده‏ اند، یعنی عیش و عروسی آنجاست، نه در زمین.
آیا می‏ شود در یک محله عروسی باشد ولی در محله دیگری چراغانی کنند؟
پس اگر آسمان را چراغانی کرده ‏اند یعنی عیش و نشاط آنجاست، نه در محله زمین و زمینیان.
یک عروسیست بر فلک که مپرس
ور بپرسی بپرس از ناهید
زین عروسی خبر نداشت کسی
آمدند انبیا به رسم نوید
حجت الاسلام محمد رضا رنجبر
منبع:تبیان

بالا