• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شماره دوزی

صاینا

متخصص بخش آموزش خیاطی
آموزش شماره دوزی
فکر کنم شماره دوزی رو همتون بلد باشید، از همون دوخت های ضربدری. تا جایی که من می دونم بیشتر روی پارچه های بافت درشت که مییشه خونه هاش و شمرد دوخته می شود البته روی پارچه های نازک هم با قرار دادن یک تور تا جایی که من توی مجلات هنری مختلف دیدم، برای شماره دوزی بیشتر از نخ ابریشمی آنکر استفاده می کنند، که برحسب مدل و سلیقه ی خود فرد این نخ و به صورت چند لا به کار می برند.
این روش سوزن دوزی از طریق شمارش تارو پود پارچه انجام می شود.
- اگر پارچه از کتان درشت بافت باشد، در این مورد باید از طریق شمردن دانه های آن دوخت انجام می شود. یعنی برای هریک از چهارخانه های نقشه یک ضربدر روی پارچه دوخته می شود و بدین صورت تمام نقشه به روی پارچه منتقل می گردد.

- اگر پارچه چهارخانه باشد، به ازای هریک از خانه های نقشه داخل، خانه های پارچه یک ضربدر دوخته می شود.

- اگر پارچه لطیف بود و تارو پود آن نیز نازک بود، می توان از سه تار پارچه به عنوان یک خانه استفاده کرد تا طرح با اندازه ی واقعی روی پارچه بیافتد. می توان از تور مخصوص شماره دوزی استفاده کرد که با درشتی و ریزی متفاوت در بازار موجود است.

- البته برای شماره دوزی بیشتر از پارچه های کتان درشت بافت استفاده می کنند و استفاده از تور کاربرد کمی دارد و فکر نمی کنم کــسی دیگه از تور استفاده کنه. مخصوص می توان شماره دوزی کرد،

بالا