
قلعه عجمان

سد وادى مصفوت ـ عجمان

باغى در مصفوت ــ عجمان

بازار مركزى عجمان

بركه آب باران در منامه ــ عجمان

ساختمان ــ عجمان

شهر عجمان ــ عجمان
عَجمان یکی از امیرنشینهای هفتگانه امارات متحده عربی است. امارت عجمان کوچکترین اماراتی است از امارات متحده عربی که بین امارت شارجه و امارت امالقوین محصور شدهاست، ولی این امارت دو قطعه از خود جدا و دور افتاده دارد:
- روستای مصفوت از توابع امارت عجمان این روستا در حدود ۱۱۰ کیلومتر از امارت عجمان فاصله دارد و در وسط خاک سلطنت عمان قرار دارد، اما از طرف جنوب به روستای حتا متصل شدهاست که از توابع امارت دبی میباشد و خود روستای حتا نیز در خاک عمان محصور شدهاست.
- روستای منامه در شمال شرقی امارت عجمان واقع شدهاست و در حدود ۸۰ کیلومتر از امارت عجمان فاصله دارد، این روستا ما بین خاک راسالخیمه و خاک فجیره محصور شدهاست.
فهرست مندرجات
وجه تسمیت
وجه تسمیه: عَجمان از آنجاست که در سده ده هم هجری قمری شاخهای از قبیله بزرگ «العجمان» از بادیهنجد در شبهجزیره عربستان به این منطقه مهاجرت نمودند، وقبیله العجمان از سلاله نشوان بن مرزوق بن علی بن هشام از بطن یام هستند. بنا براین نام منطقه پس از ورود این قبیله به این منطقه (عجمان) نامگذاری نمودند نسبت به قبیله «العجمان» ، قبل از ورود قبیله العجمان ، منطقه خالی از سکنه بودهاست. لازم به ذکر است که شاخه دیگر از همین قبیله (العجمان) به سر پرستی راشد بن نشوان به بر فارس رسیدند ودر مغویه استقرار یافتند ومدتها مناطق گستردهای از شیبکوه زیر نفوذ داشتهاند. ازمشهورترین حکمرانان قبیله العجمان در بر فارس شیخ سلطان المرزوقی بودند که آثار کاخ بزرگ ایشان که به (قلعه شیخ سلطان) مشهور است در مغویه باقی ماندهاست.
مناطق گوناگون
- مصفوت.
- منامه.
- الحلیو.
- مزیرع.
- الحمیدیه.
- النعیمیه.
- الزهراء.
- المویهات.
- الجرف.
- الصبغه.
- جبل دفتا.
- جبل لیشن.
- جبل الأبیض
- وادی غلفا.
- وادی الصوامر.
- وادی مصفوت.
- وادی الخنفریة.
- وادی الضفدع.
- حاتم ، محمد بن غریب، تاریخ عرب شبه جزیره، چاپ قاهره: دارالعرب للطباعة والنشر والتوزیع، ۱۹۹۷ میلادی.
- الشیخ ، عارف، اسماء من الخلیج ، چاپ اول، چابخانه البیان ، دبی: تاریخ انتشار ۱۹۸۲ میلادی.