• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طرز تهیه سرکه سیب ...

shakira

متخصص بخش پزشکی
سلام دوستان عزیز.:احترام:

به دلیل استقبال دوستان از خواص سرکه سیب در تاپیک
http://www.iranjoman.com/showthread.php?t=62896&p=313275#post313275 ،

تصمیم دارم در این تاپیک طرز تهیه ی این سرکه ی مفید رو خدمت شما عرض کنم.

در این تاپیک روشهای مختلف تهیه رو خدمت شما دوستان گرامی، عرض خواهم کرد.

از دوستان و بانوهای عزیز خواهش میکنم هر روشی که صحیح تر، مفید تر و مناسب تر میباشد رو بفرمایند.:احترام:

:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش اول:


مواد لازم:


1) سیب ۵ کیلو

2) آب ۱ لیوان پر

3) نخودخام ۴ الی ۵ عدد


طرز تهیه:

1) در ابتدا سیب ها را چهار قاچ کرده.

2) تخمه های آن را می گیریم و داخل ظرف محکمی که هوا نکشد می ریزیم.

3) داخل ظرف هم بخاطر اینکه سرکه زودتر برسد ۴ الی ۵ عدد نخود خام به علاوه یک لیوان آب اضافه کرده.

4) سپس درب ظرف را طوری محکم می بندیم که مطلقا هوا بدان راه پیدا نکند و آن رادر جایی که گرم باشد می گذاریم.
(اگر جای گرم در اختیار ندارید می توانید یک حوله به دور ظرف بپیچید).

5) بعد از گذشت چهل روز سرکه رسیده می شود.
(رسیدن سرکه را از آب انداختن آن متوجه می شویم).

6) بعد درب ظرف را به آرامی باز کرده سرکه را صاف می کنیم.و داخل ظرفی ریخته روی حرارت می گذاریم تا یکی دو جوش بزند.

7) حرارت را خاموش کرده صبر میکنیم تا حسابی خنک شود.

8) سرکه را داخل شیشه کرده و مورد استفاده قرار می دهیم.


توجه داشته باشید که سرکه سیب فوائد بسیاری دارد و یکی از گرانترین سرکه ها در خارج از کشور محسوب می شود.


:گل:
 
آخرین ویرایش:

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش دوم:


1) سیب را کاملاً بشویید.

2) سیب را به چهار قسمت نموده. و دم و هسته­ های آن را جدا کنید.

3) سیب آماده را درون دبه می­ریزیم.

4) مقدار یک قاشق مخمر نانوایی را در آب ولرم آب نموده به مواد اضافه می­کنیم و یا مقدار یک کف دست، نان روی مواد قرار می­دهیم.

5) 1/4 روی ظرف را خالی نگه می­داریم تا زمانی که براثر تخمیر بالا آمد، جای کافی داشته باشد.

6) ظرف را در جای گرم نگهداری می­کنیم.

7) بعد از تخمیر شدن سیب­ها (حدود 7-8 ماه) سیب تخمیر شده را صاف می­کنیم.

8) مایه صاف شده را در ظرف در بسته می­ریزیم بعد از مدت 15 روز قابل مصرف می­باشد.


توجه: در این روش از آب استفاده نشده­ است.


:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش سوم:


1) سیب را تمیز بشویید.

2) سیب را به چهار قسمت تقسیم می­کنید و هسته و دم آن را جدا می­کنید.

3) آب سیب را به وسیله آب میوه­ گیری، می­گیرید.

4) آب سیب را درون ظرف ریخته به ازای هر یک کیلو آب سیب، یک لیوان سرکه اضافه می­کنید.

5) در جای گرم نگهداری می­کنید.

6) بعد از مدت کمتر از 40 روز قابل استفاده می­باشد.


توجه: در این روش از آب استفاده نمی­شود و نیاز به صاف کردن ندارد و اگر مدت طولانی نگهداری شود به عنوان سرکه مادر استفاده می­کنند.


:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
تهیه سرکه سیب هیچ تفاوتی با تهیه سایر سرکه های طبیعی ندارد.

ولی به دلیل پائین بودن میزان ترشی (بین 4% تا 7%) و عطر و طعم ویژه آن در اروپا و آمریکا طرفداران بسیار دارد و اغلب برای تهیه سس سالاد استفاده میشود.


:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش چهارم:


1)سیب ها را پس از شستن، خرد کنید.

2) در ظرف مناسبی ریخته و درب آن را خوب ببندید و بگذارید بماند.

3) بعد از 40 روز تا دو ماه آن را امتحان کنید. هر موقع که ترش شده بود آماده است و میتوانید آن را صاف نمایید.


توجه: با آب سیب هم میتوانید سرکه درست کنید.

:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش پنجم:


1) سیب را کاملاً بشویید.

2) سیب را به چهار قسمت تقسیم کنید.

3) به هر میزان که سیب داخل ظرف می­ریزید، نصف ظرف را آب می­ریزید و هر سه کیلو سیب یک کیلو سرکه به آن اضافه می­کنید.
(می­توانید از سرکه­ های بهداشتی که در بازار وجود دارد استفاده کنید و یا از سایر سرکه­ ها مثل انگور گلابی که خودتان در منزل آماده دارید استفاده نمایید.)

4) ظرف را کاملاً پر نکنید مقدار 1/4 ظرف را خالی نگهدارید تا جای کافی برای تخمیر داشته باشد.

5) در جای گرم ظرف آماده را قرار می­دهید.

6) هفته ای یکبار مواد را زیر و رو می­کنید تا تخمیر سریعتر انجام شود.

7) بعد از اینکه مواد کاملاً یک دست شد و آب بالا آمد با صافی تمیز صاف می­کنید.

8) مواد صاف شده را در جای تمیز قرار می­دهید.

9) بعد از مدت 15 تا 20 روز آماده مصرف می­باشد.


:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش ششم:


1) سیب را کاملاً می­شویید.

2) سیب­ها را به چهار قسمت تقسیم می­کنید.

3) سیب ها را با چرخ می­کنید.

4) به میزان هر یک کیلو سیب چرخ شده یک لیوان سرکه به آن اضافه می­کنید.

5) مواد آماده را در جای گرم نگهداری می­کنید.

6) پس از حدود دو ماه که سیب­ ها کاملا له و یک دست شد، آن را صاف کنید.

7) مواد صاف شده را در ظرف می­ریزیم مواد را در جای بهداشتی و تمیز قرار می­دهید کمتر از 15 روز قابل مصرف می­باشد.


:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش هفتم:


1) سیب ها را کاملاً بشویید.

2) سیب ها را به چهار قسمت تقسیم کنید.

3) سیب­ ها در ظروف پلاستیکی یا لعابی بریزید و به ازای هر کیلوگرم سیب که در فصل برداشت استفاده می­شود،1/5 لیتر آب به آن اضافه می­کنیم.
(اگر سیبها چروکیده باشندو یک تا دو ماه از فصل برداشت آنها گذشته باشد به ازائ هر کیلوگرم سیب دو لیتر آب به آن اضافه می­شود.)

4) مخلوط سیب و آب را به مدت 3 تا 4 روز در جای تمیز می­گذاریم و هر روز به هم می­زنیم.

5) مخلوط را در یک دبه پلاستیکی می ریزیم بطوری که 1/4 بالای دبه خالی باشد تا جای کافی برای تخمیر داشته باشد.

6) دبه را در جای گرم نگهداری می­کنیم تا زودتر تبدیل به سرکه شود.
(در مدت 5 تا 4 روز مرتب هر روز هم می­زنیم تا زمانی که درب ظرف را بر می داریم مواد ته نشین شده و آب روی آن قرار بگیرد.
درب ظرف را می­بندیم به مدت 25 تا 30 روز می­ماند تا تبدیل به سرکه شود.)


پس از طی این مدت 25 روز، می­ماند مزه آن را می­چشیم اگر مزه مناسبی داشت سرکه را صاف می­کنیم تا مایع زلال سرکه بدست آید.

:گل:
 
آخرین ویرایش:

shakira

متخصص بخش پزشکی
روش هشتم:


1) سیب را کاملاً بشویید و دلگیری و توسط چرخ گوشت به پوره تبدیل کنید.

2) به پوره حاصل، مقدار یک تا دو قاشق مخمر نانوایی اضافه کنید.

(طریقه آماده سازی مخمر نانوایی: یک یا دو قاشق از مخمر را در نصف لیوان آب ولرم اضافه کنید تا حل شود)

3) محلول حاصل را به حدود 5 تا 10 کیلو پوره سیب­ آماده اضافه کنید.

4) مخلوط حاصل را در یک جای که دمای آن حدود 27 درجه سانتی­گراد است بگذارید بماند.

5) حدود 2 تا 3 هفته مرحله الکلی و به همین مدت مرحله ترش شدن زمان خواهد برد.

6) بعد از ترش شدن محصول حاصل را صاف کرده و برای مدت چند هفته به حال خود بگذارید تا کاملاً برسد.



بعد از اتمام مراحل فوق، سرکه حاصل آماده مصرف خواهد بود.

:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
سرکه سیب با طعم نعناع:


مواد لازم:

1) سرکه سیب یک لیتر

2) 60 گرم برگ نعناع


روش تهیه:

1) روی نعناع، سرکه سیب بریزید و بگذارید به مدت 5 تا 4 هفته بماند.

2) سپس آن را از صافی رد کنید و داخل بطری بریزید.

3)یک شاخه نعناع را همراه سرکه به داخل بطری بیندازید.


یک لیوان آب و دو قاشق چای خوری سرکه نعناع و یک قاشق چای خوری عسل بهترین دارو برای درمان سوء هاضمه خفیف است.


:گل:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
دوستان گرامی!

امیدوارم موردپسند شما بزرگواران واقع شده باشد.


:گل:

:گل::loveiranjoman::گل:
 

diana

کاربر ويژه
ممنونم عزیزم ازاینکه طرزتهیه اون رو به ماهم آموزش دادین:fatemeh:
 

shakira

متخصص بخش پزشکی
سلام دوستان گرامی.:احترام:

امیدوارم حالتون خوب باشه.:گل:

خیلی خوشحالم که مطلب مورد توجه و پسندتون واقع شده.:توافق:

در حقیقت بنده هنوز سرکه سیب رو درست نکردم:23:، ولی میخوام یکی از روشهای سوم و چهارم و ششم رو در پیش بگیرم.:احترام:

به احتمال خیلی زیاد روش سوم رو انتخاب میکنم. چون من ترجیح میدم خالص باشه و مخلوط دیگه ای نداشته باشه.

و فقط به این دلیل مخلوط سرکه رو انتخاب میکنم، چون شاید اگه فقط سیبها رو برای 40 روز در محیط گرم بذاریم، احتمال فاسد شدن دارن، اما سرکه از این پیشامد جلوگیری میکنه.
:گل:

با نهایت تشکر از توجه شما عزیزان.
:5:
 
بالا