• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عروسک باربی وسیله ای برای تخریب ذهن فرزندان ما از کودکی

مهری

کاربر ويژه
عروسک باربي بر خلاف ساير عروسک‌ها که تداعي کنندة کودک بوده وداراي چهره‌اي معصومانه مي‌باشند، يک زن بيست سالة آمريکايي با تمام مشخصات انداميآن است که با دقت فراوان طراحي و ساخته مي‌شود و با حضور تصاويرش در اکثر مايحتاجو ملزومات ضروري کودکان و نوجوانان از قبيل لوازم التحرير، کيف، کفش، شکلات‌ها،ظروف، البسه، ساعت، وسايل شخصي و... ملکة ذهني کودکان و نوجوانان گرديده، خود رابه آنان تحميل و موجب خريد عروسک مي‌گردد

در روش‌هاي تعليم و تربيت، مهم‌ترين و کليدي‌ترين عامل بحث«الگوسازي» است. هر سن و هر جنس الگوي خاص خود را برمي‌تابد. در اين ميان مهم‌ترينسن، دوران کودکي است. تربيت دوران کودکي توأم با بهره‌گيري از الگوهاي خاص و ويژةاين دوران است. طبيعي است که الگوهاي دوران کودکي به طور عمده از مؤلفه‌هاي عاطفيبه جاي گزاره‌هاي عقلاني بهره مي‌برند. لذا رمز و رازهاي موجود در خيال‌پردازي‌هايکودکانه، جايگزين گزاره‌هاي واقع‌گرايانه در تربيت بزرگسالان مي‌شود. مبتني بر ايناصل، استفاده از نماد حيوانات به صورت فانتزي در انتقال مفاهيم آموزشي و تربيتي بهکودکان همواره مدّ نظر بوده است؛ به گونه‌اي که امروزه بيشترين حجم توليدات فرهنگيمربوط به کودکان در زمينة انيميشن، کتاب، داستان و اسباب‌بازي به استفاده ازنمادگرايي از حيوانات محدود مي‌شود.

در اين ميان دختربچه‌ها انحصاراً به عروسک علاقه‌مند هستند.اين علاقه نشأت گرفته از عاطفه ويژة دختر بچه‌ها و همچنين به دليل قدرت برتر عروسکدر ايجاد حسّ همزادپنداري و تفاهم خيالي با کودک است. عروسک، بالاترين نقش تربيتيرا به ويژه در شکل‌دهي و پايه‌ريزي شخصيت دختران دارد. دختربچه‌ها، زنان آيندة هرملت هستند و براي انحطاط هر ملت بايستي دختران و زنان آن ملت را منحط تربيت نمود.همان‌گونه که براي اعتلاي هر ملت، بايستي دختران و زنان آن ملت را متعالي تربيتکرد. از اين منظر، نقش عروسک در تهاجم فرهنگي نقش بسيار برجسته‌اي است.

عروسک باربي

اين عروسک تغيير نژاد يافته (به نژاد آمريکايي ـ انگليسيآنگلوساکسون) باربي لقب گرفت. باربي اسم خلاصه شدة «باربارا» دختر کوچک رئيسکمپاني متل يعني آقاي هندلر بود. باربي به زودي در صف اوّل اسباب‌بازي دختران درغرب قرار گرفت. در سال 1959 هر عروسک باربي به قيمت سه دلار فروخته مي‌شد. امّااکنون هر عروسک باربي اصل ساخت کمپاني متل تا 4500 دلار قيمت دارد.

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
کاملا موافقم. اصلا صلاح نیست دختر بچه به جای عروسکی با شکل کودک عروسکی با شکل زنانه داشته باشه.
یادمه دوستی که در زمینه روانشناسی صاحب نظر بود برام توضیح داد که یکی از علت های گرایش به لاغری مفرط و زیبایی غیر طبیعی در میان زنان تا حدی که میرن دنده شون رو بر می دارند تا کمرشون باریکتر بشه می تونه همین عروسک ها در دوران کودکی باشه. چنین عروسکی می تونه ناخودآگاه این نگرش رو ایجاد کنه که فقط با چنین اندامی شما می تونید زیبا باشید!!
ولی آخه چطور میشه بچه رو قانع کرد این عروسک خوبی نیست؟! مگه راضی میشن!!!

H Δ S S E I N

متخصص بخش مسابقات
عروسک باربی کاملاً روی سبک زندگی غربی پیاده شده که خوب مسلماً تو ایران و کلاً کشور های اسلامی شکل و شمایل خوبی نداره کاربرده اصلیش تو همون کشورهاست با این حال پشت طراحی این عروسک کلی بحث روانشناسی هستش، برای همین بچه خیلی شدید بهش تمایل داره.
و تا زمانی که براش جایگزین مناسبی طراحی نشه (نه مثل مزخرفات دارا و سارا) نمیشه انتظار داشت ملت نرن سمتش.

Maryam

متخصص بخش ادبیات
ببینید چرا از دید یک بچه 6 یا 7 ساله به این عروسک نگاه نمیکنید ؟
خب وقتی خودمون جای اون کودک میگذاریم دلمون میخواد به جای یه عروسک معمولی و ساده یه عروسک داشته باشیم با چندین مدل لباس متفاوت که بسته به حال و شرایط بازیمون لباس های اون رو عوض کنیم و موهای عروسکمون این قابلیت و داشته باشه که اون ها رو هر طور که دوست داریم مدل داده و با لباس عروسکون ست کنیم!
من حرفم اینجا هست که فرهنگ رو خودمون برای بچه هامون ایجاد میکنیم و ما براشون خط و مرز میگذاریم که از چه دیدی به یک اسباب بازی نگاه کنند، خود من با صبر و حوصله به بچه ام آموزش میدم چطور موی این عروسک ها رو آرایش کنه و چطور میتونه لباس ها رو با هم ست کنه ؛ با این کارم قوه تشخیص و چیدن رنگ ها رو یادش میدم ...
وقتی توجه بچه رو به چیزهای دیگه جلب کنیم من بهتون قول میدم اون بچه هیچ وقته هیچ وقت مثل من و شمای بزرگسال که به ظاهر اندام عروسک توجه میکنیم، توجه نکنه و بیشتر سرگرم بازی با اون عروسک بشه...
من هم موافقم تا وقتی که یک جایگزین مناسب برای عروسک باربی متولد نشه با همه اون امکانات نمیشه این عروسک رو از دست بچه هامون بگیریم.

rahnama

پدر ایران انجمن
می توان عروسکهائی را تولید کرد با شکل و شمائل فرهنگ ایرانی.با لیاسهای محلی, آدربایجانی - کردی - لری و......
فکر کنم کودکان بیشتر این نوع عروسکها را دوست دارند.

parisa

متخصص بخش
می بخشید ازهمه بزرگان خصوصا عموهوشنگ:گل:
اما من با همتون مخالفم
علتش وبیان نمیکنم چون شاید مورد قبول شما نباشه اما مورد قبول خودم هست

درکل میگم.بهتره کمی دیدمون عوض بشه.

rahnama

پدر ایران انجمن
می بخشید ازهمه بزرگان خصوصا عموهوشنگ:گل:
اما من با همتون مخالفم
علتش وبیان نمیکنم چون شاید مورد قبول شما نباشه اما مورد قبول خودم هست

درکل میگم.بهتره کمی دیدمون عوض بشه.

ضمن تشکر. شما هر دیدی که داشته باشی برای ما با ارزش است.اگر علت را ذکر کنید شاید مورد قبول ما هم باشد.

helia20

کاربر ويژه
منم چند روز پیش مستندی دیدم از اثرات مخربی که با استفادهه از احساسات پاک و معصومانه کودکان تجارت میکنن رو دیدم
که روانشناسان ساعتها و روزها بچه ها رو زیر نظر میگیرن بعد کارتون یا اسباب بازی هایی رو که با تحقیق بدست اوردن رو وارد بازار میکنن که همون بازار یابیه
که نمونه اش لاکپشت های نینجا رو مثال میزد که بعد از پخش کارتونش تمامی وسایل کودکان با عکسهی شخصیتها به فروش میرفتن...نه تنها بابی بلکه تمام شخصیتهای کارتونی ابزار بزرگ بازاریابی اوناست و براشون مهم نیست که دارن با احساس کودکن بازی میکنن...

helia20

کاربر ويژه
می توان عروسکهائی را تولید کرد با شکل و شمائل فرهنگ ایرانی.با لیاسهای محلی, آدربایجانی - کردی - لری و......
فکر کنم کودکان بیشتر این نوع عروسکها را دوست دارند.

اخه مشکل اینه که ما سعی نمیکنیم کارکترای جذاب درست کنیم یه شخصیت سازی و بعد با کیفیت بالا عرضه کنیم ما به تنها چیزی که فک نمیکنیم خواست بچه هاست....ببینید الان عروسک اون بچه ننه قمر توی شکرستون کلی فروش داشته دوسام که حتی بزرگن چقد دوسش دارن ما میتونیم اینجوری ذهن بچه ها رو آشنا کنیم ...

دختر مهتاب

متخصص بخش آموزش خیاطی
من خودم بااین بحث موافق هستم درصورتی که خودم عاشق شخصیتهای کارتونی مثل باب اسفنجی/بابالنگ دراز/و..................هستم:خنده2:خوب چیکارکنم هنوزبچه ام:زبون:

بالا