• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

معرفی برج های معروف جهان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
برج ایفل

برج ایفل به فرانسوی : Tour Eiffel برجی فلزی در میدان شانز دومارس و در کنار رود سن واقع در شهر پاریس می باشد. برج ایفل امروزه به عنوان نماد فرانسه شناخته می شود و یکی از شناخته شدهترین ساختمانها در جهان است. بنای برج ایفل از سال ۱۸۸۷ شروع و در ۳۱ مارس ۱۸۸۹ میلادی به اتمام رسید.در ابتدا برج ایفل برای نمایشگاه جهانی و به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب فرانسه ساخته شد. پس از ساخت این بنا مورد قبول همگان واقع نشد و 300 نفر که در بین آنها می توان از امیل زولا ، موپسان، شارل گارنیه( معمار اپرا گارنیه)و هم چنین الکشاندر دوما نویسنده شهیر فرانسوی نام برد ، به ساخت آن شدیداًٌ اعتراض نمودند.

تا سال ۱۸۸۹ ستون یادبود واشنگتن به عنوان بلندترین سازه جهان شناخته می شد اما در این سال برج ایفل جاینشین آن شد. برج ایفل به مدت ۴۱ سال تا زمان بهره برداری از برج کرایسلر در نیویورک در سال ۱۹۳۰، به عنوان بلندترین برج جهان شناخته می شد. این برج هم اکنون بلندترین سازه موجود در شهر پاریس و چهارمین سازه بلند فرانسه است. در سال ۲۰۰۶ قریب ۶٬۷۱۹٬۲۰۰ نفر از این برج دیدن کردند. با توجه به اینکه از ابتدای ساخت این برج تاکنون بیش از ۲۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر از این بنا دیدن کرده اند،[۱] این بنا به عنوان پر بازدید کننده ترین بنا در جهان شناخته می شود.

نام برج ایفل از نام سازنده اش گوستاو ایفل گرفته شده است.بلندی برج ایفل بادر نظر گرفتن آنتن تلویزیونی ۲۴ متری بر فراز آن ۳۲۵ متر می باشد و وزن تقریبی آن ۷۲۰۰ تن است. ۱۶۶۵ پله تا بالاترین نقطه برج ادامه دارند که البته پلههای طبقه دوم به بالاترین نقطه برج به روی بازدیدکنندگان بسته است. ساختار این سازه به شکلی است که باز و بدون طبقههای میانی (به جز دو سطح) میباشد. یک سمت آن رودخانه سن و سمت دیگر البته کمی دورتر بنای گنبد دار و زرین رنگ دیده میشود که عمارت اینولید نام دارد که مقبره ناپلئون آنجاست.














برج q 1

کار ساخت این ساختمان در سال 2005 به پایان رسید. آسانسورهای این برج سریع ترین آسانسورها در کل استرالیاست و در هر ثانیه 9 متر را طی می کند.



برج یوروکا

کار ساخت این برج در سال 2006 به پایان رسید. هزینه تقریبی ساخت این برج به 500 میلیون دلار در استرالیا رسید.



امارات کراون

کار ساخت این برج در اوایل سال 2008 به پایان رسید. این برج مس******ی عظیم، 3 طبقه پارکینگ دارد و از زیباترین ساختمان های دبی مارینا در امارات است.



برج هزاره

کار ساخت این برج در سال 2006 به پایان رسید. پارکینگ این برج 10 طبقه است و 250 متر طول دارد. این ساختمان دارای استخر، سالن ورزشی و اسکواش است.



برج قرن 21

این برج در خیابان اصلی دبی به نام شیخ زاید واقع است و کار ساخت آن در سال 2003 به پایان رسیده است. این ساختمان تا سال 2005 بلندترین برج مس******ی جهان بود.



کاخ تریومف

کار ساخت این برج در سال 2006 به پایان رسید. این ساختمان 9 بال دارد که هر کدام ورودی مخصوصی برای ورود به برج هستند. همه این بال ها با هم مرتبط هستند.



کاخ سوم

کار ساخت این برج در سال 2004 به پایان رسید. این برج از ساختار عظیمی برخوردار است به طوری که مرکز آن از بتن است و بدنه آن به صورت آیرودینامیک طراحی شده است.



برج ترامپ ورلد

کار ساخت این برج در سال 2001 به پایان رسیده است. این ساختمان ظرفیت حمل سنگینی زیادی دارد به طوری که هر فوت مربع آن تا 40 تن ظرفیت حمل سنگینی دارد.



سورنتو

کار ساخت این برج در سال 2003 به پایان رسید. برج سورنتوی 1 بلندترین ساختمان در کل چین است.



امارات مارینا

کار ساخت این برج که در دبی مارینا واقع است در سال 2007 به اتمام رسیده است. این برج از نظر ظاهری طراحی منحصر به فردی در دبی دارد.



موک دانگ

کار ساخت این برج در سال 2003 به پایان رسید و از 30 ژانویه ساکنان آن که از مدت ها قبل طبقات آن را پیش خرید کرده بودند به خانه هایشان نقل مکان کردند.



هیچ کلیف

کار ساخت این برج در سال 2003 به پایان رسیده است. این برج یک بادشکن عظیم در راس خود دارد. هر واحد مس******ی آن 280 متر مربع وسعت دارد.



هاربرساید

کار ساخت این برج در سال 2003 به پایان رسیده است. این مجموعه ساختمانی از سه برج به هم پیوسته تشکیل شده است.



برج چلسی

کار ساخت این برج در سال 2005 به پایان رسیده است. بارزترین ویژگی این برج ستون فنری شکل سفید آن است .



برج استیت

کار ساخت این برج در سال 2001 به پایان رسیده و این ساختمان بلندترین و عظیم ترین ساختمان جنوب شرق آسیا است.



برج الفتان

کار ساخت این برج در سال 2006 به پایان رسیده است. این برج هم در دبی مارینا واقع شده است.



برج اوسیس بیچ

این برج هم یکی از برج های حیرت انگیز و مجهز دبی است که کار ساخت آن در سال 2006 به پایان رسیده است.



برج تاور

کار ساخت این برج در سال 2002 به پایان رسید. این ساختمان جزو اولین ساختمان های موج جدید ساخت و ساز در دبی بود.

برج هایپریون

کار ساخت این ساختمان در سال 2003 به پایان رسید.

سورنتوی 2

این ساختمان در سال 2003 به اتمام رسید.


برج ANARA ، دبی


66123-1225974943-0-l.jpg

گویا نمیشه هفته ای رو سپری کرد و خبر از ساخت بنایی جدید در دبی رو نشنید. شما چه از این پیشرفت ها خوشتون بیاد و چه نه، باید قبول کرد هر روز که می گذره، فاصله ی این کشور نفت خیز با همسایه ها (ی نفت خیزش، حالا شما بخونید همسایه ی شمالیش! ) بیشتر و بیشتر و بیشتر میشه. جدید ترین پروژه ای که خبر ساختش خیلی از نظر ها رو به خودش جلب کرده، یک برج دیگه به نام ANARA است:
یک برج بسیار بلند با یک جسم توربین مانند در نوک آن. این برج ۶۶۵متری، توسط گروه Atkins Designs Studio طراحی شده ، از تکنولوژی LED در نمای خود استفاده خواهد کرد و سال آینده ساخت آن آغاز خواهد شد.
این برج برای کاربری های گوناگونی طراحی شده است : طبقاتی مس******ی، تجاری ، همراه با فروشگاه ها ، هتل و حتی یک گالری بزرگ هنری در سطح بین المللی.
این آسمان خراش، ۱۲۵ طبقه دارد و در بین هر ۲۷ طبقه ی آن، یک فضای سبز پارک مانند طراحی شده و در نک برج، در قسمت مکزی توربین آن، یک رستوران در اتاقی شیشه ای و کپسول مانند با دیدی فوق العاده قرار دارد.
در سایت رسمی این آسمان خراش، این طرح را مدلی امروزی و پیشرفته از مناره های اسلامی دانسته است، گرچه شاید برای کشور هایی که میدانند خصوصیات مناره چیست و هدف از ساخت آن چه بوده، این الهام کمی غیر قابل هضم باشد!




 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
پروژه های در حال ساخت و شگفت انگیز اعراب


aspire_sport_ city_qatar

9pvugw.jpg





bahrain_world_ trade_center

2wd3r5z.jpg




DohaHighRiseOfficeB uilding_Qatar

3028f7o.jpg





dubai_kpf

21nf66c.jpg




hufton_crow

24c7hol.jpg




liberal_arts_ and_science_ college_qatar

15p1w1h.jpg



louvre_abudhabi



برج پیزا
pisa1.jpg

برج معروف پیزا در ایتالیا
شروع به ساخت برج معروف پیزا (Pisa / Piza) که از جاذبه های توریستی ایتالیا می باشد به آگوست سال 1173 باز میگردد. اما بواسطه چندین تاخیر بسیار طولانی در ساخت آن که اغلب بخاطر جنگ های قومی صورت گرفت، پایان کار آن به حدود 200 سال بعد موکول شد. بطوری که در نهایت هنوز هم معلوم نیست که آیا معماری اولیه این برج همان است که در حال حاضر ما می بینیم یا خیر.


ارتفاع این برج از سطح زمین حدود 55 متر می باشد و ارتفاع فونداسیون آن داخل زمین حدود 3.5 متر می باشد. این برج که در اصل برای قرار دادن ناقوس کلسیای بزرگ شهر پیزا طراحی و ساخته شده است حتی قبل از کامل شدن و کج شدن نیز، از شهرت قابل توجهی در اروپا برخوردار بود.

Diotisalvi معمار اصلی این بنا در نظر داشت که پس از طبقه هم کف شش طبقه دیگر بالای این برج بسازد. در واقع اینگونه هم شد اما خیلی زود پس از اتمام ساخت سه طبقه در سال 1178، برج شروع به کج شدن کرد و از آن زمان به بعد علاوه بر اصلاح طراحی، تلاشها برای جلوگیری از کج شدن بیشتر آن آغاز شد.

اولین ناقوس بر روی طبقه همکف این برج قرار گرفت و پس از تکمیل سایر طبقات در سال 1350 هفت زنگ در طبقه آخر آن نصب شد.

دو نظریه اصلی علت کج شدن این برج را بیان می کند. عده ای معتقد هستند که کج شدن آن به دلیل مناسب نبودن زمین و خاک رسی / آهکی است که در اطراف برج قرار دارد. اما بسیاری دیگر به این نظر اعتقاد ندارند و کج بودن برج را یک طراحی اولیه و از پیش تعیین شده می دانند.

pisa2.jpg

عملیات ترمیم و بازسازی برج
در طول قرن ها بارها سعی شده است که با تمهیدات مهندسی و معماری این برج به حالت مستقیم در آید اما این طرح ها هر بار به شکست انجامیده اند. بعنوان مثال در سال 1934 سعی کردند با تزریق بتون زیر برج زاویه مایل بودن آنرا کاهش دهند و یا در سال 1838 برای جلوگیری از کجی بیشتر برج با کندن تونل هایی سعی کردند زمین باتلاق مانند اطراف برج را خشک کنند. خطر سقوط برج در سال سال 1990 به حدی بود که برج برای تعمیرات و انجام عملیات جلوگیری از کج شدن به روی بازدید کنندگان بسته شد و در سال 2001 مجددا" بازدید از آن آزاد شد.


در باره علل ساخت این برج می نویسند : "مردم شهر پیزا ملوان بودند و در جنگها بر مردم اورشلیم، آفریقا، بلژیک، انگلستان، نروژ، اسپانیا، مراکش و ... پیروز شدند، تنها دشمن اصلی آنها فلورانسی ها بودند. آنها برای نمایش قدرت و توانایی خود بخصوص در زمینه معماری اقدام به ساخت این برج نمودند. مجموعه جنگهاییی که بعدها میان مردم پیزا با فلورانس روی داد بارها باعث به تعویق افتادن ساخت برج شد."




ناگفتههاي برج ميلاد
از زبان کرباسچي
534824-01_resize_2.jpg
برج ميلاد كه اكنون 16 سال از عمر ساختنش در تهران ميگذرد هفته گذشته به صورت آزمايشي مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
البته قرار نبود بهرهبرداري از نوع آزمايشي باشد، اما مسافران غرب به شرق و شرق به غرب تهران كه هر روز از اتوبانهاي حكيم و همت عبور ميكنند و مراحل عمراني پاي برج و داخل برج را روزي 2 بار مشاهده ميكنند حتما به شهرداري تهران اين حق را دادهاند كه افتتاح برج ميلاد را به ماههاي آينده موكول كند.
ورودي به محوطه برج ميلاد واقع در اتوبان حكيم تنها در عرض چند روز (كمتر از يك هفته) آسفالت شد و جدولكشي و نصب چراغها در آن در يك چشم به هم زدن انجام شد.
اما امروز كه حدود شش روز از افتتاح آزمايشي برج ميگذرد، مسير ورودي به برج با بلوكهاي بزرگ سيماني مسدود شده است. چرا؟ چون بهرهبرداري هفته گذشته فقط آزمايشي (شايد هم نمادين) بوده است.
برج ميلاد در تهران بيش از 1/5دهه قدمت دارد و بناي اوليه (ستون) آن 10 سال از عمرش ميگذرد. اين برج به مناسبت صدمين سالگرد تولد حضرت امام، كلنگش به زمين خورد و به همين خاطر اسمش گذاشته شد برج ميلاد.
برج ميلاد را چه كسي ساخت؟ هدف از ساخت يك چنين سازه بلندي در پايتخت چه بود؟ چرا در دورههاي قبلي مديريت شهري، شهرداران توجهي به اين برج نداشتند؟ واقعيت دارد كه در يك زماني حتي قرار بود ستون برج نيمهكاره تخريب شود تا تهران اصلا شاهد حضور چنين سازه بلندي نباشد؟
غلامحسين كرباسچي شهردار اسبق در گفتوگو با مجله شهروند به همه اين پرسشها پاسخ داده است:
188207-02_resize_2.jpg

در بازديدهاي مختلفي كه از شهرهاي بزرگ دنيا داشتيم، ميديديم كه ساختمانهاي مختلفي در اين شهرها وجود دارد كه هم به نوعي سمبل شهر است و هم جاذبه توريستي است براي شهر. از جاهاي مختلف پاريس، تورنتو، مسكو، يادم هست آن موقع آقاي ابريشم كار سفري داشتند، پيشنهادهايي داشتند با شهردار منطقه 3، ميخواستند كاري در پارك طالقاني بكنند در جلساتي بحث پيش رفت. ما آقاي مهندس زركوب را از اصفهان ميشناختيم. از بچههاي قديم جهاد بودند. از خانوادههاي شهدا و خانم ايشان خواهر سه شهيد (شهيدان سليمي) بود. در يكي از جلسات با حضور، ايشان در بحثهايي كه مطرح شد، پيشنهادي را به صورت مكتوب به عنوان يادداشت براي من فرستاد. سال 71 بود، فكر ميكنم آن موقع در سازمان زيباسازي بود. يادداشت ايشان بناي كار بود كه ما به ايشان بسما... را داديم.
مكانيابي، مطالعات و مواردي از اين دست خيلي طول كشيد. آقاي زركوب جلسات متعددي را با مسوولان صداوسيما داشت. جلساتي با مهندس غرضي كه آن موقع وزير مخابرات بودند، داشت. مهندس غرضي خيلي مشوق اين كار بود، چون با توجه به تكنولوژي مخابراتي كه آن روزها بود، به چنين چيزي خيلي نياز بود، خود صداوسيما نقاط كور در تهران زياد داشت، نهايتا بيش از يك سال دوره مطالعاتي مكانيابي اين كار طول كشيد.

علت انتخاب تپههاي نصر
اينجايي كه انتخاب شده، به لحاظ نداشتن نقطه كور در تهران، يك شرايط ويژه و استثنايي دارد. يعني با توجه به اينكه در شمال تهران يكسري درهها و پيشامدگيها و كوه هست، اين نقطه گيشا به همه آنها اشراف دارد. مدتها روي آن كار كردند. با نهادهاي مختلفي همكاري شد. شركت تاسيس كردند، اما كار را آن موقع كسي جدي نميگرفت.
براي برج ميلاد مخصوصا براي محاسبات چنين سازهاي تجربه داخلي نداشتيم چون بحث زلزله هم مطرح بود، بايد چند باره چك ميشد. از خارجيها در دو بخش استفاده شد؛ يكي قالبهاي لغزنده است كه از تجربيات يكي، دو شركت كانادايي و سوئدي استفاده شد مخصوصا در بحث محاسبات از سوئديها استفاده كرديم، اما كار را عمدتا همين چهار شركت داخلي به رهبري بلندپايه انجام داد.

60ميليارد در مقابل 266ميليارد
برآورد ما در آن زمان از هزينههاي احداث برج اين مقدار (266ميليارد تومان هزينه فعلي) نبود.
مجموعه هزينهها و قيمتها پايين بود. قرار بود در مدت 36 تا 45 ماه كار جمع شود. برنامه برچنين دوره طولاني نبود. در ذهنم هست كه حدود 60ميليارد تومان بود، اما عمده برآورد ريالي مربوط به دوره نازك كاري است. آسانسورها، شيشه، نما، آب و برف و فاضلاب و ظريف كاري و ... هزينه زيادي ميبرد.

سادهترين وظيفه ميلاد كاركرد مخابراتي است
اين پروژه چند منظوره است. فقط كاركرد مخابراتي ندارد. به هر حال يك تجربه منحصر به فرد نيست. معمولا در خيلي از شهرهاي بزرگ دنيا انجام شده و به هر صورت چند عملكرد را با هم دارد. سادهترين وظيفهاش همين بحث مخابرات و پوششهاي آن است. براي شبكههاي تلويزيوني هم كاربرد دارد.
مثلا برج دو قلوي مالزي، هنوز هم كه شبكهها همه ديجيتالي شده است، 36 شبكه تلويزيوني را پشتيباني ميكند. بنابراين حتي اگر تكنولوژي ما هم خيلي پيشرفته بشود، نميتوانيم بگوييم از چنين چيزي بينياز هستيم. تجربه نشان داده كه ميتواند خيلي از كارها را تسهيل كند. نكته دوم همان بحث نماد و جاذبه شهري است.
تهران كلا 200 سال سابقه پايتختي بيشتر ندارد و هميشه توجه به آن سياسي و اقتصادي بوده است. به عنوان يك توجه شهرسازي و اين كه جاذبههاي شهري داشته باشد، ضعيف است. در شهرهايي كه مكانهاي شهري با انگيزههايي غيرسياسي شكل گرفته است، جاذبههاي طبيعي شهري بيشتر ديده ميشود. چون شهر براساس نياز روزمره مردم شكل گرفته است. اينجا چون از اول پايتخت بوده است، چند تا كاخ در آن ساخته شده، يك بازار و چند سرا داشته است. به سمت جاذبههاي فرهنگي كمتر رفتيم. بعدها چند تا سينما و تئاتر و مكانهايي از اين دست ساخته شد. در آن دوره كه بيش از 100 مكان فرهنگي در تهران ساخته شد، به دليل همين كمبود بود. برج ميلاد يك چنين عملكردي را ميتوانست داشته باشد. هم براي خود مردم شهر و هم براي كساني كه وارد شهر ميشوند. اصولا يكي از ويژگيهاي عمده شهرهاي دنيا، چنين مراكزي هستند كه هم خصوصيت فيزيكي فوقالعادهاي دارند و هم اين كه با شكلگيري محيطهاي اطراف، يك تعريف جديدي پيدا ميكند.
در برج ميلاد همين هتل و مركز IT و همينطور مركز كنفرانسها، ميتواند محوري بشود براي جاذبههاي توريستي، هم داخلي و هم خارجي. بالاخره مردم ميخواهند بيايند شهر را از اين ارتفاع ببينند و اين خودش كمجاذبهاي نيست.

تهران نماد جديد ميخواست
دليل ديگر ما براي احداث برج همين نماد تهران بود. نماد تهران هميشه برج شهياد بود كه در گذشته قبل از انقلاب ساخته شده بود. انقلاب هم هميشه براي به هم ريختن نظم قديم است. شايعاتي هم بود كه كارهاي انحرافي در برج شده، حالا به درست يا به غلط. ضمن اينكه برج آزادي آن استحكامي كه بايد را ندارد. بعد از 20، 30 سال زيرپايههاي برج آب داده بود و موزه خراب شده بود.
كلا يك بناي بسيار مستحكم فني و معماري نميتوانست مطرح باشد. چون همهجا كه ميخواستند تهران را نشان دهند، با اين برج نشان ميدادند. من فكر ميكنم يكي از بحثهاي آن موقع هم اين بود كه اگر ما مدعي هستيم ميخواهيم نظام مستحكمي را انشاءا... داشته باشيم، ميتوانيم نمادي را از انقلاب و جمهوري اسلامي با بنايي مستحكم و رفيع بسازيم. اين برج ميتواند به عنوان سمبل يك نظام، بلند با ديد وسيع و با ديدي از بالا به مسائل باشد.

به برج ايراد هم گرفتند
در مورد اينكه در گذشته تصميم بوده كل پروژه را تخريب كنند بايد بگويم مكتوب چيزي نيست.
اما در دورهاي كه به دوره «راي جمع كردن براي رياست جمهوري» ناميده شد و در آن وام ازدواج و افطاري و اين چيزها را ميدادند، به پروژه توجهي نشد و حتي گفته شد كه ساختن اين برج چه لزومي دارد، چه فايدهاي دارد. حتي بحث اين بود كه برج و مكان آن به فروش برسد، اما چون پايه آن طوري گذاشته شده بود كه قابل تكان دادن و ريشهكن كردن نبود، ماند. وقتي اصل كار در آن فونداسيون عظيم زيرزميني باشد، نميشود تكانش داد. تا سال 77 عمده كار بتوني آنجا تمام شده بود. به هر حال خيلي نميشد نديده گرفت.

هزينههاي برج
يكي از انتقادات به شهرداري اين بود كه شما داريد از درآمد عوارض مردم هزينهاي ميكنيد كه شايد فوريتي نداشته باشد. آن موقع پاسخ اين بود كه ما اين كار را به صورت يك كار هزينهبر نميبينيم. اين پروژه اگر به سرانجام برسد، ميتواند هزينههاي خودش را جبران كند. من يادم است در آن موقع پولهايي كه به يادمان سازه ميداديم، به عنوان وام در بودجه شهرداري ثبت ميشد.
در برج ميلاد هم با راه افتادن هتل و مركز همايشها و مركز IT ميتواند هزينه خودش را جبران كند و يك جاي درآمدزا خواهد بود. الان هم بايد روي اين دو سه تا گزينه كار كرد كه اين هزينه بزرگي كه انجام شده و بايد هم انجام ميشد، از مركز تجارت و مركز IT و مركز كنفرانسها و هتل جبران شود.

برج ميلاد در دوران خلاقيت ساخته شد
اين برج نماد يك خلاقيت است در تهران. ميتوانست نباشد. يك آدمي مثل مهندس زركوب اين طرح را داد، ديگران كمكش كردند و پشتيباني كردند. مجموعه آن فضايي كه اين خلاقيتها را اجازه فعاليت ميداد ميتوانست بگويد نه، اين اتفاق نميافتاد، هيچ خبري هم نميشد.
سياستي كه آن موقع مطرح بود اين بود كه هر كسي فكر خلاقي دارد، اجازه دهيد فعاليت كند.
ما اگر بتوانيم محيط را آماده كنيم كه افراد به خلاقيت تشويق شوند، مطمئن باشيد 10 برابر برج ميلاد پيشنهاد و خلاقيت مطرح ميشود. محيطي كه آن زمان بود، حتما خلاقيتآفرين بود.​



 
بالا