• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ندایی از انتهای میز: بدون جادو٬ اپلی هم نیست

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
هیئت مدیره اپل در جلسه ای با حضور مدیر عامل٬ از تیم کوک خواسته اند در آینده نزدیک جلوه های بارز نوآوری اپل را دوباره برای جهانیان به نمایش بگذارد. خواسته هیئت مدیره از مدیر عامل٬ می تواند نمایی از آینده اپل نشان دهد و سمت و سوی آن را تعریف کند.

یک روز ابری

اعضای هیئت مدیره٬ شامل ال گور٬ معاون اسبق رئیس جمهور امریکا٬ بیل کمپبل مدیرعامل اسبق اینتویت، باب آیگر مدیر عامل دیزنی٬ و رئیس غیر اجرایی هیئت مدیره پروفسور آرتور دی. لوینسون تصمیم گرفتند نگرانی های خود را با تیم کوک در میان بگذارند. فقدان نوآوری٬ لااقل نوآوری مشهود٬ دلیل اصلی تشکیل جلسه بود.

بیل کمپبل (معروف به مربی) شروع کرد: «تیم٬ این جلسه درباره وضعیت شغلی تو نیست٬‌ خطری تهدیدش نمی کند٬ ولی ما نگران آینده ایم. باید سریعا کاری کرد وگرنه عقب می مانیم.»

باب آیگر که در دیزنی روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته گفت: «طوری می گویی انگار الآن جلو هستیم! تیم، می دانم همیشه فشار بر روی گُرده مدیرعامل ها زیاد است. ولی بخشی از آن را هم خودت به وجود آورده ای. وقتی تصمیم گرفتی اپل تا پاییز امسال محصول جدیدی معرفی نکند٬ لطفی به خودت نکردی٬ برعکس. باید ضرب العجل تعیین کرد و سپس هر طور شده به آن پایبند بود، نه اینکه همه چیز را عقب انداخت.»

تیم کوک گفت: «من حتی به این چیزها فکر هم نکردم. همان طور که همیشه گفته ام٬ تلاش داشتم کار درست را انجام دهم و به نظرم این بهترین کار بود.»

آرتور لوینسون گفت: «اپل هنوز در امریکا پیشتاز است٬‌ بزرگترین مشکل بازار چین است مرد٬ مردم آنجا دو برابر امریکا خرید می کنند٬‌ ولی آیفون خوب نمی فروشد . چرا؟» تیم کوک در جوابش گفت: «بخش بیشترش به خاطر قیمت است. برای همین آیفون پلاستیکی را آماده می کنیم. این مشکل را حل شده فرض کن.»

ال گور گفت: «پس مشکل فروش چین است؟ واقعا اپل هیچ مشکل دیگری ندارد؟ به تکرار نیفتاده؟ دچار بحران هویت نشده؟ فقط نگو که همه اینها طبق نقشه است. کره ای ها از ماهی فروشی به اینجا رسیده اند که نصف سود بازار دست شان است، آنها هم نقشه داشتند. یکی بهتر از نقشه ما. نمی گویم هر چه طرح جانی آیو کشیده را بسازید. ولی بالاخره باید چیزی باشد. مردم دارند می پرسند "خب بعدش چه؟" جواب؟»

ماه های آینده

تیم کوک گفت: «بله محصولات متعددی برای ماه های آینده و سال دیگر داریم. آیپد جدید، آیفون بزرگتر٬ آیواچ٬ آیپد مینی رتینا٬ آی تی وی.»

کمپبل: «به نظرم نمی رسد هیچ کدام از اینها جادویی باشند. اندازه نمایشگر آیفون که باعث شده جوک روزگار شویم. آن آینه عقبی که فیل گفت٬ حالا دارد خودمان را نشان می دهد. از نوکیا گرفته تا سامسونگ و دیگران، همه جلو زده اند. اصلا نگذار بروم سراغ آیپد مینی که دلم خون است.»

آیگر: «اصلا بر فرض که یک ساعت هم ساختیم٬ ساعت های فعلی چه گلی به سر مردم زدند که این یکی بزند. نکند منتظر صف خرید هستید هنوز؟»

کوک: «قبل از اینکه ما پخش کننده موسیقی٬ تلفن و تبلت را از نو اختراع کنیم هم کسی برای خرید این وسایل صف نمی کشید باب.»

ال گور: «مرسی که یادمان آوردی استیو دیگر اینجا نیست. بعد از فوتش٬ چه چیز جادویی از اپل دیده ایم؟ اصلا اپل بدون محصولات جادویی٬ باز هم اپل است؟»

جادو کجا رفت؟
xTim-Cook-WWDC-2012-Apple-Keynote-narenji-20130811_0.jpg.pagespeed.ic.zLxgqjShxA[1].jpg
تیم کوک: «در این چند سال کدام شرکتی هست که واقعا یک محصول جادویی بیرون داده باشد؟ گوگل گلس که آب نبات چوبی برای گیک هاست. فبلت های سامسونگ هم که راکت پینگ پونگ هستند٬ گیریم که نکسوس ۷ فروش خوبی دارد٬ ۸۴ درصد ترافیک وب تبلت ها در امریکا مال آیپد است. مردم نکسوس ۷ می خرند نه به خاطر اینکه جادویی است٬ بلکه چون ارزش زیادی دارد (یعنی به نسبت قیمت٬‌ امکانات بیشتری دارد).»

کمپبل: «تیم راست می گوید٬ کدام سال محصولات اپل ارزش فوق العاده ای داشته اند که حالا داشته باشند؟ ارزش به معنای نسبت امکانات به قیمت... چیزی به یاد می آورید؟ خارق العاده٬ بله. جادویی٬‌ بله. دارای ارزش زیاد٬ نه چندان... قیمت های اپل هرگز دست و دلبازانه نبوده.»

آیگر: «این بحث فرعی است. من الآن می توانم راه بیفتم دور شهر و تمام فروشگاه های اپل را دوره کنم٬ فقط برای اینکه ببینم حس مردم نسبت به یک محصول جدید٬ مثل همان جادوی آیفون ۴ و آیپد ۲ هست یا نه. و می دانم که کمتر کسی پیدا می شود که چنین حسی داشته باشد.»

تیم کوک: «آره باب٬ چون مردم دیگر بالغ شده اند. جادو هم اگر زیاد بین مردم بماند٬ می شود یک چیز عادی.»

ال گور: «راست می گویی.»

یعنی محصولات فعلی اپل٬ سیب گندیده اند؟
x8536040-narenji-20130811.jpg.pagespeed.ic.REautaVgeL[1].jpg

لوینسون: «صادقانه باید بگویم٬ محصولات جدید شاید سیب گندیده نباشند٬ ولی تا حدی لهیده اند. لازم نیست مردم برای آیپد مینی رتینا فریاد بزنند تا بفهمیم که یکی می خواهند٬ آنقدر تعداد چنین آدم هایی زیاد است که هر کدام شان یک پچ پچ هم بکند٬ سنگین ترین گوش دنیا آن را می شنود. دوره جابز٬ اپل بهترین تلاش خودش را می کرد تا برازنده ترین محصول را آماده کند٬ حالا می شنویم که شاید به دلایل استراتژیک آیپد مینی رتینا بعدا عرضه شود تا سهم آیپد اصلی را بالا نکشد. این دیوانگی است.»

آیگر: «نمایشگر آیفون از اکثر پرچمدارهای اندرویدی کوچکتر است. دستیار صوتی هم که کندتر از مشابه اندرویدی است٬ از افتضاح نقشه نمی گویم ولی این مورد جدید دیگر از کجا نازل شد؟ انگار آنقدر شما دست روی دست گذاشتید که خود آیفون گفته بگذار کاری کنم. البته کار تازه ای است تیم٬ ولی جادویی؟ نه! iShock. سه نفر برق گرفتگی شدید؟ دو نفر کشته؟ آخر الزمان شده.»

کمپبل: «باور کردنی نیست که یک شارژر، جریان برق را درست به سمت مردم هدایت کند. کسی نداند فکر می کند شاید آژانس های امنیتی برای کشتن آدم های موی دماغ از این روش استفاده می کنند. به هر حال، اپل آن شرکت سرکش چند سال قبل نیست. هر چند همان شرکت هم ماجرای آنتن گیت را به بار آورد٬ ولی مثل مرد پای کارش ایستاد و از کسی عذر نخواست.»

بدون جادو٬ اپلی هم نیست

apple07032mk499x333-narenji-20130811.jpg.pagespeed.ce.Cq5v_Jm7Dq[1].jpg
تیم کوک: «خب حالا که چی؟ می گویید من بروم جارو و چوب دستی هری پاتر بخرم و بروم سرکشی به گروه ها؟»

لوینسون: «بعضی کارمندهای اسبق اپل می گویند تو برای این استخدام شدی، چون می توانستی تمام کارهایی را که استیو جابز از انجام شان متنفر بود به خوبی انجام دهی.»

کمپبل در گوش آیگر می گوید: «از اول هم فیل شیلر رییس کلوپ طرفدارهای استیو به حساب می آمد.»

لوینسون: «بدون حضور کسی که همان کارهای استیو را انجام دهد، نمی شود یک شرکت ماندگار داشت. این آرزوی استیو بود٬ که اپل ماندگار باشد. ولی الآن فقدان توانایی مدیریتی و بازاریابی استیو، به خوبی پیدا است.»

آیگر: «استیو واقعا شعبده باز بود، دو بار از اپل رفت (دومی برای همیشه) و هر دو بار جادوی اپل از دست رفت.»

تیم کوک: «بله استیو مثل لیزر روی مصرف کننده تمرکز می کرد، نه روی سهامداران یا تحلیلگرهای مالی. حالا می گویید من چنین کسی نیستم؟ چطور می شود زیر بار این همه کار طاقت فرسا یک شبه تبدیل به چنین آدمی شد؟»

آیگر: «شاید هیچ کدام ما آدمی مثل استیو نباشیم٬ ولی تا وقتی که یکی مثل جابز در اپل نباشد، اپل هم آن شرکت سابق نخواهد شد. مسئله سر این است که آیا اصلا یک آدم شبیه جابز وجود دارد؟»

پرچم دزدان دریایی دوباره به اهتزاز در می آید؟

xMW-BG199_apple__20130731164627_MG-narenji-20130811_0.jpg.pagespeed.ic.UQCObo68hD[1].jpg
تیم کوک: «من نمی دانم که هست یا نه، بگذریم. حتما یادتان هست که باب منسفید را حدود دو هفته قبل از تیم مدیریتی اپل خارج کردم . به نظرم رسید با این مشغله ای که دارم٬ شاید بهتر باشد باب کلا از تیم اجرایی جدا شود و فقط روی محصولات آینده کار کند.»

آیگر: «و قرار است نتیجه کارش را کی ببینیم؟»

تیم کوک: «هر وقت حاضر شود باب، تو که بهتر می دانی. بگذار مردم خیال کنند که فقط دارد روی آیواچ کار می کند. کارهای زیادی هست. یک آدم با تجربه باید بالای سرشان باشد. »

ال گور: «کافی نیست. تا خود تو احساس نیاز نکنی که باید تغییری انقلابی به وجود بیاوری، اتفاقی رخ نمی دهد. استیو سلیقه داشت و اراده پیشرفت. الآن محصولات بیشتر بر اساس فرآیند تولید و با هدف بهبود نسل قبلی ساخته می شوند. این وضع باید تغییر کند.»

کوک: «موافقم. ولی تا وقتی دنبال یک نفر باشیم که بخواهد شرکت را پیش ببرد، باید نگران از دست رفتنش هم باشیم. من می خواهم یک دپارتمان مجزا برای به پیش بردن فعالیت های مرزشکنانه داشته باشیم.»

لوینسون: «مثل آزمایشگاه X گوگل؟»

کوک: «نه آرت، نگذار دهانم را باز کنم. آنها فقط دارند پروژه هایی را پیش می برند که بتوانند بهتر جهان خواری شان را بکنند ولی ما اینجا همیشه روی محصولات مردمی متمرکز بوده ایم. آزمایشگاه ما وقتی نیاز به ساخت محصولی برای مردم احساس شد، دست به کار می شود. کاری که مدت ها جانی و تیمش در استودیوی طراحی کرده اند، و حالا باید بزرگتر دنبال شود.»

جلسه با تاکید هیئت مدیره برای مشاهده نوآوری های مشهود تمام می شود. آنها هنوز از تیم کوک پشتیبانی می کنند و برنامه ای برای جایگزینی زودهنگام او ندارند. اما اگر سال ۲۰۱۳ به همین میزان کسل کننده تمام شود، معلوم نیست سال بعد تیم کوک چه وضعیتی خواهد داشت.

(این متن، یک گفتگوی خیالی است، برگرفته از چند خبر و تحلیل.)

منبع
Digitaltrends
Marketwatch
Venturebeat

آخرین ویرایش:
بالا