هاله کوچولو پروژه ای است توسط هاله مودبیان که با الهام از فیلم "آمِلی" یک عروسک ساخته تا دنیا را بگردد
هاله مؤدبیان طراح گرافیک/ تصویرساز / عروسک ساز. متولد تهران در سال 1363. لیسانس گرافیک، تهران. عضو انجمن تصویرگران کتاب کودک. در جستجوی لبخند ها... با الهام از فیلم "آمِلی" یک عروسک ساختiکه دنیا را بگردد. دراولین سفرش مهمان یکی از دوستانم خوبم در فلورانس ایتالیا بود. او قصد دارد که دو سه روز در هر شهر بماند و در کنار بناهای تاریخی و دیگر مکان های قشنگ و دیدنی آن شهر در کنار میزبانش عکس بیندازد.
- هاله کوچولو، نماینده آرزوی جهان بیمرز
آرزوی زندگی تو زمینی که مرزهای جغرافیا مانعی برای آدمها نیستن، آرزوی محالی به نظر میاد. اما یه نفر هست که تصمیم گرفته این رویا رو زندگی کنه. هاله کوچولو یه عروسک پارچهایه که تصمیم گرفته دور دنیا رو بگرده و رویای میلیونها انسان رو نمایندگی کنه.
هاله مودبیان خالق این جهانگرد کوچیکه. هاله مسافری رو ساخته که کسی ازش پاسپورت نمیخواد و برای اینکه وارد کشوری بشه نیازی به مدرک و زبان نداره.
هاله ۲۸ سالشه،عضو انجمن تصویرگران کتاب کودک، گرافیست و تصویرگر کتابه و مدتیه مسافر پارچهایش رو به نمایندگی از فانتزی و رویای مشترک ما راهی سفری کرده که مرز نمیشناسه. مصاحبه رنگی رنگی با هاله رو بخونید:
- اول از همه هاله کوچولو رو معرفی می کنی؟
هاله کوچولو یا عروسک مسافر عروسکیه که توسط من و بر اساس شخصیت خودم طراحی و ساخته شده و داره دور دنیا رو میگرده. ۱۵ آبان امسال سفرش یک ساله شد و تا حالا به ۱۳ شهر از ۷ کشور دنیا سفر کرده و الان تو راه آمریکاست.
- چی شد که این ایده به ذهنت رسید ؟ از کی شروع شد؟
این ایده تو یه لحظه به فکرم رسید و فورا روی کاغذ یادداشتش کردم. تصمیم گرفتم چیزی رو که ساختم به جای نمایش تو یه گالری به شکل یه داستان عامیانه و یا یه افسانه مطرح کنم: “عروسکی که دنیا رو میگرده”! میخواستم اجازه بدم هر کس همون طوری که دوست داره داستان شخصیتی که ساختم رو ادامه بده. سفر هاله کوچولو از آبان سال ۹۰ از تهران شروع شد.مرحله ایده تا طراحی و ساخت عروسک تقریبا دو ماه زمان برد. اضافه میکنم که فیلم امیلی هم در شکل گیری این ایده موثر بوده.
جواب دادن به این سوال برای من کمی پیچیده است. هدف این کار، هدف زندگی خودمه . هدف هاله کوچولو واقعی کردن یه رویاست و در کنارش اعتراض به مرزهای دنیا. مرزهای فکری و هر نوع محدودیت و حدی که باعث بسته شدن راهها میشه.
- آیا سفرهای هاله کوچولو روزی تموم میشه؟
بله. بالاخره هر چیزی یه پایانی داره. هاله کوچولو بعد از اینکه دور دنیا رو گشت به تهران برمیگرده. خیلیها راجع به پایان داستانش از من سوال میکنن، ولی من ترجیح میدم پایان خاصی رو بهش تحمیل نکنم و بذارم خودش پایان داستان رو شکل بده.
- الان کجاست و برنامه سفر بعدیش چیه؟
از هلند راه افتاده به سمت بوستون تو آمریکا. از بوستون میره نیویورک و بعد از چند تا شهر دیگه تو آمریکا، راهی مکزیک میشه.
- مسیر رو چطوری انتخاب میکنی ؟
سعی میکنم کشورها و شهرهای نزدیک به هم رو انتخاب کنم، ولی بعضی اوقات پیش اومده که تو کشور همسایه جایی که بوده، کسی رو برای میزبانیش نداشتم و بنابراین مجبور شده به فاصله دورتری بره.
- آدمایی که در کشورهای مقصد هاله کوچولو هستن چطوری میتونن میزبانش باشن؟
از طریق سایت لیتل هاله و پیجش تو فیسبوک میتونن با من ارتباط برقرار کنن. معمولا و تا اینجا مسیر و آدم ها رو خودم انتخاب کردم، ولی خیلی شهرها هم بوده که میزبان خودش داوطلب شده . مثل پراگ که اونجا مهمون یه نوازنده اهل پراگ بود و یا آلمان که در اون میهمان یک دختر ۱۲ ساله ی ایرانی – آلمانی بود.
من خیلی دوست دارم از تمام کسانی که به این پروژه کمک کردن و باعث شدن هاله کوچولو زنده بشه و رویاهاشو زندگی کنه تشکر کنم . به نظرم این یه پروژه ی گروهیه و به کسانی تعلق داره که به لزوم فانتزی و عنصر خیال توی زندگی معتقدن.