Ever Green
متخصص بخش پزشکی
« من به تازگی کمی که راه می روم پا درد و کمر درد می گیرم خیلی نفس نفس می کنم و فکر می کنم که توان قبل را ندارم بچه ها می گویند که چاق شده ام و باید که کمتر بخورم تا از این مشکل نجات پید ا کنم اما من فکر می کنم که خیلی زیاد نمی خورم حتی صبحانه را نیز بیشتر وقتها نمی خورم اما باز فایده ای ندارد . دوستم می گوید که با خوردن آب و حتی در موقع عصبانیت نیز به وزن او اضافه می شود و علت چاقی مرا نیز در همین می داند . »
اینها مطالبی است که ذهن بیشتر مردم را به خود مشغول کرده است ، راستی علت چاقی چیست و چه باید کرد .
در این نوشتار در خصوص افرادی سخن می گوییم که به تازگی اضافه وزن پیدا کرده اند و از دوران نوجوانی چاقی را به یدک نمی کشند .
اگر دوران جوانی که نشاط زندگی کمی بیشتر بود را به خاطر بیاوریم می بینیم که تحرک ما خیلی بیشتر و حتی غذا خوردن ما نیز بیشتر بود اما هرچه به سن ما اضافه شده از تحرک کاسته و بیشتر وقت روز را به نشستن و انجام کارهای کم تحرک مشغول هستیم . در این شرایط الگوهای خوردن حتی تغییر چندانی نکرده اما به علت کاهش تحرک نیاز ما نیز به انرژی کاهش یافته و از طرف دیگر شرایط رشد بدن به ثبات رسیده و رشد طولی چندانی نداریم یا اینکه کاملا توقف رشد صورت گرفته است .
به طور مثال اگر یک آقای جوان با قد 174 سانتیمتر و استخوان بندی متوسط روزانه 3000 کالری دریافت می کرده در حال حاضر نیازش به 2400 تا 2500 کالری رسیده است و در صورت کاهش ندادن انرژی دریافتی به وزن اضافه خواهد شد و اگر دقیقتر نگاه کنیم می بینیم که بعد از اینکه این مقدار انرژی دریافتی به 5000 تا 7000 کالری مازاد رسید یک کیلو به وزن وی اضافه خواهد شد حال اگر این شخص دارای وزن متوسط 68 تا 74 بوده در حال این وزن را ندارد و روز به روز به وزنش اضافه خواهد شد پس چاره چیست . ادامه دارد .
بدن ما بسته به نوع فعالیتی که انجام می دهیم به انرژی خاصی نیاز دارد که از طریق خوردن غذا در طول شبانه روز تامین می گردد. اگر این مقدار انرژی زیاد دریافت شود باعث چاقی و اگر کم دریافت شود باعث لاغری فرد خواهد شد.
برای اجرائی شدن موضوع من راه درستی را به شما معرفی می کنم که اگر پا به پای این مطالب پیش روید نتیجه می گیرید .
در ابتدا شروع کنید به نوشتن آنچه در طول شبانه روز می خورید به این صورت که مقدار غذای دریافتی خود را به صورت دقیق ثبت کنید مثلا در وعده صبح یک قرص نان 150 گرمی خوردم + 30 گرم پنیر یا یک قوطی کبریت پنیر و ...
پس به صورت دقیق خوردنی ها را ثبت کنید تا در ادامه کالری دریافتی شما را در طول حد اقل 3 تا 6 روز حساب کنیم و متوسط دریافت غذا را بدست آوریم حال این مقدار غذا مشخص می کند که در این مدت از هر کدام از گروه های غذایی چقدر میل شده و سهم هر گروه چه اندازه بوده است من منتظر هستم . ادامه دارد .
حال با داشتن مقدار میانگین مصرف کالری که از طریق خوردن به بدن شما وارد شده راحت می توان مشکل را پیگیری کرد. دراین الگو باید به مقدار مصرف گروهها نگاه کنیم آیا مقدار لازم میوه و سبزی مصرف شده ،چه مقدار چربی بصورت چربی شفاف در فهرست من وجود دارد ،چه مقدار ازاین غذاها حاوی چربی پنهان است . مقدار غذاهای با منشا پروتئین چه مقدار است ، ضمنا ما بیشتر اوقات چربی های پنهان را در کنار پروتئین ها دریافت می کنیم و در کل نقش ریز مغذی هائی مثل آهن ، ویتامین سی و ویتامینهای گروه بی در ای الگوی مصرفی تا چه انداز است که بررسی دقیق این یاد آمد غذائی در حدود اختیارت یک کارشناس تغدیه است که به شما خواهد گفت شما چگونه شرایطی دارید .
حال با برنامه ریزی درست و اصلاح الگوی مصرف می توان به خواسته خود برسیم و ادعا کنیم که یک الگوی خوب تغذیه برای خود ترسیم کرده ایم . خیلی مردم به تصور اینکه میوهها داری کالری نیستند خود را مجاز به مصرف هر مقدار از آن می دانند و یا به تصور اینکه در بین روغنها روغن زیتون از کیفیت خوبی برخوردار است هر مقدار از آن را مصرف می کنند .
اینها مطالبی است که ذهن بیشتر مردم را به خود مشغول کرده است ، راستی علت چاقی چیست و چه باید کرد .
در این نوشتار در خصوص افرادی سخن می گوییم که به تازگی اضافه وزن پیدا کرده اند و از دوران نوجوانی چاقی را به یدک نمی کشند .
اگر دوران جوانی که نشاط زندگی کمی بیشتر بود را به خاطر بیاوریم می بینیم که تحرک ما خیلی بیشتر و حتی غذا خوردن ما نیز بیشتر بود اما هرچه به سن ما اضافه شده از تحرک کاسته و بیشتر وقت روز را به نشستن و انجام کارهای کم تحرک مشغول هستیم . در این شرایط الگوهای خوردن حتی تغییر چندانی نکرده اما به علت کاهش تحرک نیاز ما نیز به انرژی کاهش یافته و از طرف دیگر شرایط رشد بدن به ثبات رسیده و رشد طولی چندانی نداریم یا اینکه کاملا توقف رشد صورت گرفته است .
به طور مثال اگر یک آقای جوان با قد 174 سانتیمتر و استخوان بندی متوسط روزانه 3000 کالری دریافت می کرده در حال حاضر نیازش به 2400 تا 2500 کالری رسیده است و در صورت کاهش ندادن انرژی دریافتی به وزن اضافه خواهد شد و اگر دقیقتر نگاه کنیم می بینیم که بعد از اینکه این مقدار انرژی دریافتی به 5000 تا 7000 کالری مازاد رسید یک کیلو به وزن وی اضافه خواهد شد حال اگر این شخص دارای وزن متوسط 68 تا 74 بوده در حال این وزن را ندارد و روز به روز به وزنش اضافه خواهد شد پس چاره چیست . ادامه دارد .
بدن ما بسته به نوع فعالیتی که انجام می دهیم به انرژی خاصی نیاز دارد که از طریق خوردن غذا در طول شبانه روز تامین می گردد. اگر این مقدار انرژی زیاد دریافت شود باعث چاقی و اگر کم دریافت شود باعث لاغری فرد خواهد شد.
برای اجرائی شدن موضوع من راه درستی را به شما معرفی می کنم که اگر پا به پای این مطالب پیش روید نتیجه می گیرید .
در ابتدا شروع کنید به نوشتن آنچه در طول شبانه روز می خورید به این صورت که مقدار غذای دریافتی خود را به صورت دقیق ثبت کنید مثلا در وعده صبح یک قرص نان 150 گرمی خوردم + 30 گرم پنیر یا یک قوطی کبریت پنیر و ...
پس به صورت دقیق خوردنی ها را ثبت کنید تا در ادامه کالری دریافتی شما را در طول حد اقل 3 تا 6 روز حساب کنیم و متوسط دریافت غذا را بدست آوریم حال این مقدار غذا مشخص می کند که در این مدت از هر کدام از گروه های غذایی چقدر میل شده و سهم هر گروه چه اندازه بوده است من منتظر هستم . ادامه دارد .
حال با داشتن مقدار میانگین مصرف کالری که از طریق خوردن به بدن شما وارد شده راحت می توان مشکل را پیگیری کرد. دراین الگو باید به مقدار مصرف گروهها نگاه کنیم آیا مقدار لازم میوه و سبزی مصرف شده ،چه مقدار چربی بصورت چربی شفاف در فهرست من وجود دارد ،چه مقدار ازاین غذاها حاوی چربی پنهان است . مقدار غذاهای با منشا پروتئین چه مقدار است ، ضمنا ما بیشتر اوقات چربی های پنهان را در کنار پروتئین ها دریافت می کنیم و در کل نقش ریز مغذی هائی مثل آهن ، ویتامین سی و ویتامینهای گروه بی در ای الگوی مصرفی تا چه انداز است که بررسی دقیق این یاد آمد غذائی در حدود اختیارت یک کارشناس تغدیه است که به شما خواهد گفت شما چگونه شرایطی دارید .
حال با برنامه ریزی درست و اصلاح الگوی مصرف می توان به خواسته خود برسیم و ادعا کنیم که یک الگوی خوب تغذیه برای خود ترسیم کرده ایم . خیلی مردم به تصور اینکه میوهها داری کالری نیستند خود را مجاز به مصرف هر مقدار از آن می دانند و یا به تصور اینکه در بین روغنها روغن زیتون از کیفیت خوبی برخوردار است هر مقدار از آن را مصرف می کنند .