• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چرا كوهنوردان برای آب‏ پز كردن تخم‏ مرغ در ارتفاعات دچار مشكل می‏شوند؟

parisa

متخصص بخش
در ارتفاعات، آب در دمایی پایین‏تر از 100[SUB]C[/SUB] به جوش می آید. در حالی كه برای آب‏ پز شدن تخم‏ مرغ نیاز به دمایی در حدود 100[SUB]C[/SUB] است. به طور مثال فرض كنید، دمای جوش آب در قله‏ ای 50[SUB]C[/SUB] باشد و شما قصد پختن تخم‏ مرغی را در آنجا دارید. هر چقدر شما به ظرف حاوی تخم مرغ گرما بدهید، چون تخم‏ مرغ در آب جوش با دمای 50[SUB]C[/SUB] قرار دارد بنابر این با افزایش زمان، دمایش بالاتر از 50[SUB]C[/SUB] نمی‏رود، به این ترتیب با این دما تخم‏ مرغ شما آب‏ پز نمی‏شود. (به عنوان مثال، شما می‏ دانید كه هوای بعضی از شهرهای ایران در فصل تابستان به 50[SUB]C[/SUB] می‏رسد، این در حالی است كه اگر تخم‏ مرغی را روزها در این دما قرار دهید، نخواهد پخت.) برای حل این مشكل می‏توان نمك به آب اضافه كرد، نمك باعث می‏شود نقطه جوش آب بالا برود.​
 
بالا