در ارتفاعات، آب در دمایی پایینتر از 100[SUB]C[/SUB] به جوش می آید. در حالی كه برای آب پز شدن تخم مرغ نیاز به دمایی در حدود 100[SUB]C[/SUB] است. به طور مثال فرض كنید، دمای جوش آب در قله ای 50[SUB]C[/SUB] باشد و شما قصد پختن تخم مرغی را در آنجا دارید. هر چقدر شما به ظرف حاوی تخم مرغ گرما بدهید، چون تخم مرغ در آب جوش با دمای 50[SUB]C[/SUB] قرار دارد بنابر این با افزایش زمان، دمایش بالاتر از 50[SUB]C[/SUB] نمیرود، به این ترتیب با این دما تخم مرغ شما آب پز نمیشود. (به عنوان مثال، شما می دانید كه هوای بعضی از شهرهای ایران در فصل تابستان به 50[SUB]C[/SUB] میرسد، این در حالی است كه اگر تخم مرغی را روزها در این دما قرار دهید، نخواهد پخت.) برای حل این مشكل میتوان نمك به آب اضافه كرد، نمك باعث میشود نقطه جوش آب بالا برود.