• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کشف نخستین «تروجان» در مدار زمین

mahla

متخصص بخش روانشناسی
گروهی از اخترشناسان که به بررسی رصد‌های کاوشگر فروسرخ WISE می‌پردازند برای نخستین‌بار سیارکی موسوم به «تروجان» را مشاهده کردند که همراه با زمین به‌دور خورشید گردش می‌کند. تروجان‌ها در واقع سیارک‌هایی هستند که در نقاط ثابتی از مدار یک سیاره (موسوم به لاگرانژی) می‌چرخند و از آن‌جایی که همیشه در پشت یا جلوی سیاره باقی می‌مانند هرگز باهم برخورد نمی‌کنند. دانشمندان پیش‌بینی کرده بودند که زمین دارای این‌گونه سیارک‌هاست اما یافتن آنها بسیار دشوار بود، چون اندازه نسبتا کوچکی دارند و از دید ناظر زمینی، در روشنایی نزدیک خورشید ظاهر می‌شوند. ولی موردی که به‌تازگی کشف شده مدار غیرعادی دارد که از خورشید فاصله می‌گیرد.
4-nightsky.ws.jpg
جرمی که توسط دوربین فضاپیمای WISE شکار شد و وجودش به عنوان سیارک «تروجان» توسط تلسکوپی زمینی در هاوایی مورد تایید قرار گرفت، به 2010 TK7 نامگذاری شد. این سیارک حدود 80 میلیون کیلومتر جلوتر از زمین به دور خورشید می‌گردد و تقریبا 300 متر قطر دارد. مدار عجیبش در راستای حرکت زمین طوری قرار گرفته که سیارک، مسیری پیچیده را دنبال می‌کند؛ یعنی علاوه بر گردش به دور خورشید، به بالا و پایین صفحه زمین هم جابه‌جا می‌‌شود. پیش‌بینی شده که این تروجان تا 100 سال آینده از 24 میلیون‌ کیلومتر بیشتر به زمین نزدیک‌تر نشود.
 
بالا