• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

یک خودروی راکتی بسازیم!

parisa

متخصص بخش
پيش از شروع به ساختن حتماً کل متن را يک بار بادقت بخوانيد.
مواد و ابزار لازم:

  • 4 عدد ميخ يا سنجاق و يا سيم فلزي
    [*]ورق فلزي يا چوب
    [*]نوار چسب
    [*]ني
    [*]قيچي يا اره
    [*]مداد يا خودکار
    [*]بادکنک
    [*]خط کش
    [*]پرگار
    [*]سنباده

k2.jpg
روش و مراحل ساخت: 1 - با استفاده از خط کش و مداد، يک مستطيل به طول 20 و عرض 10 سانتي­متر روي سطح هموار يک ورقه مقوايي و يا چوب بکشيد. 2- با استفاده از پرگار 4 دايره به قطر 6 سانتي متر نيز روي سطح هموار يک ورقه مقوايي و يا چوب نازک بکشيد. 3- قطعاتي را که شکل آن­ها را کشيده ايد، ببريد.( اگر از چوب استفاده کرده ايد با اره و با رعايت نکات ايمني قطعات را ببريد؛ البته بدنه خودروي شما مي­ تواند از جنس فلز نيز باشد؛ همه چيز بستگي به سليقه‌ی شما دارد.) 4- اگر جنس بدنه‌ی خود را از چوب انتخاب کرده‌اید، تمامي قطعات را سنباده بکشيد.(اين کار بايد با حوصله و سليقه­ ی زياد انجام پذيرد؛ پس از سنباده کشيدن قطعات دايره اي بايد کاملاً گرد باشند.) 5- با استفاده از ميخ و يا سنجاق دايره­ هايي را که بريده ايد طوري به قطعه­ ی مستطيلي متصل کنيد که دايره­ ها همانند چرخ براي بدنه خودروي مستطيلي شما عمل کنند. (دايره ­ها محکم متصل نکنيد؛ اتصال بايد طوري باشد که دايره­ ها بتوانند بچرخند؛ مي­ توانيد با سليقه و ابتکارخود، چرخ­ هاي خودروي مورد نظر را روان تر و در عين حال محکم تر طراحي کنيد. به عنوان مثال مي­ توانيد دو عدد ني را به لبه­ ی قطعه مستطيلي چسبانده و سپس از هرکدام يک سيم فلزي رد کرده و به دو طرف سيم دايره ­ها را چسبانده و يا لحيم کنيد؛ با اين کار چرخ­ ها آزادانه مي­ چرخند.) 6-
k3.jpg
حتماً تا به حال چندين بار از ني­ هايي که داراي سر انعطاف پذير هستند استفاده کرده ايد؛ يک عدد از آن ني­ ها را به روي خودوري خود بچسبانيد 7- باد کنک را چند بار باد کرده و خالي کنيد و سپس آن را محکم به لبه انتهايي ني بچسبانيد. (با نوار چسب اين کار را با دقت زياد انجام دهيد.) 8- از طرف ديگر ني، بادکنک را باد کرده و سپس سر ني را خم کنيد و با دست نگهداريد تا باد آن خارج نشود. 9- خودوري خود را در سطحي هموار گذاشته و ني را رها کنيد... چه اتفاقي مي­افتد؟!! خودروي شما با استفاده از نيروي عمل- عکس‌العمل موتور راکتي خود حرکت خواهد کرد. اگر اين اتفاق نيفتاد بايد با دقت تمامي مراحل ساخت را بررسي کرده و ايرادهاي خودروي خود را برطرف کنيد.
قانون عمل و عکس العمل در موتور راکتی
بياموزيم: خودوري راکتي با تبعيت از قانون سوم نيوتن حرکت مي­ کند. قانون سوم نيوتن بيان مي­ کند که براي هر عملي، عکس‌العملي وجود دارد؛ برابر و در خلاف جهت آن! بادکنک به هوا نيرو وارد کرده و هوا به بادکنک همان نيرو را در خلاف جهت وارد مي­ کند و اين باعث مي شود که خودرو رو به جلو حرکت کند.
k5.jpg
نکته بسيار مهم: نيروي عمل بادکنک به هواي درون آن وارد مي­ شود و هوا را به خارج مي­ راند و همين هوايي که خارج مي­ شود نيروي عکس‌العمل را به ني و در نتيجه به خودرو وارد مي­ کند. برخي به اشتباه فکر مي­ کنند که نيروي عمل به هواي بيرون وارد شده و هواي بيرون نيروي عکس‌العمل را به وسيله­ ي نقليه وارد مي­ سازد! اين برداشت اشتباه است؛ خودروي راکتي ساخته شده حتي مي­ تواند در يک محيط خلا(خالي از هوا) حرکت کند، همانطور که راکت­ هاي واقعي که در فضا مي­ توانند حرکت کنند!
k4.jpg
منبع: aerospace-
 
بالا