میزان و نحوه اثرگذاری ذهن بر بدن موضوع مهمی است و آگاهی از آن ب،دن را در برابر مشکلات غیرمنتظره آماده میسازد.
به گزارش سرویس «سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ما میتوانیم جسم خود را به روشهای مختلف قوی کنیم اما از سوی دیگر مشکلات ذهنی و روانی نظیر افسردگی، استرس و اضطراب میتوانند تاثیر کاملا منفی بر سلامت بدن داشته باشند.
مطالعات تایید میکند که مردم اغلب در روزهای پُراسترس دچار سردردهای عصبی، افزایش ضربان قلب و کماشتهایی یا پراشتهایی میشوند. به گفته پزشکان، ذهن و جسم با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند و هر کدام روی دیگری به طور چشمگیر تاثیر میگذارند.
«مدیکال دیلی» در گزارشی به شرح تاثیر سوء و بیماریزای استرس بر سیستمها و دستگاههای مختلف بدن و خارج کردن فرد از وضعیت تعادل پرداخته و تاکید دارد که به همین دلایل، یادگیریِ نحوه کنترل استرس بسیار حائز اهمیت است:
بیماری عضلانی
در صورتی که از سردردهای عصبی همراه با درد گردن رنج میبرید میتوان به خوبی مشاهده کرد به چه میزان استرس موجب فشار و انقباض ماهیچهها میشود. زمانی که تحت استرس هستیم سطح ترشح آدرنالین افزایش مییابد و باعث میشود فرد در مورد یک حادثه در شرف وقوع، نگران شود. به همین دلیل است که ماهیچهها با منقبض شدن به استرس واکنش نشان میدهد. در حالی که به نظر میآید این اقدام بدن جهت بهبود وضعیت باشد اما به هر حال منقبض شدن ماهیچهها برای طولانیمدت با درد همراه خواهد بود.
بیماری قلبی - عروقی
همانطور که پیشتر گفته شد استرس موجب ترشح هورمونهای استرس همچون آدرنالین، نورآدرنالین و کورتیزول میشود. در این وضعیت ضربان قلب و فشارخون افزایش مییابد. همچنین استرسهای مزمن در نهایت به سیستم قلبی – عروقی آسیب میرسانند و در بروز بیماریهای مزمن برای قلب و رگهای خونی نقش دارند.
بیماری دستگاه تنفسی
زمانی که فرد دچار استرس و اضطراب است به او توصیه میشود نفس عمیقی بکشد به همین دلیل در مدیتیشن یا مراقبه فرد با نفسهای عمیق سعی میکند استرس مزمن را تسکین دهد. تاثیر استرس روی سیستم تنفسی به خصوص برای مبتلایان به آسم و بیماریهای ریوی مشکلزا خواهد بود.
بیماریهای سیستم عصبی
عملکرد سیستم عصبی بدن در واقع ایجاد تعادل دقیقی بین فعالیت چندین جزء تشکیلدهنده این سیستم است. سیستم اعصاب مرکزی شامل نخاع و مغز و سیستمهای عصبی ANS و SNS است که این بخشها مسئول واکنشدهی به شرایط استرس زا هستند و استرس زیاد و مداوم میتواند به تعادل این سیستم را برهمبزند که بیتردید برای بدن عوارض سوء دارد.
بیماریهای شکمی و گوارشی
استرس بر سیستم گوارشی و حرکت رودهها تاثیر میگذارد. انقباض ماهیچهای میتواند به بروز درد طولانیمدت در ناحیه شکم منجر شود که گاهی اوقات با زخم یا مورد دیگری اشتباه گرفته میشود. استرس همچنین بر جذب مواد مغذی توسط دستگاه گوارش تاثیر سوء دارد.