• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

:.: درباره ایدز بیـــــــــــشتر بدانیم :.:

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]HIV[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] حروف مخفف کلمات :


[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] Human : انسان : این ویروس فقط بر انسانها اثر گذار است


[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]Immuno-deficiency : نقص ایمنی :این ویروس باعث ایجاد نقص در دستگاه ایمنی بدن میگردد و

مانع از فعالیت صحیح دفاعی بدن میشود.



[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]Virus :ویروس : این ارگانیسم یک ویروس است و مانند همهُ ویروسها توانایی تکثیر مستقل ندارد،

این ویروس با ایجاد تغییراتی در سلولهای انسانی تکثیر و انتشار می یابد.


[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]AIDS حروف مخفف کلمات :


[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] Aquired : اکتسابی : زیرا فرد باید آنرا اکتساب کند و این بیماری جزء بیماریهای ژنتیک نیست.


[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]Immune : ایمنی : بعلت اینکه بر سیستم ایمنی بدن اثر گذار است و کار سیستم ایمنی مبازه برای دفع

میکرب، باکتری و ویروسها میباشد.



[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]Deficiency : نقصان : بعلت اینکه باعث ایجاد نقص در سیستم ایمنی بدن میشود و کار آنرا دچار اختلال میکند.


[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]Syndrom : نشانگان: بعلت اینکه شخص مبتلا به ایدز ممکن است دچار انواع متفاوت از نشانه‌های بیماریها و

عفونتهای فرصت طلب شود
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]تفاوت اچ آی وی (HIV) با ایدز (AIDS) چیست؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]مخفف ویروس نقص ایمنی انسانی است. ویروسی است که سبب [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]صدمه به دستگاه ایمنی بدن می شود .دستگاه ایمنی عفونتها و بیماریها را دفع میکند. هنگامیکه فرد مبتلا به اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]میشود،ویروس به تدریج شروع به از بین بردن سیستم ایمنی میکند و به این ترتیب بدن نمیتواند حتی با بیماریهای جزئی مقابله کند و فرد مستعد ابتلا به انواع بیماریها میشود. وقتی که پیشرفت ویروس باعث ایجاد بیماریها در فرد گردد، وضعیتی به نام ایدز (AIDS) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]ایجاد میشود.[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]در نتیجه، عوامل عفونی و بیماریهای دیگر فرصت مبتلا کردن انسان را پیدا‌ می کنند و موجب پیدایش علائم و نشانه‌های گوناگونی در بدن می‌شوند. برخی از این نشانه‌ها اولین بار در سال [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]۱۹۸۱ میلادی[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] در افراد بالغ جوانی دیده شد که دچار نقص های ایمنی مادرزادی نبودند و این تعجب پزشکان را برانگیخته بود. به همین دلیل مجموعة این علائم را «نشانه‌های نقص ایمنی اکتسابی» یا «ایدز» نام نهادند، چون نمی‌توانستند آن را به بیماری مشخصی نسبت دهند و هنوز عامل آن شناخته نشده بود. [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]انتقال خون و فراورده های آن اگر بدون اقدامات تشخیصی و ویروس زدایی انجام شود به احتمال بسیار زیاد موجب سرایت اچ.آی.وی. می‌شود، امری که در کشور ما نیز برای بیماران هموفیلی و تالاسمی رخ داده است.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا کسی که خون اهداء می‌کند اچ.آی.وی -ایدز می‌گیرد؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اهدای خون خطری برای فرد اهداکننده ندارد و تنها دریافت کنندگان خون در معرض خطرند. آزمایش‌هایی روی خون اهدایی انجام می‌شود که اگر نشان دهد خون اهداء شده حاوی اچ.آی.وی است آن را به دیگران انتقال ندهند و البته اهداء کننده را مطلع خواهند کرد تا برای انجام آزمایش‌های تأییدی و مراقب‌های بعدی رجوع کند. البته با وجود انجام آزمایش های تشخیصی بر روی تمام نمونه های خون در حال حاضر، به دلیل منفی بودن نتیجه آزمایش در دوره پنجره ، توصیه می‌شود هر دریافت کننده خون و فراورده های آن برای آزمایش اچ.آی.وی. اقدام کند.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]راه دیگر تبادل خون استفاده از سرنگ و ابزارهای تزریق مشترک (مانند پمپ دست ساز) است که مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی به ناچار یا ناآگاهانه از آنها استفاده می‌کنند.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا احتمال سرایت از راه پیوند اعضاء وجود دارد؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]پیوند اعضا (کلیه، کبد، لوزالمعده و …) ممکن است باعث سرایت اچ.آی.وی و برخی ویروسهای دیگر بشود بنابراین قبل از پیوند باید از دهنده عضو با کسب رضایت آگاهانه آزمایشهای لازم به عمل آید.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا در کارهای پزشکی امکان سرایت وجود دارد؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]هرگونه عمل جراحی، اندوسکوپی، دیالیز با دستگاه، دندانپزشکی، ختنه، تزریقات، حجامت، و طب سوزنی که در آن شرایط سترون سازی کامل رعایت نشود ممکن است موجب سرایت اچ.آی.وی. و دیگر ویروسها از فرد مبتلا به دیگران شود. در این موارد لازم است تا حد امکان از وسایل سترون یک بار مصرف استفاده شود؛ ابزارهای مقاوم به حرارت‌(مثل برخی ابزارهای فلزی جراحی و دندانپزشکی) در اتوکلاو یا فور و ابزارهای غیرمصرفی نامقاوم (مثل آندوسکوپ) با مواد شیمیایی ضدعفونی شوند که این کارها باید برای هر بیمار انجام شود. البته با توجه به رعایت دقیق این احتیاطهای همه جانبه مواردی که ثابت شده باشد اچ.آی.وی. از مکانهایی مانند دندانپزشکی سرایت کرده باشد در تمام جهان انگشت شمار است.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا کارکنان بیمارستانها و درمانگاه ها در معرض خطراند؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]پزشکان و پرستارانی که با بیماران اچ.آی.وی. مثبت سر و کار دارند ممکن است در اثر تماس اتفاقی (فرو رفتن سوزن سرنگ یا تیغ جراحی) به اچ.آی.وی. مبتلا شوند. در ضمن احتمال سرایت از بیمار اچ.آی.وی. مثبت به پزشک بسیار بسیار بیشتر از احتمال سرایت از پزشک اچ.آی.وی. مثبت به بیماران است. در هر صورت با مصرف به موقع داروهای ضدویروسی این احتمال به شدت کم می‌شود. در مواقعی که فرو رفتن سوزن یا موارد مشابه رخ می‌دهد باید در عرض ۷۲ ساعت شروع به مصرف داروهای ضد ویروسی شود. این امر با مراجعه به کلینیک ها و بخش های تخصصی بیماریهای عفونی امکان پذیر است.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا در آرایشگاه ها امکان سرایت وجود دارد؟ [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]تاکنون در سراسر دنیا هیچ موردی سرایت از آرایشگر به مشتری یا برعکس اثبات نشده است. اگر در تراشیدن مو، خالکوبی، تاتو، سوراخ کردن گوش شرایط سترون سازی به طور کامل رعایت نشود ممکن است موجب سرایت اچ.آی.وی. و دیگر ویروسها از فرد مبتلا به دیگران شود. در این موارد لازم است مشابه اقدامات پزشکی از وسایل یک بار مصرف نو (مانند تیغ) برای هر فرد استفاده شود یا ابزارها به طور کامل سترون شوند. توصیه می‌شود هر فرد هنگام مراجعه به آرایشگاه ها وسایل شخصی خود را به همراه ببرد (تیغ، قیچی، شانه، حوله و …) این امر به ویژه برای پیشگیری از بیماریهای قارچی و انگلی مهم است. اپیلاسیون (کندن موها) ممکن است به پوست آسیب برساند و زخم های بسیار ریزی در محل کنده شدن موها ایجاد کند، بنابراین بهتر است برای آن از وسایل یک بار مصرف استفاده شود و ابزارهای الکترولیز استریل باشند.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]تماس جنسی هنگامی می تواند سبب سرایت اچ.آی.وی. شود که یک طرف دچار اچ.آی.وی-ایدز باشد (که شاید خودش هم از آن آگاه نباشد) و تبادل یا تماس با مایعات حاوی ویروس (خون، منی و ترشحات پیش از انزال، ترشحات تناسلی زن) رخ دهد. بنابراین تماس جنسی مرد با مرد، مرد با زن، زن با زن در این شرایط می تواند موجب سرایت شود. [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا درمان قطعی وجود دارد ؟[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]خیر. درمانی که بتواند ویروس را از بدن فرد مبتلا حذف کند نداریم
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]خیر. درمانی که بتواند ویروس را از بدن فرد مبتلا حذف کند نداریم. روش مراقبت از افراد مبتلا به اچ آی وی (HIV) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]روشی است که به آن [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]HAART [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]میگویند که مخفف کلمات Highly Active Antiretroviral Therapy [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]میباشد. (به مفهوم درمان ضد ویروسی بسیار مؤثر) که یک روش درمانی سخت است که مستلزم همکاری مداوم و فعال فرد بیمار می باشد.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]برای بیشترین اثر گذاری داروهای ضد ویروسی باید روی برنامه زمانبندی دقیق و مشخص استفاده شود و در اغلب موارد بیمار باید به نوع غذا و زمان صرف آن توجه کند.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اگر دارو ها بصورت صحیح مصرف نشوند ، ویروس در برابر دارو یا داروهایی که ممکن است بعداً تجویز شود مقاوم میشود.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]انواع مختلف داروهای ضد ویروس جهت درمان اچ آی وی وجود دارد و کار تمام آنها ایجاد اختلال در توانایی تکثیر ویروس میباشد که این عمل موجب کاهش انتشار ویروس در بدن شده و دورۀ زمانی را که ممکن است بیماری دیگری بروز نماید را افزایش میدهد و باعث کاهش انتقال ویروس از فرد مبتلا به دیگران میشود.

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اغلب پزشکان به خاطر خاصیت مقاومت دارویی ویروس اچ آی وی ترکیبی از داروهای مختلف را برای کاهش میزان حجم ویروس در خون، تجویز میکنند.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اچ آی وی (HIV ) چگونه منتقل میشود؟[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اچ[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]از طریق تماس جنسی با فرد آلوده، از طریق استفاده مشترک از سرنگ یا سرسوزن (جهت تزریق مواد) یا به طور محدودتر از طریق تزریق خون یا فراورده های خونی آلوده گسترش می یابد. (و در کشورهایی که آزمایش اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] روی خون انجام میگیرد به طور خیلی نادر). همچنین نوزاد یا کودک زنی که مبتلا به اچ آی وی (HIV) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]میباشد ممکن است قبل یا هنگام زایمان یا از طریق تغذیه از شیر مادر به این ویروس آلوده شود.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]کارکنان بخشهای بهداشت و درمان از طریق فرورفتن سوزن آلوده به خون حاوی ویروس به بدنشان یا بعد از ورود خون آلوده به زخم باز یا اعضاء مخاطی [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif](بعنوان مثال چشم یا داخل بینی)، که مورد اخیر کمتر معمول است، به اچ آی وی [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]([FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]HIV) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] مبتلا شده اند.[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]در آمریکا تنها یک مورد ابتلا بیمار توسط کارکنان بخش بهداشتی وجود دارد که مربوط به آلوده شدن شش نفر توسط یک دندانپزشک مبتلا به اچ آی وی [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]([FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]بوده است.در آمریکا ، تحقیقات برروی ۲۲۰۰۰ بیمار تحت درمان ۶۳ پزشک، جراح و دندانپزشک مبتلا به اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]هیچ موردی از انتقال اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]از این طریق را گزارش نکرده است.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]بعضی افراد از اینکه اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]از راههای دیگری منتقل شود ، نگرانند.هرچند که هیچ مدرک علمی دال بر صحت این نگرانیها تا کنون گزارش نشده است. اگر اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]از راههای دیگر منتقل میشد ( مثلا از طریق هوا،آب یا حشرات )، گستره موردهای گزارش شده ایدز (AIDS) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]بسیار متفاوت از وضعیت کنونی می بود. بعنوان نمونه اگر پشه ها عامل انتقال اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]بودند، تعداد بسیار بیشتری کودک و نوجوان مبتلا به ایدز میشدند.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]دانشمندان و متخصصین پزشکی اتفاق نظر دارند که اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]به خوبی نمیتواند در محیط زندگی کند و در نتیجه امکان انتقال محیطی اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]محدود میباشد. اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]در مقدار و حجمهای متفاوت در خون، منی، ترشحات مهبلی، شیر مادر، بزاق، و اشک یافت شده است.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] با وجودیکه اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]در میان افراد خانواده ساکن در یک خانه منتقل شده است ولی این شیوه انتقال بسیار نادر میباشد.احتمال میرود این انتقال از طریق تماس پوستی یا غشاء های مخاطی با خون آلوده صورت گرفته باشد.برای جلوگیری از چنین اتفاقات نادری، مراقبتهای لازم در تمام زمینه ها از جمله در منزل باید انجام گیرد تا از در معرض خطر قرار گرفتن افراد با خون افراد مبتلا به اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]یا افراد دارای ریسک ابتلا به اچ آی وی (HIV ) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]یا کسانی که ابتلا یا احتمال ابتلای ایشان نامشخص است جلوگیری بعمل آید.برای مثال هنگام تماس با خون یا دیگر مایعات بدن که ممکن است خون قابل مشاهده در آن دیده شود، نظیر ادرار، مدفوع، استفراغ. بریدگیها، زخمها یا ترکهای پوستی مراقبت کننده و بیمار باید با پانسمان پوشش داده شود.دستها و دیگر نقاط بدن باید پس از تماس با خون یا دیگر ترشحات بدن سریعا شسته شوند و سطحهایی که روی آنرا خون پوشانده باید به درستی ضد عفونی شوند.باید از کارهایی که احتمال تماس با خون در آن وجود دارد، نظیر استفاده از تیغ صورت تراشی یا مسواک مشترک، دوری شود.از سوزن و دیگر اشیا برنده در صورت ضرورت پزشکی استفاده شود.(غلاف سرسوزن را مجدد با دست روی آن قرار ندهید یا سر سوزن را از سرنگ جدا ننمایید.سرسوزن را با استفاده از ظرفهای مخصوص محافظ بدور ریخته و دور از دسترس کودکان و میهمانان قرار دهید.)
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]بوسه :[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]تماسهای عادی از طریق بوسه با دهان بسته یا در اصطلاح بوسه عادی اچ آی وی (
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]HIV[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]) را انتقال نمیدهد.به خاطر احتمال تماس با خون هنگام “بوسه فرانسوی” یا بوسه با دهان باز، توصیه شده است که از انجام این عمل با فردی که وضعیت ابتلائش را نمی‌دانید دوری نمایید. هرچند گفته میشود احتمال ابتلا به اچ آی وی (HIV)[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] از طریق بوسه با دهان باز بسیار ناچیز است. مرکز کنترل بیماریهای آمریکا ([FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]US CDC ) تنها یک مورد ابتلا به اچ آی وی (HIV) که ممکن است از طریق تماس با خون در حین بوسه با دهان باز باشد را گزارش کرده است.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]بزاق، اشک و عرق :[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]

در بعضی از بیماران مبتلا به ایدز (AIDS) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]،اچ آی وی (HIV) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]در بزاق و اشک به مقدار بسیار ناچیزی یافت شده است.درک این نکته مهم است که وجود مقدار بسیار ناچیز اچ آی وی ([FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]HIV[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]) در مایعات مترشحه بدن لزوما به مفهوم انتقال اچ آی وی (HIV) [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]توسط این ترشحات نمیباشد. اچ آی وی ([FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]HIV) در عرق بدن افراد مبتلا یافت نشده و هرگز دیده نشده است که تماس با بزاق، اشک و عرق بدن فرد مبتلا باعث انقال اچ آی وی (HIV) شود.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]فعالیتهایی که انتقال اچ آی وی (HIV ) را تسهیل میکنند :

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* تماس جنسی بدون استفاده از کاندوم (کاپوت)
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* تماس جنسی در مواقع ابتلا به سایر بیماریهای آمیزشی
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* ورود مستقیم خون آلوده به ویروس از طریق سوزنهای تزریق مواد ، تزریق خون یا بعضی فراورده های خونی
آلوده، فرورفتن اتفاقی سوزن در سیستمهای خدمات بهداشتی
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* انتقال از مادر به نوزاد (قبل یا هنگام زایمان یا هنگام شیردهی)
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* از طریق Tatoo، خالکوبی، سوراخ کردن گوش یا دیگر اعضا بدن ، ختنه، طب سوزنی با سوزنها با ابزارهای غیر استریل
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif][FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]شخص از طرق زیر به اچ آی وی (HIV ) مبتلا نمیشود :
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] * تماسهای روزمره با افراد مبتلا به اچ آی وی (مانند دست دادن )
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* اهداء خون ( در صورت استریل بودن وسایل خونگیری )
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* شنا کردن در استخر
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* نشستن روی توالت فرنگی
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* استفاده از رختخواب ، غذا یا ظروف غذاخوری فرد مبتلا.
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* از طریق نیش پشه یا گازگرفتگی حیوانات
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* از اشک یا بزاق
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* استفاده صحیح از کاندوم هنگام تماس جنسی

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* استفاده از استخر عمومی
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]* عطسه و سرفه کردن
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]چه کسانی ممکن است مبتلا شوند؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]کدام افراد با احتمال بیشتری در معرض رخدادهای منجر به سرایت بیماری هستند؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]جوانان
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]داشتن چند شریک جنسی
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]شاغلان جنسی
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]مصرف کنندگان مواد
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]زندانیان
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]دریافت کنندگان خون و فراورده‌های آن
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]زنان و دختران
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]کارکنان بهداشتی-پزشکی
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]مسافران حرفه‌ای
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif] [FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اگر آمیزش جنسی قبل از انزال متوقف شود آیا باز هم خطر دارد؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]لازم به ذکر است در مقاربتها حتی اگر انزال (خروج منی از آلت مرد) هم رخ ندهد، امکان سرایت اچ.آی.وی وجود دارد. چون ترشحات پیش از انزال هم حاوی ویروس است.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]در صورت ارتباط جنسی با شخص مبتلا (مرد با زن / مرد با مرد)، احتمال مبتلا شدن کدام یک بیشتر است؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]خطر انتقال ویروس اچ.آی.وی. در مردان همجنس گرا بیشتر و تقریبا دو برابر مردان دگرجنس گرا است. همچنین خطر دریافت ویروس در مردان همجنس گرا درافراد مفعول بیشتر است. احتمال انتقال آلودگی در هر بار آمیزش جنسی از مرد به زن (نزدیکی مهبلی) در حدود ۱/۱ درصد است و احتمال انتقال آلودگی از زن به مرد (نزدیکی مهبلی) در حدود ۰/۳ درصد می‌باشد (این ارقام احتمال آماری است).
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا حتی یک بار تماس جنسی هم ممکن است منجر به سرایت اچ.آی.وی شود؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]بلی با این که احتمال سرایت در یک رابطه جنسی بسیار کم است، هرگز صفر نیست و حتی مردانی وجود دارند که تنها با یک بار نزدیکی با زن اچ.آی.وی. مثبت مبتلا شده‌اند یا زنانی که با یک بار آمیزش با مردان اچ.آی.وی. مثبت دچار شده‌اند.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]در چه مواقعی احتمال سرایت از راه جنسی بیشتر می‌شود؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اگر زخم یا عفونت تناسلی وجود داشته باشد، اگر تماس جنسی با خشونت یا اجبار باشد، اگر فردی شرکای جنسی متعدد داشته باشد و نیز در مقاربت خشک خطر سرایت بیشتر است. همچنین در آمیزش جنسی مقعدی (مقاربت از راه پشت) احتمال سرایت بیشتر از راه مهبلی است. ازدواج موقت (متعه، صیغه) چون معمولاً طرفین سابقه ازدواج های منجر به طلاق یا موقت متعدد با دیگر افراد هم دارند یک عامل گسترش بیماریهای مقاربتی و از جمله ایدز می تواند باشد.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]آیا جلق زدن (استمناء) ممکن است موجب ایدز شود؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]جلق زدن به معنی استفاده از دست برای تحریک اندامهای جنسی است که معمولا برای رسیدن به اوج احساس جنسی (ارگاسم) بکار می‌رود و توسط خود فرد یا شریک جنسی او انجام می شود. سرایت HIV در نتیجه جلق زدن تقریباً ناممکن است.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

آیا معاشقه (بدون آمیزش جنسی) باعث سرایت می‌شود؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]اچ.آی.وی از راه تماس های سطحی (بوسیدن، در آغوش گرفتن، لمس بدن) که عشق بازی یا معاشقه خوانده می‌شود و کارهایی مثل غذا خوردن در ظروف مشترک، استفاده از حمام یا استخر مشترک انتقال نمی یابد. البته بوسة فرانسوی که با مکیدن لبها و زبان طرف مقابل انجام می شود ممکن است باعث سرایت اچ.آی.وی شود
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
پاسخ : HIV وAIDS (ایدز ) چیست؟

[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]تماس جنسی دهانی یعنی چه و آیا باعث سرایت می‌شود؟
[FONT=tahoma, helvetica, sans-serif]ورود آلت تناسلی مرد به دهان زن و مکیدن آن یا لیسیدن و مکیدن ناحیه تناسلی زن را تماس جنسی دهانی می‌گویند و به دلیل وجود ویروس در ترشحات جنسی و امکان زخم های بسیار کوچک در مخاط دهان و لثه ممکن است باعث سرایت اچ.آی.وی شود. پس مقاربت دهانی (مکیدن یا لیسیدن آلت تناسلی طرف مقابل چه زن چه مرد) نیز ممکن است منجر به سرایت بشود
 
بالا