• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مزایای سیستم پیش تنیدگی (Prestressed System Advantages)

seo marketing

New member
دهانه بزرگتر :
با استفاده از تکنولوژی پیش‌تنیدگی امکان ایجاد دهانه‌های بزرگ‌تر در سازه وجود دارد. محدودیت‌هایی که روش‌های دیگر در پوشاندن دهانه‌های بزرگ با آن مواجه هستند در این سیستم منتفی است. این مزیت قابلیت‌های گسترده‌تری را در اختیار طرح معماری جهت استفاده مناسب از فضا قرار می‌دهد.
ضخامت دال کمتر :
با توجه به تحت فشار بودن بتن و وجود انحنا در کابل‌ها، امکان پوشاندن دهانه‌ با ضخامت کمتر نسبت به دال‌های بتن آرمه معمولی و یا سایر سیستم‌های رایج فراهم می‌گردد.
حذف تیرها :
از آنجایی که در این سیستم امکان حذف تیرها و آویزها وجود دارد، می‌توان سطح زیرین تخت را در اختیار طرح معماری قرار داد. در نتیجه عبور کانال‌های تأسیساتی با سهولت امکان‌پذیر می‌باشد. به‌علاوه، تیغه‌بندی و پارتیشن‌بندی نیز بدون محدودیت قابل اجراست.

ارتفاع کمتر کف تا کف و کاهش ارتفاع کل ساختمان :
با توجه به کاهش ضخامت دال و حذف آویز تیرها، می‌توان ارتفاع کف تا کف طبقات را کاهش داد. این امر باعث کاهش ارتفاع ساختمان و کاهش مصالح مصرفی در ستون، دیوار، تیغه‌بندی و... می‌گردد. همچنین در ارتفاع ثابت می‌توان از تعداد طبقات بیشتری استفاده کرد. این امر به‌خصوص در ساختمان‌های بلندمرتبه که با توجه به قوانین موجود محدودیت ارتفاع دارند، حایز اهمیت است.
کنترل ترک و دوام بیشتر :
نیروی پیش‌تنیدگی باعث اعمال فشار دائمی به دال‌های پیش‌تنیده می‌گردد و سقف‌ها همواره تحت فشار خواهند بود. لذا ترک‌های موجود در این سیستم به حداقل می‌رسد. کاهش ترک، باعث افزایش مقطع مؤثر بتن خواهد شد؛ درحالی‌که در اعضای بتن آرمه معمولی به‌واسطه ترک‌خوردگی، مقطع مؤثر بتن تحت بارهای بهره‌برداری کاهش می‌یابد. به‌علاوه، کاهش ترک، مانع نفوذ مواد خورنده به بتن شده و خوردگی فولاد کمتر می‌شود. به‌عبارت دیگر دوام سازه افزایش می‌‌یابد.

امکان ستون‌گذاری نامنظم :
با استفاده از تکنولوژی پیش‌تنیدگی امکان ایجاد دهانه‌های برخلاف سازه‌های بتنی معمولی که ستون‌گذاری معمولاً از آکس‌بندی منظم پیروی می‌کند، در این سیستم، امکان ستون‌گذاری به‌صورت نامنظم وجود دارد که در طرح‌های معماری حائز اهمیت است.

امکان ایجاد بازشوهای بزرگ و نامنظم در سقف :
با توجه به انعطاف‌پذیری کابل‌ها، امکان ایجاد بازشوهای بزرگ و نامنظم روی سقف وجود دارد. در این سیستم نیاز به تعبیه تیر اطراف بازشوها نمی‌باشد.


افزايش سرعت اجرا :
با توجه به حذف تیرهای میانی و آرماتوربندی دال‌ها، زمان اجرای یک سقف پیش‌تنیده بسیار کمتر از یک دال بتنی معمولی خواهد بود. به‌علاوه، عدم وجود تیرها، سرعت اجرای قالب‌بندی را نیز افزایش می‌دهد. از طرف دیگر بعد از اجرای عملیات کشش، سقف بدون وجود قالب و شمع بندی، خود‌ایستا خواهد بود و می‌توان قالب‌ها را در مدت زمان کوتاه‌تری باز کرد. به‌صورت عمومی، زمان اجرای یک دال پیش‌تنیده حدود 30% سریع‌تر از دال بتن آرمه معمولی می‌باشد.

کاهش وزن ساختمان :
با توجه به کاهش ضخامت دال و حذف تیرها، وزن کلی ساختمان نیز کاهش می‌یابد. این امر باعث کم شدن ابعاد و اندازه سایر اجزای سازه‌ای خواهد شد.
بهبود عملکرد لرزه‌ای :
سیستم دال بتنی نسبت به سایر سیستم‌های پوشش سقف دیافراگم یکپارچه‌تری تشکیل می‌دهد که باعث بهبود عملکرد لرزه‌ای ساختمان می‌گردد.
کاهش هزینه‌ها:
کاهش ضخامت دال، کاهش تعداد ستون‌ها، حذف تیرها و... باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در بتن و فولاد مصرفی خواهد شد. به‌علاوه، کاهش عملیات قالب‌بندی و آرماتوربندی نیز باعث کاهش هزینه‌های اجرای می‌‌گردد. سرعت اجرای بیشتر نیز کاهش هزینه تجهیزات و نیروی انسانی را در پی خواهد داشت. روی‌هم‌رفته ساختمان‌هایی که در آنها از سیستم دال پس‌کشیده استفاده می‌شود حدود 10 تا 20 درصد نسبت به ساختمان‌های بتن آرمه ارزان‌تر خواهد بود.
 
بالا