• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نو که اومد به بازار چی کار کنیم؟!

ناهید

متخصص بخش
اگر شما هم از جمله کسانی هستید که به تازگی یک رایانه شخصی یا لپ تاپ خریداری کرده اید، پیش از هرچیز به شما تبریک می گوییم و امیدواریم بتوانید نهایت استفاده را از آن ببرید، البته فراموش نکنید که رایانه شما چه به منظور انجام کارهای اداری، حسابرسی، سرگرمی و چه وب گردی و یا فعالیت های دیگر، مطمئنا در بدو خرید، آماده استفاده نیست.


اگر بخواهیم صریح تر صحبت کنیم، مقدماتی به منظور افزایش سطح ایمنی و جلوگیری از بروز مشکلات بعدی وجود دارند که پیش از استفاده از رایانه باید آن ها را پیاده سازی کنید. اما این اقدامات کدامند؟



نجاتم بده: تهیه دیسک های نجات!
در برخی از رایانه ها به طور پیش فرض سی دی و یا دی وی دی هایی به منظور نصب مجدد سیستم عامل و برنامه های نصب شده به صورت پیش فرض وجود دارد که در صورت بروز مشکلاتی مانند آلودگی با بدافزارها و ویروس ها، مشکلات در دیسک سخت و دیگر موارد می توانید از آن ها نهایت بهره را ببرید.



اگر چنین دیسک هایی وجود دارند حتما آن ها را در محلی امن قرار داده و حتی نسخه پشتیبانی از آن ها تهیه کنید. اگر این دیسک ها به همراه رایانه شما عرضه نشده اند، این وظیفه شماست که با مطالعه دستورالعمل ها و دفترچه راهنما، یکی از این دیسک ها را ایجاد کنید. این کار را به محض روشن شدن رایانه و پیش از اینکه به وب گردی بپردازید و یا نرم افزاری را نصب یا حذف کنید انجام دهید. حتی بد نیست نسخه پشتیبانی از آنچه بر روی رایانه شما وجود دارد ( شامل سیستم عامل) تهیه کنید تا در مواقع لزوم از آن استفاده کنید.




کنارم باش: نصب یک نرم افزار امنیتی!



پیش از اتصال به اینترنت، حال چه از طریق کابل و چه وای فای، از نصب یک نرم افزار دیواره آتش و یک آنتی ویروس اطمینان حاصل کنید. وبگردی بدون اینچنین برنامه هایی رایانه شما را در برابر انواع و اقسام تهدیدات، بدون دفاع خواهد گذاشت. اگر رایانه شما به طور پیش فرض از یک نرم افزار دیواره آتش بهره می برد، آن را فعال کنید و در غیر این صورت به دانلود یک نرم افزار امنیتی شناخته شده بپردازید. در این گونه موارد حتی بهتر است در صورت امکان از رایانه ای دیگر برای دانلود نرم افزار دیواره آتش، آنتی ویروس، ضد بدافزار و… استفاده کنید و سپس با استفاده از دیسک های نوری یا فلش مموری آن را به رایانه جدید خود انتقال دهید. با استفاده از این روش، پیش از اتصال به اینترنت به نصب برنامه پرداخته و در واقع خطر آلوده شدن سیستم را کاهش داده اید. به محض اتصال به اینترنت نیز سعی کنید نرم افزار امنیتی خود را به روز کرده و به روز رسانی های در دسترس برای سیستم عامل خود را نیز نصب کنید. مدنظر داشته باشید که اگر رایانه شما به طور پیش فرض از یک نرم افزار امنیتی بهره می برد، پیش از نصب نرم افزار امنیتی جدید، برای جلوگیری از تداخل کاری باید آن نرم افزار را حذف کنید. پس از نصب نرم افزار امنیتی جدید، کنترل دوره ای سیستم را با استفاده از این نرم افزار فراموش نکنید و از به روز بودن آن اطمینان حاصل کنید.




حذف نرم افزارهای غیر ضروری با رفتن به پنجره کنترل و مراجعه به قسمت اضافه/حذف کردن برنامه ها، نرم افزارهای غیرضروری که به طور پیش فرض بر روی رایانه یا لپ تاپ شما نصب شده اند را حذف کنید. بازی هایی که نسخه نصب شده آن ها چند روزه است و نیاز به خرید آن ها برای استفاده دائمی وجود دارد و یا برنامه های اضافی ویرایش عکس، نوار ابزارهای وب سایت ها، لینک های هدایت کننده به سرویس های اینترنتی از جمله این برنامه ها هستند. مدنظر قرار دهید که نرم افزار امنیتی موجود بر روی سیستم خود، که ممکن است به طور پیش فرض بر روی رایانه شما نصب شده باشد، را مگر در صورتی که قصد اتصال به اینترنت ندارید یا می خواهید نرم افزار امنیتی دیگری را جایگزین آن کنید، حذف نکنید. نرم افزارهای امنیتی قدرتمند و رایگانی وجود دارند که می توانید در صورت عدم امکان خرید نسخه های قانونی، از آن ها استفاده کنید.





در نظر گرفتن مرورگری جدید برای وبگردی
اگر از جمله افرادی هستید که وب گردی یکی از استفاده های مهم رایانه شما را تشکیل می دهد، سعی کنید از مرورگری جایگزین برای وبگردی استفاده کنید. مرورگرهای خوبی مانند موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم، اپرا می توانند امنیت وبگردی شما را افزایش دهند. در صورت نصب یک مرورگر جایگزین، بازهم به روز رسانی دائمی مرورگر پیش فرض موجود بر روی رایانه خود را فراموش نکنید تا با این روش، از حمله بدافزارها با سوء استفاده از رخنه های موجود در مرورگر جلوگیری به عمل آورید.



آپ تو دیتم کن: به روز رسانی نرم افزاری!
بعد از اتصال به اینترنت و پیش از آغاز وبگردی، حتما سیستم عامل خود را به روز رسانی کنید ( این به روز رسانی شامل مرورگر پیش فرض شما نیز می شود.) در صورت نصب نرم افزارهایی مانند Adobe Acrobat Reader و دیگر نرم افزارهای پخش فایل های صوتی، تصویری، به روز رسانی آن ها را در اولویت قرار دهید. علاوه بر این همواره افزونه های نصب شده بر روی مرورگر خود مانند Adobe Flash, Adobe Shockwave, Java, QuickTime و نرم افزارهایی مانند Real Player را به روز نگاه دارید. حفره های امنیتی ممکن است در هر نرم افزار موجود بر روی رایانه شما وجود داشته باشند و به روز رسانی دائم این نرم افزارها می تواند خطر آلوده شدن رایانه شما را تا حد زیادی کاهش دهد.



حرف اول و آخر!
اگر چه ممکن است بعد از خرید رایانه یا لپ تاپ جدید، ذوق و شوق استفاده از یک سیستم جدید، توجه شما را به خود معطوف کند اما انجام مراحل پنج گانه بالا می تواند امنیت کلی رایانه شما را در هنگام اتصال به اینترنت افزایش دهد.


ایجاد یا یافتن دیسک های نجات و قرار دادن آن در مکانی امن برای استفاده در مواقع ضروری، نصب نرم افزارهای امنیتی مانند دیواره آتش، آنتی ویروس و برنامه هایی از این دسته، آن هم پیش از اتصال به اینترنت، حذف برنامه های اضافی موجود بر روی رایانه که ممکن است موجبات کاهش سرعت کلی رایانه شما و یا نمایش پیغام های مختلف بر روی صفحه نمایش را باعث شوند و استفاده از مرورگری جایگزین و نهایتا به روز رسانی کامل سیستم عامل و نرم افزارهای نصب شده بر روی رایانه شما مقدماتی ضروری برای استفاده از رایانه و افزایش ایمنی شما هستند که باید به طور جدی به انجام آن ها بپردازید.
 
بالا