• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گـیاهــان دارویــی

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]عناب به عنوان یک گیاه دارویی ...
عناب از میوه‌های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.


این میوه که می‌توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند.


در ایران بیشتر میوه خشک آن مصرف می‌شود، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.
در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید. میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.


* عناب دارای خواص ضدالتهابی، آرام‌بخشی، آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌بیوتیکی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است.
* عناب در درمان بیماری‌های کبدی از جمله کبد چرب مفید است.
* عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.


* مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
* تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.


* چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار مطبوع در زمستان محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند.


* در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده حاوی عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.


* این میوه دارویی برای اختلالات جنسی و نازایی نیز موثر است.
* برای کمک به بهبود زخم‌ها نیز مصرف بیشتر عناب توصیه می‌شود.
* گذشته از خواص دارویی این میوه، عناب دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی بوده و سرشار از املاح و ویتامین‌های مختلف است و مصرف آن به عنوان یکی از تنقلات مفید در بین وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]زردآلو تصفیه کننده خون است
Apricot-blood-purifier.jpg


بوی بد دهان را رفع می کند. تب بر است . به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است . التهاب مفاصل را برطرف می کند. ضد نرمی استخوان است . برای قلیایی کردن بدن مفید است خیلی خاصیت دارد.

همچنین :

زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

زردآلو، خنک و اشتها آور است.

زردآلو، باعث رفع تشنگی و عطش می شود.

برای رفع یبوست و بواسیر مفید است.


مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میكند. برای مصرف برگه ، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.حرارت درونی بدن را پایین میآورد.برگه زردآلو باعث هضم غذا می شود و برای یبوست مفید است.

 

*TERMEH*

کاربر ويژه
برای خانم‌هایی که حسابی اعصاب‌شان به هم ریخته

موز

زمانی که دیدید دکمه‌های لباس‌تان درست بسته نمی‌شوند، بروید سراغ موز. تحقیقات نشان داده یک موز متوسط ۱۰۵ کالری و فقط ۱۴ گرم قند دارد. همین مقدار شما را سیر کرده و قند خون را به شکل ملایمی بالا می‌برد. در ضمن همین موز ۳۰ درصد ویتامین B6 مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. این ویتامین باعث می‌شود مقدار سروتونین تولید شده مغز اندکی افزایش یافته و توان مقابله با شرایط دشوار و اضطراب‌ها را در شما افزایش می‌دهد و زیاد میشود.



اگر می‌خواهید سنگ نسازید

زرد‌آلود

هشت عدد زرد‌آلوی خشک حاوی ۲ گرم فیبر و فقط ۳ میلی‌گرم سدیم و ۳۲۵ میلی‌گرم پتاسیم است که همه این‌ها کمک می‌کنند مواد معدنی در ادرار تجمع پیدا نکرده و از تشکیل سنگ‌های اگزالات کلسیم جلوگیری شود. این سنگ‌ها شایع‌ترین نوع سنگ‌های کلیوی هستند. برای در امان ماندن از سنگ کلیه به‌خصوص اگر سابقه‌اش را دارید بقیه میان وعده‌ها را حذف کنید و برگه زردآلو بخورید.



اگر فشار خون‌تان بالاست

کشمش

۶۰ عدد کشمش تقریبا می‌شود یک مشت پر که حاوی یک گرم فیبر و ۲۱۲ میلی‌گرم پتاسیم است که هردو برای کنترل فشار خون بالا در قالب یک رژیم غذایی توصیه می‌شوند. مطالعات متعددی نشان داده که پلی‌فنل‌های موجود در مواد‌غذایی مشتق از خانواده انگور مثل همین کشمش و آب انگور در حفظ سلامت قلبی عروقی تاثیر بسزایی دارند از جمله کاهش فشار خون.





اگر از سروصدای معده رنج می‌برید

ماست

یک فنجان و نیم ماست طبیعی (کم‌چرب/پروبیوتیک) غذا را به شکل موثری از دستگاه گوارش عبور می‌دهد. از سوی دیگر ماست‌های پروبیونیک قابلیت هضم غذا به‌ویژه لبنیات و حبوبات را در روده‌ها بهبود می‌بخشند. همان‌طور که می‌دانید این غذاها عامل ایجاد گاز در دستگاه گوارشی هستند و در نتیجه با خوردن ماست از این مزاحمت دور می‌مانید.



اگر بیش از حد سرفه می‌کنید

عسل بخورید

در مطالعه‌ای که توسط دانشمندان آمریکایی انجام گرفته، مشخص شد ۲ قاشق چای‌خوری عسل قهوه‌ای و غلیظ بسیار موثرتر از داروهای بدون نسخه ضد‌سرفه، شدت و دفعات سرفه‌های شدید را در کودکان کاهش می‌دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل و عوامل ضد‌میکروبی موجود در آن التهاب بافت‌های گلو را کاهش داده و بیمار را آرام می‌کند. البته به شرطی که عسل واقعا طبیعی باشد!



اگر همیشه احساس خستگی می‌کنید

فلفل دلمه‌ای قرمز بخورید

فلفل دلمه‌ای قرمز غنی از ویتامین C است. مطالعات نشان داده، ویتامین C بهترین ماده برای مقابله با استرس‌هایی است که به واسطه رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شوند. از سوی دیگر ویتامین C در عین برطرف کردن خستگی، نقشی اساسی در سوخت و ساز آهن برعهده دارد که به بدن کمک می‌کند اکسیژن بیشتری وارد جریان خون شود. کمبود اکسیژن یکی از اصلی‌ترین دلایل خستگی و ضعف بدنی است.



اگر می‌ترسید سرطان معده بگیرید

کلم

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۲ در دانشگاه جانز‌هاپکینز صورت گرفته نشان داده، یک ترکیب بسیار قدرتمند موجود در کلم به نام سولفورافان، هلیکو‌باکتر پیلوری(باکتری عامل زخم معده و روده) را پیش از ورود به دستگاه گوارش تحت‌تاثیر خود قرار می‌دهد و از کار می‌اندازد و حتی شاید در پیشگیری از ایجاد سرطان‌های دستگاه گوارش هم موثر باشد. یک فنجان پر از کلم ۳۴ کالری دارد و ۳ گرم فیبر و ۷۵ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند.



اگر مشکل سخت دارید

انجیر

۴ عدد انجیر خشک ۳ گرم فیبر دارد که باعث تنظیم حرکات روده بزرگ و دفع بهتر می‌شود. خوردن این میوه باعث پیشگیری از عود مجدد هموروئید می‌شود. همچنین این مقدار انجیر ۵ درصد پتاسیم و ۱۰ درصد منگنز مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند.



شکمت مشکل دارد؟

ریحان

مطالعات نشان داده، ماده شیمیایی اوژنول موجود در ریحان باعث از بین رفتن و پیشگیری دل درد، حالت تهوع، کرامپ‌های شکمی یا اسهال می‌شود. علت این موضوع از بین رفتن برخی از باکتری‌ها از جمله سالمونلا و لیستریا توسط اوژنول است. اوژنول یک ماده ضد‌اسپاسم است که می‌تواند باعث بهبود کرامپ‌های شکمی شود. هر طور که دوست دارید ریحان را بخورید.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]آشنایی با یک متخصص!
حسن اکبری در گفت وگو با فارس در مورد خواص دارویی گیاه رازیانه گفت: رازیانه گیاهی معطر است که به صورت علفی گل دار و دارای برگهای نازک است و به عنوان گیاهی مملو از هورمونهای زنانه یا همان استروژن شناخته شده است.وی ادامه داد:رازیانه طبع گرم و خشکی دارد و رطوبت های بدن زنان را رفع می کند به طوری که تنظیم کننده وضعیت هورمونی آنها است.این مدرس طب اسلامی گفت:در حال حاضر به دلیل تغییر سبک تغذیه و رفتن به سمت تغذیه غربی،زنان کشورمان از مشکلات بسیاری رنج می برند که از آن جمله می توان به دردهای دوران قاعدگی، نامنظمی های این دوران، عفونت و اختلالات هورمونی اشاره کرد.اکبری تصریح کرد: در چنین شرایطی مصرف گیاهان دارویی مانند رازیانه به میزان روزانه حداقل یک لیوان،این دردها را بر طرف می کند و معمولا با تنظیم هورمونهای زنانه و بهبود وضعیت زنانه همراه خواهد بود.این متخصص و دانشیار آسیب‌شناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد عوارض مصرف بالای این گیاه دارویی افزود: در موارد معدودی ممکن است مصرف رازیانه به میزان بالا موجب بدتر شدن نظم دوران قاعدگی شود که در این حالت لازم است بیمار ابتدا با زیاد کردن و سپس با کم کردن میزان رازیانه به تدریج وضعیت مطلوب را بدست آورد.اکبری گفت: مصرف رازیانه در دوران عادت ماهانه مشکلی ندارد اما میزان مصرف بستگی به وضعیت بیمار دارد.همچنین رازیانه به علت داشتن استروژن و داشتن طبع گرم اثرات خوبی روی شادابی، شفافیت و از بین بردن لکه های پوستی دارد.این محقق و مدرس طب اسلامی ادامه داد: رازیانه در رفع چین و چروک های پوست زنان بسیار مؤثر است و باعث تداوم جوانی چهره زنان می شود و به علت خاصیت ضد بلغمی موجب از بین رفتن کیست‌های زیر چشمی می شود.وی افزود:برای رفع لکه‌های پوستی نیز اگر عرق رازیانه با گلاب و روغن بنفشه و کمی پودر زعفران مخلوط شود و شبها به پوست صورت مالیده شود، می تواند در رفع آنها و چین و چروکها مؤثر باشد.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]گیاهانی با پتانسیل نجات جهان!(+عکس)
آیا می دانستید که بیش از 4 هزار و 500 گونه سیب زمینی در جهان وجود دارد؟ همچنین، حداقل بیش از هزار گونه گیاه فلفل، 7 هزار و 500 گونه مختلف گوجه فرنگی و 7 هزار و 500 گونه مختلف سیب در سراسر جهان وجود دارند. با این وجود، تنوع باورنکردنی حیات گیاهی سیاره زمین در حال نابودی است. بنابر گزارش فائو، در حال حاضر، حدود 75 درصد از منابع ژنتیکی گیاهی سیاره زمین منقرض شده اند. افزون بر این، انتظار می رود یک سوم دیگر از تنوع زیستی موجود تا سال 2050 از بین برود. بی تردید، این مشکل کوچکی محسوب نمی شود.
متاسفانه، اکثر سرمایه گذاری ها در بخش کشاورزی در زمینه کشت مواد غذایی مانند گندم، برنج و ذرت به جای مواد غذایی مغذی تر صورت می گیرد و این تمرکز پیامدهای ویرانگری به همراه داشته است. نرخ چاقی طی 30 سال گذشته دو برابر شده است. خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با رژیم غذایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیز در کشورهای صنعتی و در حال توسعه روندی افزایشی را دنبال می کند. این در شرایطی است که بسیاری از محصولات بومی می توانند از نظر زیست محیطی پایدار بوده، امنیت غذایی را بهبود بخشیده، به جلوگیری از سوء تغذیه کمک کرده و افزایش درآمدها را موجب شوند.
به عنوان مثال، "اینست" که یکی از گیاهان بومی آفریقا محسوب می شود به تغذیه حدود 10 میلیون نفر در اتیوپی و اریتره کمک کرده است. هزاران نوع محصول بومی دیگر وجود دارند که ممکن است تاکنون نام آنها را نیز نشنیده باشید. در ادامه برخی از این محصولات غذایی که به ادامه زندگی مردم در نقاط مختلف جهان کمک کرده اند را معرفی می کنیم.

گل تاج خروس
گل تاج خروس از رشدی سریع در زمین های پست و مرطوب آفریقا برخوردار بوده و به طور معمول در توگو، گینه، بنین و سیرالئون مصرف می شود. این گیاه برگدار با آب و هوای گرم سازگار بوده و منبع غنی از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است.
1%282%29.jpg


دانه بونیا
دانه بونیا در فرهنگ بومیان استرالیا همواره به عنوان یک ماده غذایی برجسته مطرح بوده است. این گیاه از نظر ظاهری و مزه شبیه به شاه بلوط است.
2%282%29.jpg


لوبیا چشم بلبلی
منشا لوبیا چشم بلبلی در آفریقای مرکزی بوده و یکی از قدیمی ترین محصولات کشاورزی این منطقه محسوب می شود. این گیاه در برابر خشکسالی مقاوم بوده و در خاک هایی با شرایط ضعیف و نامناسب نیز رشد می کند. افزون بر خود لوبیا، برگ های این گیاه نیز مصرف می شوند.
3%281%29.jpg


اینست
اینست که به نام موز تقلبی نیز شناخته می شود بومی مناطق گرمسیری آفریقا است. ظاهر این گیاه شبیه درخت موز بوده، اما کاملا با آن متفاوت است. میوه این گیاه غیر قابل خوردن بوده، اما از گوشت داخل تنه و ریشه های آن استفاده می شود. مغز ساقه اینست از نظر ظاهر و مزه شبیه به سیب زمینی است.
4%281%29.jpg


کلم فیلدر پوینتد
این نوع کلم غنی از بتا کاروتن، ویتامین های C و K و فیبر بوده و ویژگی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد.
5%282%29.jpg


مارچوبه فورمبی
مارچوبه فورمبی به واسطه رنگ آمیزی زیبای خود مشهور شده که شامل پایه سفید، ساقه سبز و نوک ارغوانی می شود. این گیاه غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین B6، کلسیم، منیزیم و روی است. این نوع مارچوبه به سنتز پروتئین کمک کرده، از دست دادن کلسیم را کاهش داده و ویژگی آنتی اکسیدانی دارد.
6%282%29.jpg


کومارا
این گیاه که به عنوان سیب زمینی شیرین نیز شناخته می شود در بسیاری از جزایر اقیانوس آرام کشت می شود. کومارا غنی از پروتئین، ویتامین های A و C، کلسیم و فیبر است.
7%282%29.JPG


ماش
ماش در رژیم غذایی آسیایی ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و منبع پروتئینی با ویژگی گوارش آسان است. سطوح بالای آهن در این گیاه به بهبود رژیم غذایی به ویژه برای بانوان و کودکان کمک می کند. همچنین، تولید این محصول فرصتی به منظور درآمدزایی برای کشاورزان خرده پا فراهم می کند.
8%282%29.jpg


بامیه
بامیه یکی از مواد غذایی پر مصرف در سوپ ها و سس ها بوده و از محبوبیت بالایی در غذاهای هندی و پاکستانی برخوردار است. این گیاه یکی از محصولات کشاورزی مهم فیلیپین، تایلند، مالزی و ویتنام محسوب می شود. بامیه غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است.
9.gif



پاپالو
پاپالو به واسطه بوی بد خود مشهور بوده و در جنوب غربی آمریکا، مکزیک و آمریکای جنوبی مصرف می شود. این گیاه به طور معمول به عنوان چاشنی استفاده می شود و از خواص دارویی مانند تنظیم فشار خون، تسکین اختلالات معده و درمان مشکلات کبدی برخوردار است. پاپالو نسبت به گرما مقاوم بوده و در آب و هوای گرم رشد می کند.
10%282%29.jpg
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]خواص دارویی كیوی برای همه
Medicinal-properties-of-kiwifruit-for-everyone.jpg


كیوی سرشار از ویتامینC می باشد. مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی كمتر از موز است. همچنین دارای ویتامین A'E'كلسیم'آهن و اسید فولیك می باشد. یك عدد كیوی متوسط ۴۶ كالری انرژی دارد خیلی خوب است.

كیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل كننده پتاسیم به نام پاپایین است كه از نظر تجاری برای نرم كردن گوشت مفید است اما احتمال دارد برای برخی افراد آلرژی زا باشد. بویژه افرادی كه به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه نیز هستند. این آنزیم با پختن میوه به سرعت از بین می رود.

به این ترتیب استفاده از كیوی خام در دسرهای حاوی شیر یا هر فراورده لبنی دیگر نامناسب است زیرا این آنزیم در عرض چند دقیقه در حالیكه بوی بسیار بدی تولید می كند شروع به حل كردن پروتئین شیر می نماید.

متأسفانه آنزیمهای كیوی در معده به وسیله اسید معده از بین می رود. اما اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد' مقداری خنثی می شود و آنزیمهای كیوی می توانند مدت كوتاهی فعالیت كنند و این زمان كافی است تا مواد پروتئینی در اثر این آنزیمها به قطعات كوچكتری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین را در معده و روده آسانتر می كند.

كیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده از ایجاد پلاك در خون جلوگیری می كند. این میوه به دلیل خاصیت كاهندگی كه بر سطح تری گلیسیرید دارد ' از غلظت خون می كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته ها جلوگیری می كند.

جالب است بدانید كه ویتامین C در كاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است و مطالعات نشان داده كودكانی كه در هفته ۷تا۵ عدد از این میوه مصرف می كنند دارای علائم تنفسی كمتری نسبت به كودكانی هستند كه در هفته فقط ۱ عدد میل می كنند.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]خواص دارویی بارهنگ
Medicinal-properties-of-plantain.jpg


مواد موثره بارهنگ شامل اوکبین، پلانتاژین، سوکسی نیک اسید، آدنین و کولین است.

از بارهنگ در موارد درمانی زیر استفاده می شود:

1- برای درمان برونشیت، کم خونی، معالجه آسم، سوختگی، درمان دردهای معده، دردهای گلو، معالجه بند آمدن ادرار و تحریکات چشم مورد استفاده دارد.

2- برگهای تازه و خرد شده آن برای زخمهایی که دیر التام می یابند و مالیدن برگهای تازه له شده بر روی زخمهای گزیدگی حشرات موثر است.

3-می توان کوبیده برگ را با وازلین روی زخمهای چرکدار مالید تا به سرعت بهبود یابند.

4-جوشانده ریشه بارهنگ نیز برای قطع اسهال توصیه شده است.

5- همچنین لعاب تخم آن نرم کننده سینه، تب بر، معرق، مدر و ضد روماتیسم است.

6- در آلمان بچه ها به آبنبات بارهنگ خیلی علاقه دارند و وقتی دچار گلودرد شدند این شیرینی را به آنها می دهند تا بمکند و گلویشان نرم شود. درحقیقت آبنبات بارهنگ چیزی جز عسل نیست منتهی عسلی است که زنبورهای عسل روی گلهای بارهنگ نشسته و از آن تغذیه و عسل تهیه کرده اند.

7-بارهنگ برای پرندگان هم مصرف می شود و دانه های ریز بارهنگ از غذاهای ناب و مفید پرندگان قفس است.

8-طبق نظر حکمای سنتی طبیعت آن سرد است خیای خوب است.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]خواص جالب و حیرت آور انجیر
Interesting-and-surprising-properties-of-figs-2.jpg


انجیر ادرارآور است و کسانی که به خروج ادرار احتیاج دارند باید انجیر مصرف کنند. انجیر سینه را نرم می کند. برگ های درخت انجیر، ظروف آشپزخانه را کاملاًپاک می کند. جوشانده 40تا 120گرم انجیر در یک لیتر آب برای معالجه برونشیت مزمن،زکام و گرفتگی صدا مفید است.

مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست مؤثر است لذا میتوان 3 تا 4 انجیر تازه راچهار قطعه کرده و در نیم لیتر شیر جوشانده تا پخته شود و آن را با 12 عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.جوشانده برگ انجیر در منظم نمودن عادات ماهیانه خانم هایی که مبتلا به بی نظمی عادت ماهانه شدهاند مؤثر است که باید جوشانده را چند روز قبل از عادت ماهانه مصرف نمایند.شیر سفیدی که از دم برگها یا میوه انجیر خارج می شود بهترین درمان میخچه و زگیل است و باید آن را صبح و شب روی میخچه گذاشت تا آن را زایل کند.


میوه انجیر نیروبخش، خوش طعم،مولّدانرژی و فربه کننده است و مواد لازم برای سوخت و ساز بدن را در خود جمع کرده است.انجبر برای نرم کردن سینه و روده ها دارای خاصیت معروفی است.اگر 40 تا 120 گرم انجیر خشک را در یک لیتر آب بجوشانید، جوشانده ای بدست می آید که برای معالجه زکام های شدید و تورم های حنجره مفید است. دم کرده برگ های آن به مقدار 26 تا 30 گرم در یک لیتر آب، مسکن و برای معالجه سرفه تجویز می شود.


جوشانده انجیر خشک در التهاب دستگاه تنفس تجویز می شود.غرغره کردن جوشانده انجیر خشک برای درمان گلو درد و سرما خوردگی بسیار مؤثر است. اگر 5 تا 7 گرم انجیر خشک رادر مقداری آب ریخته و با آتشی ملایم بپزند تا به صورت شربتی درآید این شربت درد گلو را آرام می کندو سرفه را تسکین می دهد. از جوشانده انجیر خشک در شیر، شربتی به دست می آید کهبرای رفع تحریکات گلو مخاط دهان مصرف می شود.


انجیر خشک را می کوبند و می سایند ئ به جای قهوه مصرف می کنند.مصرف گرد انجیر به جای قهوه در بیماریهای برونشیت، سینه پهلو و سیاه سرفه مفید است. جوشانده شاخه نازک درخت انجیر،آبی را که در بافت های بدن جمع شده خارج می کند از این جهت در مورد مرض استسقاءنیز مصرف آن مفید است.انجیر بیش از هر میوه ای قند طبیعی دارد و به مقدار قابل توجهی دارای ویتامین های «آ» و «ب» است. اگر انجیر را بپزند و به شکل کمپوت و یا مربا درآورند برای اشخاصی که سوء هاضمه یا یبوست دارند مفید است. انجیر بواسیر را قطع می کند.


انجیر سده ها را نرم می کند و برای باد قولنج مفید است. انجیر نقرس را معالجه می کندو قوای جنسی را زیاد می کند.انجیر بوی بد دهان را از بین می بردو استخوان ها را محکم می کند.انجیر میوه ای است بسیار مغذی که هضم آن آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند بسیار مفید است.انجیر به علت دارا بودندانه های ریز، باعث تقویت روده و معده می شود ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.


انجیر در رفع بواسیر،صرع، جنون و وسواس اثرات نیکویی دارد. خوردن انجیر تازه و خشک،موجب لینیت مزاج می شود،از این جهت یبوست های کهنه و مقاوم را درمان می کند.خوردن جوشانده انجیر خشک در تمام التهابات دستگاه تنفس مانند ذات الریه، ذات الجنب،آسم،تنگی نفس،سرماخوردگی های مکرر مفید است.غرغره کردن و دهان شویه با جوشانده انجیر خشک، ورم لثه، ورم دهان و ورم گلو را درمان می کند.اگر خمیر انجیر با آرد جو و گندم را به صورت مرهم، روزی 2 مرتبه در محل ورم گوش و دمل ها قرار دهند اثر شفابخش دارند.


اگر خمیر انجیر با آرد جو را به صورت مرهم در محل سوختگی ها و غده های ملتهب قرار دهند،مؤثر است.مسواک زدن با سوخته انجیر، برای جرم گیری دندان (سفید کردن دندان ) و تقویت لثه، فوق العاده مفید است.برگ تازه انجیر برای التیام جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی مؤثر است.


می توان برگ تازه را به مدت کمی روی زخم های سطحی گذارد، اگر برگ خشک کرده درخت انجیر را بکوبید و در سرکه بخیسانید و به پوست بدن که پوسته پوسته می شود بمالید اثر شفابخش دارد.برگ خشک کرده درخت انجیر را بکوبید و در آب خیس نموده و بر سر یا ابرو بمالید،ریزش مو را بر طرف می کند.یک قطره از شیرآبه سفیدرنگ انجیر را در داخل دندانی که پوسیده و کرم خوردگی دارد بمالید،درد را تسکین می دهد.

وجود مقدار زیاد فسفر این حقیقت را نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه بسیبار مؤثر است.سرشار بودن انجیر از پتاسیم تاَمین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها است. اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط کنید جهت زخم معده بسیار مفید است. انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیایی بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربی بدن بسیار مؤثر است خیلی خوب است.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]كشف تركیبات ضد درد در گیاه مرزه
Savory-analgesic-compounds-discovered-in-plants.jpg


نشریه "پزشكی مستند مكمل و جایگزین" در جدید ترین شماره ماه مارس خود نتایج تحقیقات یك گروه چهار نفری از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران را به چاپ رسانده كه نشان می‌ دهد چهار تركیب شیمیایی ضد درد در گیاه مرزه وجود دارد.

گیاهی كه در این تحقیق استفاده شده با نام علمی(Satureja hortensis ) "ساتوریا خوزستانیكا" شناخته می ‌شود كه محل رویش طبیعی آن در استان‌های خوزستان و لرستان است و در گویش محلی به نام "مرزه خوزستانی" شناخته می‌ شود.

رویش مرزه خوزستانی نه تنها در این استان، بلكه در سایر استان‌های جنوبی تا میانه ایران نیز وجود دارد.آن چه در تحقیق جدید به آن اشاره شده وجود تركیبات شیمیایی با خواص ضد التهابی و ضد درد در نمونه‌هایی از گیاه است كه نه به شكل وحشی، بلكه به صورت دستی كاشته شده‌اند.

پیش از این به خواص 2 تركیب از 4 ?تركیب شیمیایی موجود در قسمت برگ و ساقه مرزه اشاره شده بود. این دو تركیب عبارتند از: بتا سیتروزول و اسید اورسولیك. به عنوان مثال تركیب بتا سیتروزول كه در بادام زمینی نیز وجود دارد، منجر به توقف رشد غده پروستات در حیوانات آزمایشگاهی می ‌شود.

همچنین گزارش‌های متعددی مبنی بر اثر ضد التهابی اسید اورسولیك برای درمان سوختگی‌ ها و نیز اثر بازدارندگی آن بر رشد تومورها منتشر شده است.خواص ضد التهابی اسید اورسولیك منجر به استفاده وسیع از این تركیب در صنایع آرایشی شده است.

تا كنون گزارش‌های مختلفی درباره وجود انواعی از روغن‌های ضروری در این گیاه به چاپ رسیده است.علاوه بر این، سه گزارش علمی مختلف در ایران در فاصله سال‌های 2003 تا 2005 میلادی، به خواص ضد التهابی و ضد میكروبی این گیاه اشاره كرده‌ اند.در بین مصارف بومی از گیاه مرزه در ایران می توان به استفاده از آن برای تسکین دندان درد اشاره کرد که خیلی خوب است.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
[h=2]گیاهان رقیق کننده خون کدامند ؟
گیاهان و ادویه های متعددی وجود دارد که باعث رقیق شدن خون می شود. در واقع بسیاری از مواد غذایی که مردم مصرف می کنند، حاوی ماده رقیق کننده خون است.
به نقل از روزنامه خراسان ؛ مواد غذایی حاوی سالیسیلات ، اسید چرب امگا۳، میزان بالای ویتامین e یا آنتی بیوتیک رقیق کننده طبیعی خون به حساب می آید. البته اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید، بهتر است قبل از مصرف هر نوع گیاه یا ادویه برای رقیق کردن خون، با پزشک مشورت کنید. اگر قرار است عمل شوید، جراح را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه کنید. زیرا در بیشتر موارد مصرف هر نوع دارو یا گیاه یا ادویه دارویی را ۲ هفته قبل از جراحی باید متوقف کرد. گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:

دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است.

شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها می تواند واکنش ایجاد کند.

سیر: قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد، استفاده می شود.

ریشه شیرین بیان: این گیاه رقیق کننده خون است.

زینکوبیلوبا: علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود.

زنجبیل: اگر چه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده می شود اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می آید.

چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود.


 

*TERMEH*

کاربر ويژه
خواص دارویی گیاهان دارویی


تاریخچهآلوورا

آلوورا گیاهی بسیار ارزشمند است که سابقه ای بسیار طولانی ودرخشان دارد . اولین گزارش مکتوبی که در آن از آلوورا یاد شده ، پیشینه ای متعلق به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح است ودر سنگ نبشته های درون غارها وکنده کاریهایی بروی ظروف کهن در معابد باستانی مصر کشف شده است در افسانه های به جا مانده از مصر باستان آمده است که آلوورا گیاهی چنان گرامی بوده که سوگواران برای حضور در مراسم پس از مرگ یک فرعون ، باید تحفه ای از برگهای آلوورا تقدیم می کردند .
در متون کهن ودر سنگ نبشته های مصریان داستانهایی نیز در باره استفاده از آلوورا توسط کلوئوپاترا ونفرتی تی برای حفظ زیبائی افسانه ای شان گفته می شود .
بر اساس روایت قدیمی ارسطو، فیسلوف شهیر یونان به خواص آلوورا اعتقادی ویژه داشته است اورایزن اسکندر بشمار می آمد وبه دلیل قدر وارزشی که برای آلوورا قائل بود در سال 333 ( ق. م ) اسکندر را متقاعد ساخت که جزیره سوکاترا در اقیانوس هند را تصرف کند این جزیره به دلیل رویش آلوئه ورا در آن شهرت داشت در آن زمان با علم به خواص این گیاه ارزشمند از آن برای درمان زخم های سربازان در سپاه اسکندر استفاده می شد .
جالینوس معتقد است از آنجا که آلوورا خون را از ناحیه سر به طرف پا می راند لذا از سکته های مغزی جلو گیری کرده واز تیرگی چشم می کاهد .
آلوورا در طب سنتی پنج هزار ساله هندوستان موسوم به آپوردا نیز به همین ترتیب ارزشمند شمرده می شود جالب انجاست که از دیر باز تمدن های بزرگ جهان اعم از یونانی ، رومی ، چینی ونیز اقوام افریقائی ، مایایی وسرخپوستان امریکائی آلوورا را گرامی داشتند مسلمانان هنوز هم در بسیاری از نقاط جهان در بازگشت از سفر حج ، برگهای آلوورا را بر سر در خانه هایشان می آویزند .
ویژگی های آلوورا
نام آلوورا در لغت به معنای ماده تلخ درخشان می باشد که از کلمه عربی آلوئه بر گرفته می باشد آلوورا در ایران به نام صبر زررد مشهور است آلوورا چنان خواص چشمگیر ومتعددی دارد که نامها والقاب زیادی از قبیل گیاه درمانگر، گیاه سوختگی ، دکتر گلدنی ، گرز بهشتی را به خود تخصیص داده است .
آلوورا از خانواده زنبق می باشد این گیاه با ظاهری شبیه کاکتوس ، گیاهی دائمی ، گوشتی وآبدار است که با برگهای پهن تیغ دار حداکثر دو متر ارتفاع دارد با جدا سازی تیغ هایی که در لبه برگها قراردارند مایع غلیظ وژله مانندی ترشح می شود که تمام خواص گیاه در آن نهفته است .
ژل آلوورا شامل بیش از 75 ماده مقوی از لحاظ غذایی ، 200 ترکیب فعال شامل 20 ماده معدنی ، 18 آمینو اسید و12 ویتامین می باشد .
گسترش جغرافیائی آلوورا
در قرن 17 این گیاه از طریق جزایر هند غربی به اروپا آورده شد در حال حاضر بیش از 240 نمونه مختلف آلوورا وجود دراد که بطور عمده در مناطق خشک افریقا ، اروپا ، وامریکا رشد می کند در بین بیش از 240 گونه آلوورا چهار نمونه آلوورا تشخیص داده شده است که دارای ارزش غذایی می باشند ودر راس آنها aloe barbadensis miller قرار گرفته است .
آلوورا در ایران
این گیاه در ایران باستان در استان هرمزگان بویژه در بندر لنگه ، بندر خمیر ، بندر سیریک ، ارتفاعات بشاگرد ، قشم ودر بوشهر وسیستان وبلوچستان می روید .
اگر چه آلوورا هزاران سال است که نقش مهمی را در پزشکی سنتی ایفا می کند اما از کشف خواص بی همتای آن توسط طب مدرن امروزی زمان زیادی نمی گذرد .
طی سنتی وخصوصیات آلوورا
آلوورا اگر بطور مستقیم بروی پوست قرار گیرد تاثیر شگرفی در درمان زخمها ، بریدگیها ، خارش پوستی ، التهابات پوستی ، اگزما وگزیدگی های سمی وسوختگی های ناشی از تشعشعات اشعه x دارد . استفاده از این گیاه سبب سرعت در بهبودی زخمها ، جلوگیری از عفونت وهمچنین جلو گیری از بجا ماندن آثار زخم وگوشتهای اضافی می گردد . عصاره این گیاه برای حفاظت پوست وموی سر موثر بوده وباعث حالت دادن موودرخشندگی آن می شود . بخور این گیاه تسکین دهنده درد سینوزیت می باشد واستنشاق بخار آبی که برگ آلوورا در آن ریخته شده باشد برای شخص مبتلا به آسم مفید است . چکانیدن چند قطره از شیرابه گیاه ، موجب تسکین فوری گوش درد می شود وبرای تسکین درد چشم نیز مفید می باشد .
طب مدرن وخصوصیات آلوورا
اغلب مردم با این گیاه به عنوان یکی از مواد سازنده محصولات آرایشی مثل ضد آفتاب ها ، مرطوب کننده ها وکرمهای سوختگی آشنا هستند . به عنوان مثال تولید کنندگان شامپو اعتقاد براین امر دارند که اسیدیته معادل 5/4 این گیاه آن را برای ساخت انواع شامپو و نرم کننده ها ایده ال نموده است .امروزه حضور روز افزون آلوورا در محصولات متعدد و متنوعی مشاهده می شود هم اکنون متخصصین تغذیه نیز مصارف خوراکی گیاه یاد شده را به اندازه مصارف خارجی آن مفید ومتعدد می دانند و آن را به اشکال مختلف از جمله عصاره ژل ، کپسول ، پودر و آبمیوه عرضه می کنند .
به 10 دلیل عمده باید نوشیدنی آلوورا را نوشید .
1 – آمینو اسیدها ، اجزا وقالب های ساختار بدن ما می باشند . هشت امنیو اسید ضروری وجوددارد که در بدن ما ساخته نمی شود که در اجزا گیاه الورا کشف شده است . نوشیدن مداوم ومنظم آلوورا به شما اجازه می دهد بواسطه تامین طبیعی امینو اسیدهای ضروری بدن ، سلامتی بدن خودرا حفظ نمائید .
تجزیه ترکیبات آلوورا نشان می دهد که در بین گیاهان شناخته شده توسط بشر ، آلوورا تنها گیاهی است که امینو اسیدهای مشابه وضروری بدن را می سازد .
2 - آلوورا بدون هیچگونه عارضه ای از عصبانیت والتهاب جلو گیری می نماید ، همچنین سبب تحرک ماهیچه ها وصحت کارکرد مفاصل می شود .
3 – ویتامین های موجود در آلوورا a ، b1 ،b2 ، b6 ،b12 ،c ، e و فولیک اسید ونیاسین می باشد . بدن انسان نمی تواند بعضی از این ویتامین ها را ذخیره نماید. ، بنا براین بهترین راه تامین ویتامین های فوق نوشیدن میزان مناسبی از آلوورا ی یام یام می باشد .
4 – مواد معدنی که در آلوورا یافت می شود شامل کلسیم ، سدیم ، آهن ، پتاسیم ، کروم ، منگنز ، مس و روی می باشد . یک راه طبیعی وسالم برای تامین نیازهای بدن می باشد .
5 – هر 21 الی 28 روز پوست جدید جایگزین پوست قدیمی می شود نوشیدنی آلوورای یام یام می تواند منبعی غنی از مواد سازنده را به شما ارائه کند که همواره پوستی سالم وشاداب داشته باشید وبا اثرات پیری پوست مقابله کنید .
6 – استفاده مداوم نوشیدنی آلوورای یام یام سبب کمک به بهبود تنظیم دستگاه گوارش می شود. بااستفاده مداوم نوشیدنی آلوورا احساس تندرستی وسلامتی به شما دست می دهد وسطح انرژی بدن افزایش می یابد وبه شما کمک می کند تا وزن بدن مناسب ومتعادل گردد .
7 – آلوورا بطور طبیعی مقاومت بدن را افزایش می دهد . نظر به اینکه سیستم ایمنی بدن همانند ساعت کارمی کند تا از بدن محافظت نماید از این رو نوشیدن مداوم آلوورای یام یام سبب می گردد بطور طبیعی مصونیت ومقاومت بدن بطور چشمیگر افزایش یابد .
8 – آلوورا دارای قابلیت طبیعی دفع سموم می باشد ، نوشیدن مداوم آلوورای یام یام می تواند حرکت موجی روده را بهبود بخشیده وجذب پروتئین را افزایش دهد وهمزمان میزان باکتریهایی را که سبب تخمیر می شوند کاهش دهد . آلوورا همچنین سبب کاهش سوزش قلب ، معده دیگر ناراحتی های گواراشی می شود .
9 – آلوورا الیتام بخش سوختگی ها ، بریدگیها ، پارگیها ، خراشها وسوزش خفیف پوست می باشد .
10 – نوشیدنی آلوورای یام یام متضمن سلامتی دهان ولثه می باشد .
فقط فکر کنید ! با استفاده فقط 60 الی 120 گرم نوشیدنی آلوورا در روز می توانید تغییرات را در خود مشاهده کنید .
تاثیر فن آوری نوین در استفاده بهینه از آلوورا سبب گردیده است تا نوشیدنی آلوورای یام یام در طعم های مختلف با کیفیتی برتر ومطابق با ارزشمندترین استانداردهای جهانی در اختیار هموطنان عزیز قرار گیرد . نوشیدنی های مختلف یام یام ، بویژه نوشیدنی آلوورای یام یام افتخار دارد تا با خواص جادویی خود قدم به منازل افرادی بگذارد که به فکر سلامتی خویش وخانواده خود می باشند .



 

*TERMEH*

کاربر ويژه
مصرف عصاره حنا در درمان زخم سالك سودمند است.

سه تن از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد ، تاثیر عصاره حنا را بر زخم سالك در شماری از موش های آزمایشگاهی بررسی كردند.

پژوهشگران پس از ایجاد زخم سالك ، بلافاصله یك روز در میان عصاره حنا را برای درمان زخم آن ها استفاده كردند.

براساس این بررسی كه مشروح آن در مجله دانشگاه علوم پزشكی كرمان منتشر شد ، استفاده از عصاره حنا در مبتلایان به بیماری سالك ، سرعت كاهش وزن آنان را كم می كند.

این بررسی همچنین نشان می دهد ، استفاده از عصاره حنا گسترش و افزایش میانگین اندازه قطر زخم سالك را به‌ میزان در خور توجهی كاهش می دهد.

برگ حنا از گذشته‌های دور استفاده صنعتی و پزشكی فراوانی داشته است
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
آویشن در درمان آسم و سرفه های مزمن موثر است
3801.jpg

آویشن (Thymus vulgaris) یکی از شناخته شده ترین گیاهان دارویی از تیره نعنا است که اثرات مفيدي در درمان بيماريهاي مجاري تنفسي فوقاني و نيز ناراحتي هاي جهاز هاضمه دارد و اين به علت كاهش اسپاسم و جلوگيري از نفخ است.

به گزارش ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران این گیاه به صورت مصرف داخلي و به فرم دم كرده، قطره يا شربت براي سرفه هاي محرك زكام و آبريزش مجاري تنفسي فوقاني و هم چنين ناراحتي هاي جهاز هاضمه بكار مي رود.

همچنین آویشن به عنوان استعمال خارجي در درمان زخم هاي چركي و روماتيسم كاربرد دارد. اسانس اين گياه داراي خاصيت ضد عفوني كننده است و براي تهيه برخي غرغره و دهان شويه ها و خميردندان بكار مي رود.

این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشك است و از آن معمولاً به عنوان ادویه برای طعم ‌داركردن انواع غذاها مانند پیتزا، ماكارونی، لازانیا و بعضی خوراك‌ها استفاده می ‌كنند.

این گیاه در كشور ما معمولاً به صورت خشك شده و پودر مورد استفاده قرار می‌ گیرد ولی در كشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه‌اش را نیز در غذا مصرف می ‌كنند زیرا آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشك آن دارد.

همچنین این گیاه برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی‌خوابی مفید بوده و نشاط ‌آور است. خاصیت ضد میكروبی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد.

مصرف آویشن به صورت جوشانده برای رفع تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شكم، سوءهاضمه، آسم، سیاه‌سرفه، سرگیجه، سردرد و زكام توصیه می ‌شود، برای این منظور 10 گرم آویشن را در یك لیتر آب ریخته و جوشانده آن را در طول روز میل كنید.

استفاده امروزی و ثابت شده گیاه آویشن برای درمان آسم، سرفه‌های خشک مکرر و برونشیت است. چای دم کرده آن را نیز برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و تهوع استفاده می‌کنند، عصاره آویشن حاوی ماده‌ای به نام «تیمول»ا ست که برای بیماری آسم مفید است. حمام آویشن برای مبتلایان به دردهای عضلانی، مفصلی و روماتیسمی مفید است. ضماد آویشن برای نیش و گزیدگی حشرات موثر است. در حاملگی مصرف این گیاه ممنوع است اما در دوران شیردهی منعی ندارد.

آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بی‌خوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است. اگر ۵ تا ۱۰ گرم اویشن را در یک لیتر آبجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک و خونریزیهای رحم و ترشحات غیر طبیعی زنان بدهید در دفع بیماری آنها موثر واقع خواهد شد.

آویشن برای جلوگیری از ریزش مو نیز موثر است. ۲۰ گرم اویشن را در یک لیتر آب جوشاند و هرچند روز یک بار به سر مالیده شود. ضمناً در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز آلبومین در ادرار می‌شود.

 

*TERMEH*

کاربر ويژه
بنفشـه ايراني ترين داروي گياهي


بنفشه، گياه فصلي با نام علمي viola و از خانواده violaceae است كه در ايران از قديم به بنفشه ايراني معروف بوده است.</B>

گونه‌هايي از اين گل به صورت وحشي در جنگل‌ها، صحراها و كنار جويبارها و در ايران در كوهپايه‌هاي البرز و شمال ايران و همچنين در جنگل‌هاي گرگان مي‌رويند. گونه‌هايي از اين گياه نيز وجود دارد كه در باغ‌ها كاشته مي‌شوند و گل آنها كم‌پر، پر پر، بنفش سير، بنفش روشن، سفيد، زرد و آبي است. از اين اقسام، آنهايي كه عطرشان بيشتر و گلريزانشان طولاني‌تر و گل‌هايشان درشت‌تر و مخصوصا دمگل بلندتر داشته باشد، مورد توجه بيشتري قرار مي‌گيرد.
مشخصه‌هاي گياهي بنفشه
اين گياه دوساله بوده و داراي برگ‌هاي بيضي‌شكل و به رنگ سبز تند است. گل‌ها به رنگ‌هاي متنوع از سفيد خالص تا بنفش خيلي سير و گاهي نيز به صورت دورنگ‌ ديده مي‌شوند.
اين گياه داراي انشعابات زيادي است كه كم و بيش روي زمين پخش مي‌شود و فقط گل‌هاي آن حالت نيمه‌‌ايستاده دارد. گل‌ها پنج گلبرگ غيرمتساوي دارند و ارتفاع آنها به 20-15 سانتي‌متر مي‌رسد و برحسب گونه‌ها اندازه‌هاي مختلفي دارند. مقاومت بنفشه در سرما يكي از صفات بارز آن محسوب مي‌شود و حتي در فصل زمستان اگر در جاي گرمي محفوظ شود در مقابل سرما مقاوم است.
گونه‌‌هاي زودرس آن در پاييز گل مي‌دهند و سپس در اوايل بهار دوباره شروع به گل‌دادن مي‌كنند و گل‌دهي آن در ماه خرداد متوقف مي‌شود. گونه‌هاي دير‌رس نيز از ارديبهشت تا مرداد ماه به گل مي‌نشيند.
انواع گونه‌‌هاي بنفشه
1 - بنفشه‌ شاخه‌دار(V.cortnata): در اين نوع، گل‌ها به رنگ آبي و ياسي است كه از نيمه اسفند تا ارديبهشت ماه گل مي‌دهد. ارتفاع اين گياه به 20سانتي‌متر مي‌رسد. انواعي ديگر از اين گونه مانند بنفشه شاخه‌دار سفيد(V.c.Alba) با گل سفيد، (v.c. wermig) با گلي به رنگ بنفش تيره،(v.c.papilio) به رنگ ياسي به دست آمده است.
2 -بنفشه معطر(v.odorata): گياهي با گل‌هايي به رنگ بنفش، سفيد يا آبي و عطر مطبوع كه گلريزانش از نيمه اسفند تا آخر فروردين است. از اين گونه نژادي به نام گل بنفشه چهار فصل به دست آمده كه تقريبا تمام سال را گل مي‌كند، البته بيشتر گلريزانش ايام بهار و بعد پاييز است.
از اين قسم انواع زير را به‌دست آورده‌‌اند:
بنفشه معطر گل سفيد(v.o.alba)،‌بنفشه آميرال و آولان با گل‌هاي بنفش مايل به ارغواني و دم‌بلند. بنفشه لافرانس با گل بنفش تيره براق، بنفشه لوسزار به رنگ بنفش تيره و خيلي معطر، بنفشه لوكسون با گل‌هاي درشت و دم‌بلند به رنگ بنفش، بنفشه مادام آرن به رنگ بنفش تيره، بنفشه پرنسس دوگال با گل‌هاي درشت و پهن به رنگ آبي مايل به بنفش كه فراوان‌تر از انواع ديگر گل مي‌دهد. بنفشه پرنسس دو سومنت با گل سفيد راه‌راه بين جورهاي (انواع) پرپرش نوعي به نام گل بنفشه پارم با گل‌هاي خيلي درشت پرپر به رنگ آبي كمرنگ و عطر مخصوص به خودش كه بسيار مورد توجه است، وجود دارد.
3 -بنفشه فرنگي: بنفشه سه‌رنگ
(viola. Tricolor) كه در ايران به بنفشه فرنگي معروف است. از گياهان ماندني است ولي آن را در رديف گياهان دوساله مي‌كارند، بوته‌اش كوتاه و ارتفاع آن از 20-18 سانتي‌متر تجاوز نمي‌كند. گل‌هاي آن تك‌‌تك روي بوته ظاهر مي‌شود و به انواع زيبايي رنگ آميزي شده كه بسته به گونه‌هاي مختلف يك‌ رنگ سفيد، آبي، زرد، قهوه‌اي و بنفش مايل به سياه غالبا دو رنگ لكه لكه، حاشيه‌دار و ... است.
نيازهاي زيستي
نور: اين گياه در مكاني كه آفتاب كامل ندارد و سايه آفتاب است به خوبي رشد و نمو مي‌كند.
آب: آبياري به طور مداوم صورت مي‌گيرد؛ چون خاك آن بايد هميشه مرطوب باشد.
خاك‌: بستر بنفشه‌كاري بايستي سبك و غني باشد.
ازدياد و تكثير: بذر بنفشه را اواخر مرداد ماه در بستري از خاك سبك كه با كود كهنه و پوسيده مخلوط شده است، كاشته و مرتبا آبياري مي‌شود تا رطوبت خود را از دست ندهد. پس از آنكه بوته‌ها به اندازه 30سانتي‌متر شد آنها را روي بستر ديگري به فواصل 10سانتي‌متر نشا مي‌كنند، اين نشاها پس از گذشتن زمستان از نيمه اسفند تا اوايل فروردين در كنار گل‌هاي بهاري ديگر در باغچه‌ها به فاصله 30سانتي‌متر مربع كاشته مي‌شود.
بدانيد و به كار گيريد
بذر بنفشه فرنگي چون در تخمدان به طور كامل نمي‌رسد، بهتر است مدتي (يك يا دو سال) در جاي محفوظ از رطوبت بماند سپس آن را بكارند، به همين جهت بذر كهنه مشتري بيشتر دارد و تعداد بيشتري از دانه‌هاي بذر كهنه آن سبز مي‌شود. در حالي كه ممكن است مقداري از بذر نو و تازه آن سبز نشود. اگر بذر بنفشه را بهار بكارند، گذشته از آنكه خيلي دير به گل مي‌نشيند، گل‌هاي آن كم‌نيرو و غيرقابل توجه مي‌شود.
بنفشه سه رنگ را به علت اينكه زودتر از همه گل‌ها در بهار شروع به گل كرده و مدت دو ماه گلريزان آن دوام مي‌كند، در رديف اول گل‌هاي بهاري مي‌شمارند.
كاربرد گل بنفشه
اين گياه در فضاسازي (باغچه‌كاري‌هاي منازل- ميدان‌هاي شهر- بلوارها) يا حتي در فلاور باكس‌هاي تزييني براي قرارگيري بر روي بالكن‌ها مورد توجه بسيار قرار گرفته است. مثلا از انواع يك رنگ بنفشه براي تشكيل حاشيه يا تپه‌هايي كه ديدگاه آنها وسيع است، استفاده كرده و انواع سه رنگ آن براي گلكاري‌هايي كه از نزديك ديده مي‌شود، مناسب است. گل بنفشه به علت تنوع رنگ و زيبايي خاصي كه دارد در قسمت‌هاي مختلف پارك‌ها، ويلاها، مكان‌هاي اداري، بيمارستاني، شهري و تراس‌ها براي ايجاد حاشيه‌ها كاربرد فراوان دارد.
خواص دارويي
بنفشه فرنگي يا بنفشه سه رنگ خواص يا خاصيت دارويي فراواني دارد:
درمان اكزما با بنفشه فرنگي: 20گرم بنفشه فرنگي خشك را در نيم ليتر آب سرد بريزيد و به مدت چند دقيقه بجوشانيد پس از خنك شدن صاف كنيد. روزي 3 تا 4 فنجان به مدت چند هفته از آن بنوشيد.
درمان خارش پوستي: نوشيدن جوشانده بنفشه فرنگي در درمان اين مرض موثر است. درمان رماتيسم: نوشيدن مداوم بنفشه فرنگي، كمك حال مبتلايان به رماتيسم است. درمان سرفه‌هاي مزمن: نوشيدن شربت بنفشه براي درمان آن مفيد است.
منبع:دنیای اقتصاد
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
خواص دارویی عناب

52061605.jpg


درخت عناب در مناطق گرمسير رشد مي كند. برگهاي آن كوچك و دندانه دار است. اين گياه گلهاي كوچك و به رنگ سبز مايل به زرد دارد. اما خود عناب قرمز رنگ و شبيه تخم مرغ است. يك هسته شيرين دارد. اين ميوه كمي سرد است و خواص دارويي زيادي دارد. عناب به دليل داشتن لعاب زياد نرم كننده سينه است . ملين بوده و ادرار را زياد مي كند و آرام كننده اعصاب است. خون را تميز مي كند و ضد سرفه است، بي خوابي را برطرف مي كند.
جوشانده پوست اين درخت به عنوان داروي ضد اسهال مصرف مي شود.
عناب براي آسم و تنگي نفس مفيد است و زخم هاي كهنه را التيام مي بخشد. اين ميوه خستگي شديد را برطرف، رشد موي سر را زياد مي كند و براي ورم چشم مفيد است. عناب دستگاه هاضمه را تقويت و همچنين كم اشتهايي را برطرف مي كند.
آب عناب با كاهو در درمان سرطان مؤثر است.
هرگاه احساس غمگيني به شما دست داد بهتر است يك فنجان دم كرده عناب را ميل كنيد اين نوشيدني لبخند به لبهاي شما مي آورد.
طرز استفاده:
مي توانيد 50 گرم عناب را در يك ليتر آب بجوشانيد و ميل كنيد.
همچنين 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده در 2 ليتر آب بجوشانيد و بگذاريد محلول ته نشين شود و آب زلال آن را بنوشيد.
طريقه ديگر مصرف:
اين است كه 20 دانه عناب را با 30 دانه مويز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نيم ليتر آب خيس كنيد و 24 ساعت بگذاريد بماند، سپس آن را صاف كنيد و با 50 گرم شير خشت و 50 گرم ترنجبين مخلوط كنيد تا كاملاً حل شود و قدري گلاب به آن اضافه كنيد و بنوشيد.
ـ البته توجه داشته باشيد عناب در افراد سرد مزاج باعث گاز و نفخ معده مي شود. اين افراد بايد عناب را با شكر و مويز بخورند. بهتر است اين ميوه با غذاهاي محرك مانند عسل ميل شود.
منبع:نیک بلاگ

 

*TERMEH*

کاربر ويژه
خاصیت دارویی گیاه استوقدوس

گیاه استوقدوس از دهه های پیشین به عنوان گیاهی دارویی ، زینتی و معطر شناخته شده است.

به گزارش سلامت نیوز از جمله خواص بالینی این گیاه عبارتند از:
1- آرام بخشی: یکی از اولین موارد استفاده از روغن گیاه استوقدوس به منظور تسکین سیستم عصبی بوده است.بوی این گیاه آرام بخش می باشد و برای درمان سردرد، اضطراب، افسردگی ، فشارهای روحی و تنش عصبی کاربرد دارد.
2- تسکین درد: یکی دیگر از خواص این گیاه تسکین درد می باشد. روغن گیاه استوقدوس باعث کاهش درد ماهیچه ها، گرفتگی ، ارتریت، درد مفاصل ، پیچ خوردگی یا رگ به رگ شدن می باشد.برای برخورداری از این خاصیت گیاه ، روغن آن موثر می باشد که روی موضع مالیده و ماساژ می دهند.
3- مراقبت های پوستی: روغن استوقدوس در اغلب محصولات دارویی پوست کاربرد دارد و این کاربرد اغلب به خاطر بوی معطر آن است . یکی دیگر از خواص گیاه که کمتر نیز شناخته شده می باشد ، خاصیت ضد قارچی ، گندزدای و ضد التهابی آن می باشد.به همین دلیل در درمان آکنه، چروک صورت، درمان بیماری پسوریازیس، آفتاب زدگی و التیام زخم و سوختگی کاربرد دارد.
4- ارتقا سلامت امعا و احشا: بعضی افراد اعتقاد دارند که گیاه مزبور برای درمان بعضی از مشکلات گوارشی کاربرد دارد. مثلا جهت روانی و حرکت دستگاه گوارش، تحریک به تولید ماده صفراوی و سایر آنزیم های هضم استفاده می شود. همچنین در درمان علائمی نظیر استفراغ، اسهال، کولیک، معده درد، سوء هاضمه و رفع گاز روده استفاده می شود. روغن گیاه باعث بهبود جریان خون و در نتیجه رهایی از فشار خون می شود.

موارد احتیاط: استفاده از این گیاه و روغن آن برای بعضی افراد نظیر بیماران دیابتی ، زنان حامله و شیرده ممنوع می باشد. همچنین افرادی که دارای پوست حساس هستند باید در زمان استفاده از روغن گیاه ، احتیاط های لازم را اعمال کنند

 

*TERMEH*

کاربر ويژه
آویشن (آویشن باغی)
Thymus vulgaris
Thyme
Lamiaceae
معرفی و گیاهشناسی
آویشن T.vulgaris گیاهی است بومی نواحی شرقی مدیترانه با عدد کروموزومی 30= ۲n ، گیاهی چند ساله با بوته های متراکم و پر شاخه ، ریشه ی مستقیم و کم و بیش چوبی با انشعابات فراوان ، ساقه ی مستقیم و چهار گوش دارد که ارتفاع بوته معمولاً بین 20 تا 50 سانتی متر است. پائین ساقه چوبی است در حالی که قسمت های فوقانی آن سبز رنگ بوده و انشعابات فراوانی دارد. برگ ها کوچک ، متقابل و کم و بیش نیزه ای شکل و بدون دمبرگ هستند.
میوه فندقه ( شیز و کارپ چهار فندقه ) به رنگ قهوه ای تیره به طول 2-1 میلی متر است که داخل میوه چهار بذر به رنگ قهوه ای تیره وجود دارد.


نیازهای اكولوژیكی
آویشن گیاهی است بومی مناطق مدیترانه ای و در طول رویش به هوای گرم و نور کافی نیاز دارد. این گیاه خشکی دوست بوده و به سهولت قادر به تحمل کم آبی و خشکی است.
كاشت، داشت، برداشت
کشت آویشن از طریق بذر یا از طریق رویشي امکان پذیر است. کاشت بذر به صورت مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد. زمان مناسب برای کشت مستقیم بذر ، فروردین ماه است. کشت غیر مستقیم بذر در نیمه ی دوّم اسفند ماه در خزانه ی هوای آزاد صورت می گیرد. تکثیر رویشی آویشن از طریق تقسیم بوته است. به این صورت که پس از خارج کردن بوته های دو ساله و سالم و عاری از هر گونه آلودگی قارچی ، آنها را به 2 یا 3 قسمت تقسیم می کنند و در زمین اصلی کشت می کنند. فصل پائیز یا بهار زمان مناسبی برای این کار است.
در سال اوّل رویش فقط یک بار محصول را می توان برداشت کرد. در حالی که از سال دوّم رویش به بعد، 2تا 3 بار می توان اقدام به برداشت پیکر رویشی آویشن کرد.

فرآوری
اسانس آویشن از گیاه تازه و به روش تقطیر با آب استخراج می شود . اسانس آویشن که به اسانس تیم ( Thyme ) معروف است دارای فنل هایی مثل تیمول و کارواکرول ( 40 درصد ) و دارای سیمن ، لینا لول ، پینن و .... است .
خواص و کاربرد
آویشن دارای اثرات ضد قارچی و ضد باکتریایی قوی است و این خاصیت به دلیل وجود تیمول و کارواکرول در اسانس آویشن است. مشخص شده است که اسانس آویشن دارای اثرات ضد اسپاسم ، ضد سرفه و خلط آور است . پماد حاصل از اسانس آویشن برای درمان برخی بیماری های پوستی کاربرد دارد .
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
آشنايي با خواص رازيانه




رازيانه با خواص فراوان دارويي، التيام بخش بسياري از بيماري‌ها از جمله سرفه و سرماخوردگي است.رازيانه، نوعي گياه دارويي است كه مصارف مختلفي دارد .
تمام بخش‌هاي مختلف اين گياه يعني دانه، برگ و ريشه آن خوراكي است، ولي روغن حاصل از دانه‌هاي رازيانه، سمي بوده و حتي مصرف كم آن، مي‌تواند منجر به ايجاد دانه‌هاي پوستي، مشكلات تنفسي وحالت تهوع گردد.
اين گياه داراي طعم تند، تلخ و شيرين است و كمي به طعم نعنا شبيه است.
مصرف رازيانه باعث افزايش شيرمادر و نيز كاهش وزن مي‌شود.
قابل توجه: مصرف بيش از اندازه اين گياه، ممكن است منجر به تشنج عضلاني و حتي توهم شود.

رازيانه حاوي مقادير فراواني ويتامين و مواد معدني است: فيبر، منگنز، پتاسيم، منيزيم، كلسيم، آهن، ويتامين c ،b3 و غيره
ويتامين c موجود در پياز رازيانه، ضد باكتري بوده و براي سيستم ايمني بدن بسيار مفيد است. علاوه برآن، اين بخش از گياه، داراي فيبر فراواني بوده كه براي كاهش كلسترول ، مفيد است و از ابتلا به سرطان روده پيشگيري مي‌كند.
رازيانه همچنين داراي مقدار فراواني پتاسيم است كه باعث كاهش فشارخون مي‌شود و به اين ترتيب فرد، دچار حمله قلبي نمي‌شود
اين گياه دارويي، سموم بدن را پاك مي‌كند و بيماري‌ التهاب دهان را از بين مي‌برد و براي درمان سرماخوردگي و نيز سرفه، به خاطر خاصيت خلط‌ آورش، مفيد است.
بخار حاصل از جوشاندن برگ‌هاي اين گياه در آب، بيماري آسم و برونشيت را تسكين مي‌دهد.[


مصرف دانه‌هاي رازيانه، باعث تسكين دل درد مي‌شود و عمل هضم را آسان‌تر مي‌كند، كرم روده كودكان را از بين مي‌برد، باعث تقويت چشم مي‌شود، حساسيت‌هاي چشم را از بين مي‌برد و داراي خواص فراواني براي كبد، طحال و مثانه است.



 

*TERMEH*

کاربر ويژه
تنبا كوي كوهي گياهي شگفت انگيز

آرنيكا يا تنباكوي كوهي خاصيتي دارد كه براي بهبود كوفتگي شوك يا توهم بعد از عمل جراحي و تصادفات و جراحاتي كه هنگام ورزش پديد مي آيد معجزه مي كند.
عصاره يا عرق آن را تهيه كنيد و در چنين مواقعي روزي چهار نوبت پنج قطره از آن را به دهان خود بريزيد تا بهبود يابيد.
كرم آرنيكا بخصوص براي رفع كوفتگي مناسب است . اما هيچ وقت نبايد در درمان شكستگي استخوان به كار رود.

گياه اشتها آور

اگر به مدت ده روز هر روز يك قاشق مر با خوري از گياه شاه تره را در يك فنجان آب جوش به مدت ده دقيقه دم كنيد و روزي دو يا سه فنجان از اين دمكرده را قبل از غذا و يك فنجان موقع خواب بنوشيد , اشتهايتان بيشتر مي شود.
در ضمن شاه تره ادرار اور است و براي بيماريهاي پوستي نيز مفيد است.
 

*TERMEH*

کاربر ويژه
كاهش‌دهنده تنش‌ها
بابونه ؛ گياه ضداسترس است

جام جم آنلاين: تاثير بابونه به عنوان يك ابزار مقابله با استرس و كاهش‌دهنده تنش‌ها از سال‌ها پيش شناخته شده است ؛ اما اين بار محققان تلاش كرده‌اند كه حقيقت پشت اين تاثير شگفت‌انگيز و توصيه مادربزرگ‌هايمان را كشف كنند.

به گزارش ايسنا، در يك ارزيابي علمي با حضور هزار عضو هيات علمي،‌ محققان اولين آزمايش كنترل شده را روي تاثير بابونه براي درمان اختلال اضطراب عمومي يا gad انجام دادند.
اين مطالعه نشان مي‌دهد كه درمان با عصاره بابونه براي كاهش اين نوع اضطراب در سطح متوسط تا خفيف موثر و مفيد است.
در اين تحقيق، بيماران مبتلا به نوع متوسط تا خفيف اضطراب عمومي تحت آزمايش قرار گرفتند. به اين افراد در 2 گروه مختلف بابونه و شبه ‌دارو دادند.
بررسي‌ها نشان داد: گروهي كه بابونه مصرف كرده بودند، شاهد تغيير قابل‌توجهي در شدت اين نوع اضطراب بودند. اين محققان نتيجه‌گيري كردند كه بابونه خاصيت ضداضطرابي در اين بيماران دارد و براي افرادي كه طب سنتي را ترجيح مي‌دهند ، گزينه مناسبي است
 
بالا