[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]در اینجا قصد داریم از یک چراغ LED (دیود نورانی) صحبت کنیم و بررسی کنیم که آیا این LED که توسط محققان دانشگاه MIT ارایه شده است، قادر به نقض قوانین فیزیک میباشد یا خیر؟ این دیود، به اندازهی ۶۹ پیکووات ساعت نور ساطع میکند در حالی که فقط ۳۰ پیکووات توان مصرف میکند و این یعنی بازدهی بیش از ۱۰۰ درصد که باید غیر ممکن باشد. هفتهی گذشته، یک فیزیک دان از MIT مقالهای را به نام “دیودهای پمپ شوندهی ترموالکتریکی ساطع کنندهی نور با بازدهی فراتر از واحد” منتشر کرد. عجیبترین عبارت در این مقاله، “بازدهی فراتر از واحد” بود.
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]ماشینهای فراتر از واحد (over-unity) امکان پذیر نیستند ولی LED معرفی شده در مقالهی مذکور، نسبت به الکترونی که در اختیارش گذاشته میشود، دوبرابر انرژی در قالب فوتون آزاد میکند. محققان پی بردند که با کاهش ولتاژ دیود، نور ساطع شده با یک نسبت مستقیم کم میشود در حالیکه توان ورودی به طور نمایی کم میشود.
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]و اما چگونه این LED قانون بقای انرژی را باطل نمیکند؟ ما باید علاوه بر توجه به الکتریسیتهی ورودی و نور خروجی، به این نکته بنگریم که چگونه انرژی در داخل کل سیستم جریان پیدا میکند؟ وقتی LED به بازدهی الکتریکی بیش از ۱۰۰% میرسد، شروع به خنک کردن خود میکند که نوع دیگری از دزدی انرژی (در حالت گرما) از محیط است که آن انرژی را به فوتونهای فراتر از واحد تبدیل میکند.
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]اثر خنکسازی یک مفهوم جالب برای دنیای الکترونیک با توان پایین دارد ولی همچنان باید قید خروج از چهارچوب قوانین فیزیک حاکم بر جهان را زد. پس همچنان قانون بقای انرژی استوار است.[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]اما یه سوال چگونه می توان قانون جاذبه را به کار تبدیل کرد؟ اگه یه همچین اتفاقی بیافته باز هم نمی تونیم آن را به منزله ی نقض قانون بقای انرژی تلقی کنیم؟
