• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بیش از 12 درصد کارگران در معرض بیماری سیلیس قرار دارند

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
معاون دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بیش از 12 درصد کارگران در معرض پیشرفته بیماری سیلیس قرار دارند.


به گزارش خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه همدان، دکتر حسین عرفانی روز چهارشنبه مردادماه سالجاری، در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت تغذیه، به کارگران هشدار داد ضمن رعایت نکات ایمنی و استاندارد در حین فعالیت از ماسک نیز استفاده کنند.

وی خصوصیات سیلیس کریستال را بدون بو و رنگ، غیرقابل ترکیب و جزء حل نشده ترین مواد شیمیایی دانست و گفت: این نوع سیلیس آلودگی زیست محیطی ایجاد نکرده، اما از طریق تنفس عبور و آسیب جدی به ریه‌ها وارد می‌کند.

دکترعرفانی نام دیگر سیلیس کریستال را سیلیس آزاد عنوان و اظهارکرد: این نوع سیلیس در فرآیندهای صنعتی از جمله کارخانجات، کاربرد اساسی دارد.


وی سیلیس را یکی از مواد اولیه و پرکاربرد در کشور دانست و خاطرنشان کرد: همدان قطب تولید سیلیس در کشور است.

وی با اشاره به علائم بیماری سیلیس، افزود: این بیماری در مراحل ابتدایی فاقد علامت بوده است؛ اما در مرحله پیشرفته می توان به کاهش عمق تنفسی و ظرفیت ریه‌ها، خستگی، بی اشتهایی، درد در ناحیه قفسه سینه و افزایش بیماری‌های قلبی اشاره کرد.

بیماری سیلیس، فاقد درمان است



دکتر عرفانی بیماری سیلیس را بیماری خطرناکی خواند و افزود: در حال حاضر این بیماری درمان ندارد، اما با رعایت استانداردهای لازم، به راحتی قابل پیشگیری است.

وی گفت: سیلیس به دو درجه یک و دو تقسیم بندی می شود که در درجه یک، سیلیس با غلظت 99 درصد و در درجه دو با غلظت 85 تا 95 درصد است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی همدان، هدف از برگزاری این کارگروه را حفظ چرخه تولید همراه با تامین سلامت عنوان و تصریح کرد: دو موضوع ساماندهی مزارع حاشیه شهر و ساماندهی توالت‌های عمومی در سطح شهر همدان نیز باید به طور جدی بررسی و ارگان‌های مربوطه، برنامه‌های عملیاتی خود را ارئه دهند.
 
بالا