• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تازه ترین خبرها از دنیای آی تی و تکنولوژی

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
فناوری های نو ظهور چه چیزی هستند؟

What-are-emerging-technologies.jpg

در تاریخ فناوری فناوری‌های نوپدید یا فناوری‌های نوظهور (به انگلیسی: Emerging technologies)‏ به پیشرفت‌ها و نوآوری‌های معاصر در حوزه‌های گوناگون فناوری اشاره دارد. شماری از فناوری‌های هم‌گرا در هم‌گرایی فنی سیستم‌های مختلفی پدیدار شده‌اند که به سوی اهداف مشابه تکامل پیدا می‌کنند. هم‌گرایی می‌تواند به فناوری‌های مجزای پیشین همچون صدا (و عناصر تلفن)، داده‌ها (و کاربردهای بهره‌وری) و ویدیو که هم‌اکنون به اشتراک منابع و تعامل با هم می‌پردازند، بازدهی‌های جدیدی بدهد.


فناوری‌های نوپدید آن نوآوری‌های فنی هستند که پیشرفت‌های مترقّی را در درون یک حوزه به‌منظور رقابت به نمایش می‌گذارند؛ فناوری‌های هم‌گرا نشان‌دهندهٔ حوزه‌های مجزای پیشینی هستند که به نوعی به سمت اتصال داخلی قوی‌تر و اهداف مشابه می‌باشند. هرچند نظرات مختلفی در خصوص درجهٔ برخورد، وضعیت، و حیات اقتصادی فناوری‌های نوپدید و هم‌گرا وجود دارد.فناوری های نوظهور دنیای آی تی تا سال ۲۰۱۸فناوری اطلاعات > فناوری اطلاعات و ارتباطات – چهار فاکتور cloud,mobile,social and data می روند تا فناوری های نوظهور در دنیای آی تی را تا سال ۲۰۱۸ رقم زنند جالب است.

بر این اساس می توان فناوری های تازه دنیای آی تی را تا سال ۲۰۱۸ به ۴ دسته تقسیم کرد:


1- تکنولوژی های مبتنی بر کاربر نهایی /End user computing technologies


2- تکنولوژی های مبتنی بر دسترسی های راه دور و سنسورینگ / Sensors and remote computing technologies


3- تکنولوژی های مبتنی بر فرایند مدیریت دیتا / Process data management technologies



4- پلتفورم های اپلیکیشن و زیربنایی و زیر ساختی / Infrastructure and application platforms




 

ناهید

متخصص بخش
[h=2]انگشتری که جایگزین خط بریل می‌شود

n00312186-b.jpg






این دستگاه به شکل یک انگشتر در انگشت قرار می گیرد و با ردیابی جهت انگشت کاربر می تواند متونی را که فرد به آن اشاره می کند بخواند.

نمونه اولیه این دستگاه که FingerReader (انگشت خوان) نام دارد می تواند جایگزین نرم افزارهای شنیداری- دیداری شود که اغلب غیر دقیق و محدود هستند.

این ابزار که توسط گروهی از پژوهشگران دانشگاه فناوری ماساچوست MIT ساخته شده به کاربر امکان می دهد تا خط متن را با انگشت اسکن کرده و بازخورد صوتی کلمات آن را دریافت کند.

این انگشتر همچنین بازخورد حرکتی را به شکل لرزش بسیار کوچکی ارائه می کند تا مطمئن شود کاربر از متن منحرف نشده باشد.

این ابزار در مرحله ساخت است و تصاویر ویدیویی منتشر شده از آن نشان می دهد که هنوز باید منتظر پیشرفت های لازم در آن باشیم.

به عنوان مثال در نمونه اولیه سرعت بسیار کندتر از میزان لازم است و جک هدفون نیز وجود ندارد.

در نهایت انگشت خوان جایگزین خط بریل خواهد شد که در حال حاضر به خاطر افزایش استفاده از نرم افزارهای دیداری شنیداری ، کمتر آموزش داده می شود.

علاوه بر کمک به افراد کم بینا و نابینا، این ابزار جدید می تواند به عنوان یک ابزار ترجمه به کار گرفته شود که به دانشجویان کمک کند بهتر زبان خارجی را بیاموزند و ارتباط


برقرار کنند.
 

ناهید

متخصص بخش
[h=2]دروغ‌سنج شایعات اینترنتی ساخته شد

n00312146-b.jpg


هدف از ساخت این دستگاه، کمک به سازمانها مانند دولتها و خدمات اورژانس برای واکنش موثرتر به رویدادها یا شرایط گزارش شده در شبکه‌های اجتماعی آنلاین عنوان شده است.

سایتهای اجتماعی نقش بسیار مهمی را در انتشار سریع اخبار از رویداد زلزله‌ای در چین تا فرود اضطراری هواپیمایی در رود هادسون نیویورک ایفا می‌کنند، اما روزنامه‌نگاران بخوبی می‌دانند که صرف بودن خبر فوری در سایتهای اجتماعی به معنی صحت آن نیست.

سیستم پیشنهادی به بررسی داده‌هایی شامل نوشته‌ها در سایت توئیتر، نظرات ارسالی در انجمنهای مراقبتهای پزشکی، نظرات عمومی در سایت فیس‌بوک یا سایر فعالیتهای آنلاین پرداخته تا چهار نوع شایعه آنلاین شامل گمانه‌زنی‌ها، جنجال‌ها، اطلاعات غلط (شایعاتی که ناخواسته منتشر می‌شوند) و اطلاعات گمراه‌کننده (اخبار غلطی که با سوءقصد گسترش می‌یابند) را شناسایی کند.

به گفته محققان، این سیستم، منابع اطلاعات را بر اساس ارزیابی اعتبار آنها طبقه‌بندی کرده و تاریخچه اطلاعات اینترنتی آنلاین یا سابقه آنرا برای تعیین امکان ایجاد آن به منظور شایعه‌پراکنی بررسی می‌کند.

این طبقه‌بندی شامل خبرگزاری‌ها، روزنامه نگاران، کارشناسان، شاهدان و دیگر اعضای جامعه است که بطور خودکار نوشته‌هایی در رسانه‌های اجتماعی ارسال می‌کنند.

نتایج بدست آمده از جستجوهای این سیستم بر روی یک «داشبورد تصویری» به نمایش درآمده تا کاربران بتوانند از صحت شایعات باخبر شوند.

پروژه « Pheme» که نام خود را از یک شخصیت افسانه‌ای یونانی به دلیل شهرت آن در انتشار شایعات گرفته، برای سه سال اجرا خواهد شد. در این پروژه پنج دانشگاه شفیلد، وارویک، کینگز کالج لندن، سارلند در آلمان و مادول وین شرکت خواهند داشت.

در پایان این پروژه، محققان امیدوارند بتوانند آنرا به عنوان یک ابزار خاص در اختیار روزنامه‌نگاران قرار دهند.
 
بالا