• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تبریز

eliza

متخصص بخش
موزه ادبی استاد شهریار:

7_8606260528_L600.jpg

29_8606260528_L600.jpg


موزه ادبی استاد شهریار در كوچه مقصودیه و در محل منزل مسكونی آن استاد بر پا شده است.

در این موزه مجموعه ای از آثار ادبی هنری عكسها لوازم شخصی و دست نوشته های استاد شهریار به نمایش گذاشته شده است


 

eliza

متخصص بخش
پل قاری (قاری کؤرپوسی):

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 650x488.
2010-01-31_01.26.07_Tab%20%284%29.jpg


پل قاری (قاری کؤرپوسی) یا پل چراغ یکی از پل‌های تاریخی و مشهور شهر تبریز می‌باشد. این پل در خیابان ثقة‌الاسلام و بر روی رودخانهٔ «مهران‌رود» واقع شده‌است.

این‌ پل‌ سرستون‌های‌ کله‌ قوچی‌ خود و چراغ‌های‌ قدیمی‌اش‌ در اواخر قاجاریه‌ ساخته‌ شده‌ است‌ و ارتباط‌ بین‌ بازار بزرگ‌ و بخش‌ شمالی‌ شهر شامل‌ ششگلان‌ و شتربان‌ را برقرار می‌سازد و شامل‌ هشت‌ دهنه‌ با قوس‌های‌ مدور است‌.
گفته می‌شود بانی این پل پیرزنی بوده‌است که هزینهٔ احداث آن را برعهده گرفته‌است و از این‌رو این معبر را پل قاری (پل پیر) نامیده‌اند

 

eliza

متخصص بخش
بقعه عون بن علی (عینالی):

ml3oy8iey08tmwld32qg.jpg


این بقعه به شیوه معماری دوره ایلخانی بر فراز قله سرخاب (عینالی) ساخته شده است و شامل سه اتاق یک مقبره یک ایوان وپنج ستون سنگی بزرگ است.
در این بنا به روایتی ، مقبره دو تن از اولاد حضرت علی (ع) به نامهای عون بن علی و زید بن علی قرار دارد.


 

eliza

متخصص بخش
بقعه صاحب الامر:
wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.
50610-123350.JPG


این بنا در زمان شاه طهماسب صفوی احداث و توسط سپاهیان سلطان مراد چهارم تخریب شد و سپس به وسیله میرزا محمد ابراهیم مرمت گردید.

این بقعه بار دیگر بر اثر زلزله سال ۱۱۹۳(ه-ق) ویران ودر سال ۱۲۰۸ به وسیله جهفر خان دنبلی تجدید بنا شد و در سال ۱۳۸۰ (ه-ش) موزه قرآن و کتابت در این بقعه تاسیس گردید

 

eliza

متخصص بخش
برج آتش نشانی:

1.jpg


این برج از آثار تاریخی دوره قاجاریه شهر تبریز و اولین برج آتش نشانی كشور است كه در نبش خیابان خاقانی و خیابان بهادری قرار دارد.
 

eliza

متخصص بخش

قونقا باشی (میدان قونقا):


IMG_1800.jpg


قونقا اولین وسیله نقلیه عمومی تبریز بود كه در سال 1280 راه اندازی شد و به عنوان نخستین ترانوای كشور وظیفه جابهجایی مردم از میدان قونقا تا راه آهن را بر عهده داشت.



 

eliza

متخصص بخش
مقبره الشعرا:

650fd57d4f4e9ffce05f77b4db31be50.jpg

maghbaraoshoara%5B1%5D.jpg

مقبره الشعرای تبریز در خیابان ثقه الاسلام و در ضلع شمالی بقعه سید حمزه واقع است.متاسفانه گذشت روزگاران و مهم تر از آن حوادث طبیعی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را ازبین برد و اثری از قبور این بزرگان بر جای نماند . لیکن در شهریور ماه 1350 هجری شمسی طرح یاد بود مقبره الشعرا طراحی شده و به تدریج ساخته شد
معروفترین آرمیدگان مقبره الشعرا به شرح زیر می باشند
اسدی طوسی، قطران تبریزی، مجیرالدین بیلقانی، خاقانی شیروانی، ظهیرالدین فارابی، شاپور نیشاپوری، شمس الدین سجاسی، ذوالفقار شروانی، همام تبریزی، مانی شیرازی شکیبی تبریزیی و سید محمد حسین شهریار





 

eliza

متخصص بخش
ربع رشیدی:

11513179620912123476235155421912540174134.jpg

rashidi1.jpg


[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]ربع رشیدی یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تبریز[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] است. حدود ۷۰۰ سال پیش در تبریز، دانشگاهی به‌نام [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]رشیدالدین فضل الله همدانی[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] ایجاد شد. رشیدالدین وزیر غازان خان[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] از حکمرانان وقت آن دیار بود. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یا چهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان ب‌نام ربع رشیدی شهرت یافت.
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] ربع رشیدی [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]شهر[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]ی کوچک بود شامل [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]کتابخانه[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]، [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]مدرسه[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]، [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]مسجد[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]، دارالایتام، [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]حمام[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]، مهمانسرا، [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]بیمارستان[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]، مدارس عالی، و کارگاه‌های صنعتی. فضل الله همدانی برای تامین هزینه‌های این مرکز املاک فراوانی را در نقاط مختلف اعم از ایران قدیم، بخش‌هایی از عراق، افغانستان، گرجستان، ولایت روم، آذربایجان و سوریه وقف این مرکز کرد.

 

eliza

متخصص بخش
ارک علیشاه:

Ark_e_Tabriz.gif

Erk-bayqush-701784.JPG


یکی از ابنیه کهن و عظیم تبریز که بی شک در زمره شاهکارهای معماری اسلامی به شمار می رود ، ارک علیشاه یا مسجد علیشاه است. در مورد تاریخ بنای ارک مورخین و سیاحان، از دوره ایلخانی تا به امروز متفق القولند که ساختمان آن بوسیله ی تاج الدین علیشاه جیلانی وزیر سلطان ابو سعید ایلخانی در سال 716 شروع شده، ولی به دلیل مرگ بانی بنا ناتمام مانده تا اینکه بازماندگان وی ساختمان آن را در سال 724 به اتمام رساندند.
چنانچه از توصیف این بنای عظیم در اغلب سفر نامه ها و تواریخ بر می آید، مسجد علیشاه در زمان آبادانی مزین به کاشی، ازاره سنگی و ستونهای مرمر و کتیبه و گچبری بوده است. ایوان مسجد را طاق بلندی می پوشانده که به علت تعجیل در اتمام آن طاق شکسته و فرو ریخته است. بنای مزبور در زمان قاجاریه، در درگیریهای تبریز و انقلاب مشروطیت یکی از انبارهای مهمات و مخزن غلات قشون گردید و حصاری نیز دور آن کشیده شده و نام ارگ به خود گرفت. مسجد علیشاه در ظلع جنوبی خیابان امام خمینی واقع است. هر چند بنا در طول سالیان دراز خسارت زیادی دیده و ویرانی بسیار بدان را یافته لیکن بنای مانده خود موید شکوه روزگار آبادانی آن بوده است. قسمتی که هم اکنون به صورت سه دیوار بلند قطور جنوبی و شرقی و غربی به صورت ایوان به چشم می خورد، دارای 30.15 متر عرض می باشد و بلندی دیوارهای سه گانه تقریبا" 26 متر و عرض هر دیوار به 10.40 متر می رسد. محراب بزرگی مسجد در انتهای ایوان و در بین دو نورگیر قرار گرفته است. در دوره قاجار در سمت شرقی ایوان پلکانی برای صعود به بام تعبیه کرده بودند که در سالهای اخیر به کلی این قسمت از بنا را از بین برده اند. در ضلع جنوبی بنا و در نمای خارجی، برج مدور عظیمی به چشم می خورد که پشتیبانی برای طاق و دیوار به حساب می آمده است.


 

eliza

متخصص بخش
شیخ کمال الدین خجندی:

14338638.jpg


این بنا مدفن کمال الدین مسعود خجندی شاعر معروف قرن ۸و۹ (ه-ق) و کمال الدین بهزاد نقاش و مینیاتوریست قرن ۱۰ (ه-ق) است که در میان باغی مشجر و زیبا قرار دارد این بنا در بیلانکوه قرار دارد که خانه وی بوده و پس از مرگ او را در خانه خویش دفن
__________________
 
بالا