• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahsazan

کاربر ويژه
[h=4]
پیش آگاهی فردا:ناسالم






[h=6][h=4]
[h=6][h=4]
[h=6][h=6]
[h=6]
کیفیت هوا در ایستگاه های سنجش





158
نخریسی




[TD]

133
ساختمان




[/TD]
[TD]

105
طرق



[/TD]
[TD]

100
صدف




[/TD]
[TD]

163
تقی آباد





[/TD]

[TR]
[TD]

127
ویلا




[/TD]
[TD]

68
ماشین ابزار





[/TD]
[TD]

163

خیام




[/TD]
[TD]


رسالت



[/TD]
[TD]

109

لشگر





[/TD]
[/TR]

[h=4]



 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
خوشم میاد بعضیا وقتی خبر بد میشنون واسه اعلام عمومی پیداشون میشه:خنده2:
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود بر همه دوستان

ممنونم از دوستانی که نقشه های بارش رو گذاشتن، واقعا دوره بی بارش بدی رو گذروندیم، در تهران عملا برفی روی توچال باقی نمونده! فقط در دره ها کمی برف هست که با توجه به وضعیت برفها، در بهترین حالت میشه حدس زد کمتر از 20 سانتی متر در دره ها برف وجود داره، برف روی مناطق بلند و در معرض تابش آفتاب کاملا تبخیر شده و تخته سنگ ها مثل تابستان دیده میشن!

بنظر میاد سیستم های پیش رو بارندگی خوبی رو برای منطقه ما به همراه خواهند داشت.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام

بصورت ناگهانی شرایط برای تخلیه آلاینده ها از سطح زمین فراهم شد و هاله سیاه از شهر مشهد خارج شد و شرایط بهبود پیدا کرد.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ال نینو حداقل برای ایران که پائیز بدون برفی رو رقم زد، الان باید روی دو رشته کوه البرز و زاگرس پوشش برف خوبی داشته باشیم اما متاسفانه برفی وجود نداره.
 

abtinT

کاربر ويژه
یک نرم افزار بود که عکس رو تبدیل به انیمیشن می کرد . قبلا داشتم ولی ویندوز رو عوض کردم پاک شد . اسمش رو فراموش کردم ؟
 

abtinT

کاربر ويژه
ال نینو حداقل برای ایران که پائیز بدون برفی رو رقم زد، الان باید روی دو رشته کوه البرز و زاگرس پوشش برف خوبی داشته باشیم اما متاسفانه برفی وجود نداره.

الان النینو ضعیف داریم .اگه قوی بود بهتر بود
 

abtinT

کاربر ويژه
سازمان برای تهران بارندگی خوب پیشبینی کرده ؟!
نمی دونم از کجا این حرف رو زد .
بارش تهران پراکنده خواهد بود .
 

DR WHO

کاربر ويژه
درود

هم اكنون شاهد النينو مودوكى هستيم

درضمن النينو براى وقوع پربارشى شرط لازمه ولى شرط كافى نيست..

ثانيا انسو نقش چندانى بر انومالى بارش زمستانه ايران نداره اما با اين حال آمار نشان مى دهند طى حاكميت النينو مودوكى زمستان شمالى و پر برف مى شود

البته بايد وضعيت ديگر پارامترها در همگامى با النينو مودوكى را نيز در نظر گرفت

مثلا بايد ديد فاز 2 GWO و يا فاز منفى MJO با النينو مودوكى براى زمستان ايران چه به ارمغان مى آورد.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ابتین عزیز هرچیزی بباره بهتر از این بی بارشی هست، مخصوصا برای تهران با وضعیت بد آبی که داره.
 

DR WHO

کاربر ويژه
بررسی توزیع بارش فصلی کشور در دهه اخیر، با استفاده از اطلاعات سازمان هواشناسی کشور، نشان از تغییر آن از نظر شدت و بسامد وقوع، نسبت به میانگین بلندمدت سی‌ساله 1971- 2000 دارد. در این مقاله اثر احتمالی ارتباط از دور انسو بر بارش‌های فصلی ایران در این دوره بررسی شده است. داده‌های بارش تجمعی ماهانه و فصلی برای 43 ایستگاه همدیدی از سازمان هواشناسی کشور و داده‌های مربوط به سال‌های فعالیت انسو در فازهای گرم و سرد از مرکز نوا NOAA)) تهیه شده‌اند. ابتدا شش نمونه از شدیدترین سال‌های فعالیت انسو در دوره سی‌ساله، سه النینو و سه لانینا، انتخاب و سپس بررسی توزیع بی‌هنجاری بارش فصلی کشور در این فازها (برحسب سال‌های خورشیدی و آبی) صورت گرفته است. به‌علاوه، ارتباط بین بی‌هنجاری بارش فصلی کل کشور و شاخص نینوی اقیانوسی (هم از نظر علامت و هم از نظر شدت) در این فازها و همچنین میزان همبستگی بین شاخص نینوی اقیانوسی و بارش فصلی 43 ایستگاه همدیدی کشور در دوره سی‌ساله، مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج بررسی توزیع بی‌هنجاری بارش فصلی کشور در فازهای متفاوت فعالیت انسو، نشان می‌دهد که در هیچ‌یک از فازها، توزیع بارش فصلی از الگو و روندی خاص تبعیت نمی‌کند. مقایسه بی‌هنجاری‌های بارش فصلی کل کشور و شاخص نینوی اقیانوسی نیز حاکی از آن است که هم علامت و هم شدت بی‌هنجاری‌های بارش در هریک از فازها متفاوت بوده و در سال‌های النینو (یا لانینای) بررسی شده، هم بی‌هنجاری بارش فصلی مثبت و هم بی‌هنجاری منفی بارش وجود دارد. مقادیر ضرایب همبستگی ضعیف بین شاخص نینوی اقیانوسی و بارش فصلی 43 ایستگاه کشور در دوره سی‌ساله نیز نتایج فوق را تایید می‌کند. نتیجه مهم آنکه فقط با تعیین فاز انسو نمی‌توان بی‌هنجاری بارش فصلی، چه از نظر علامت و چه شدت، را پیش‌بینی کرد. علت احتمالی می‌تواند مربوط به برهم‌کنش پیچیده و غیر خطی اثر انسو با دیگر پدیده‌های بزرگ‌مقیاس جوّی و اقیانوسی مانند امواج راسبى ، نوسان اطلس شمالی، نوسان مادن- جولین و مانسون باشد.


در وضعیت لانینا پر فشارهای موجود در نیمکره غربی به ویژه در امتداد نیمروزان 90 درجه غربی قوی تر است که علت آن وجود جریانهای سرد کالیفرنیا، همبولت در شرق اقیانوس آرام است. در این شرایط کم فشار درون حاره ای ضعیف وپر فشار جنب حاره به سمت استوا سوق یافته و متقابلا در نیمکره مقابل پر فشارهای مذکور به دلیل تقویت نسبی کم فشار اخیر به سمت قطب کشیده می شوند و در خاورمیانه وایران وقوع خشکسالیها، فراوانی نسبتا بیشتری می یابد. البته این نکته را باید پذیرفت؛که برخی از مراحل شاخص پایین(ال نینوی سال 73-1972 ) در کشور ما مقارن با خشکسالی بوده است. در این مورد تغییرات در هم بافته الگو های جهانی و سینو پتیکی نیز موثر می باشد.

برای مثال می توان به موقعیت و ارتفاع تاوه قطبی ونیز جهت گیری محور تاوه وپشته بادهای غربی در آسیا نسبت به مناطق خاص مانند کوههای اورال یا شبه جزیره اسکاند یناوی اشاره کرد.

در این خصوص لغزش تاوه قطبی(فرضا رویداد ال نینو) به سمت شرق اورال باعث جریان شمال غربی در کشور و آغاز دوره خشک و انتقال آن به غرب اورال باعث جریان جنوب غربی و دوره مرطوب می شود؛که حالت اخیر فراوانی بیشتری دارد.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب آپدیت جدید جی اف اس ورژن جدید اومد

تا 240 ساعت آینده:




اینهم سیستم بعدش که با توجه به اینکه در اپدیت مختلف مدلهای متفاوت روش تاکید شده، قطعی بنظر میرسه و پشت سرش هم هوای سرد اروپایی وارد کشور میشه:




 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا