• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل چهارم( تير-مرداد-شهريور)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

samann

کاربر ويژه
بسيار شادمان و خوشحالم كه در تابستان در خراسان رضوي بارش نداريم!!!
بارش تابستانه نشونه خوبي براي پاييز و زمستون نيست.
پس شكر خدا كه در خراسان رضوي شرايط غير نرمال نداريم
 

Amir-Hossein

کاربر ويژه
سلام به همه دوستان قدیم و جدید... :)

آقا اومدم بهتون سر بزنم چون هوا خیلی خنک شده! شده عین پاییز
واقعا سردم شده!!! ولی خیلی خوشحالم :شاد2:

چه خبر از استاد امیرمحسن و دیگر دوستان؟؟؟
 

AFSORDE

کاربر ويژه
swnrk10va5140qdl385.jpg
 

mehrafarin

کاربر ويژه
هشدار سازمان هواشناسی چین: پدیده «ال نینو» در راه است

پکن - ایرنا - در حالی که چین بارش های سیل آسای فراوانی را در روزهای اخیر تجربه کرده و تلفات و خسارات سنگینی را هم متحمل شده، بررسی های هواشناسی حاکی است که بر اثر استمرار پدیده «ال نینو»، این کشور بلایای طبیعی بیشتری از این دست را در ماههای آتی شاهد خواهد بود.


به گزارش ایرنا، سازمان های هواشناسی چین از امروز - سه شنبه - هشدارهای گسترده ای را در خصوص وقوع طوفان، خشکسالی و بارش باران های سیل آسیا در نقاط مختلف کشور صادر کرده و نسبت به وقوع آن هشدار داده است.

این هشدارها در شرایطی اعلام می شود که بر اساس تازه ترین گزارش سازمان هواشناسی چین نزدیک به نیمی از شهرهای این کشور آمادگی لازم برای مقابله با سیل و حوادثی از این دست را ندارند.

آکادمی علوم مهندسی چین در گزارشی آورده است که «ال نینو» مشکلات زیادی برای چین تا بهار ایجاد می کند، به همین خاطر همه کشور باید خود را برای مقابله با این پدیده آماده کند.

پدیده ال نینو (El nino) نوسانات سیستم اتمسفری در شرق بخش استوایی اقیانوس آرام است که معمولاً بر آب و هوای سراسر جهان اثرات قابل توجهی دارد.

از سوی دیگر این پدیده بر آب و هوای سراسر جهان اثر می گذارد و می تواند بازار محصولات غذایی را با خشکسالی یا باران زیاد دچار آشفتگی کند.

گزارش سازمان هواشناسی چین می افزاید، پدیده یاد شده در کشور باعث بارش باران های شدید و جاری شدن سیل در نقاط جنوبی و خشکسالی در مناطق شمالی کشور خواهد شد.

این پدیده برای مردم چین یادآور سیل بزرگ رودخانه «یانگ تسه» در سال 1998 است که بر اثر آن نزدیک به چهار هزار نفر جانشان را از دست دادند.

چین اعلام کرده است که به دلیل این پدیده آب و هوایی، اقیانوس آرام شاهد تحولاتی جدی خواهد بود که نتیجه آن وزش طوفان های سهمگین به سمت چین در روزهای آینده است؛ طوفان هایی که از بخش های جنوبی اقیانوس آغاز می شود.

این پدیده امسال موجب جاری شدن سیل در شهرهای «شانگهای»، «ووهان» و «نن جینگ» در شرق و جنوب چین شد و باعث شد تا دهها نفر از مردم جانشان را از دست بدهند، هزاران واحد مسکونی تخریب شوند و بخش های بزرگی از زمین های زراعی نابود گردد.

چین نزدیک به 657 شهر دارد که بر اساس گزارش آکادمی هواشناسی این کشور، دستکم 300 شهر فاقد استانداردهای لازم و آمادگی کافی برای مقابله با سیل است و بخش های شهری می تواند به دلیل پدیده «ال نینو» و بارش های ناشی از آن در 2 ماه آینده خطرهای بسیار جدی را تجربه کند.
 

samann

کاربر ويژه
فروم ارواح شده اینجا...ای بابا
عارضم به حضورتون که امسال دو دوره گرمایی در مشهد داشتیم.
در این 15روز اخیر دیگه خبری از پیک گرمایی و یا گرمای ناهنجار نبوده
در پیش بینی های بلند مدت هم خبری از ناهنجاری گرمایی نیست،
با توجه به اینکه الگوهای پاییز و زمستون رو تقریبا میشه از مرداد ماه به بعد تشخیص داد،
فک نمیکنم سال بدی در انتظار شمال شرق باشه ....
به نظر میرسه امسال شاهد جولان پر فشارهای مهاجر بر روی نیمه شمالی خواهیم بود.
فقط نکته مجهول نحوه فعالیت پرفشار سیبری است، که به نظر میرسه حداقل امسال قوی تر از پارسال خواهد بود
 

seyyedalireza

مدیر موقت
سلام به همه ی دوستان خداییش یک زمان اینجا خیلی شلوغ بود اصلا ادم حال میکرد ولی الان خییییلی سوتو کوره.بیایینو دوباره پر رونقش کنیم من دوماه نیومدم ولی کلهم پنج صفحه گفتگو شده اصلا اینطوری نبود قبلا شاید به خاطر رفتن اقا امیر محسن هستش ئلی دوستان دیگر هم استادی هستند برای خودشون. بیانو با ورود به شهریور که تقریبا اغاز فصل سرما وبارش در مشهد و شهر های دیگه هستش ماهم فعالیت رو اغاز کنیم .
 

seyyedalireza

مدیر موقت
امروز هوا کمی بهتر شده و دما هم کمی پایین اومده و اون گرمایه فوق داغ رو نداره
 

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان عزیز
عرض ادب
مدتی درگیر کارها بودم و نتونستم خدمتتون برسم


نصب چهارمین ایستگاه هواشناسی خودکار جاده ای در خراسان رضوی
[h=3]قدس آنلاین: چهارمین ایستگاه هواشناسی خودکار جاده ای استان توسط اداره کل هواشناسی با همکاری معاونت هماهنگی امور زائرین استانداری، نصب گردید.



به گزارش قدس آنلاین به نقل از اداره کل هواشناسی خراسان رضوی، چهارمین ایستگاه هواشناسی خودکار جاده ای با اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال،در محور آلماجق (مشهد-قوچان) توسط اداره کل هواشناسی استان و با همکاری معاونت هماهنگی امور زائرین استانداری خراسان رضوی خریداری و نصب گردید.
طبق این گزارش پیشتر سه ایستگاه هواشناسی خودکار جاده ای در محورهای مواصلاتی حادثه خیز استان شامل رباط سفید (مشهد –تربت حیدریه)، تیوان (قوچان-درگز)، ابرش (مشهد – نیشابور) توسط اداره کل هواشناسی استان نصب و راه اندازی شده است.
ایستگاههای مذکور برای اندازه گیری، ثبت و ارسال پارامترهای جوی و سطح جاده به جهت اطلاع رسانی به دستگاههای ذی ربط به منظور آگاهی از وضع جاده برای مدیریت بهتر در مواقع بروز رخدادهای جوی مورد استفاده قرار می گیرد.
اطلاعات ایستگاههای مذکور بر روی پورتال هواشناسی اداره کل به آدرس www.razavimet.ir موجود می باشد.
 

rahsazan

کاربر ويژه
سيل گلستان را همچنان تهديد مي کند
گلستان - مورخ دوشنبه 1394/05/19 شماره انتشار 19040


فريده ستايشگر- بيستم مردادماه سال 80 آنقدر باران باريد تا سيلي به راه انداخت که حداقل در 5 دهه گذشته در اين کشور بي سابقه بوده است. اين سيلاب مهيب با 248 کشته،190 مفقود و 618 ميليارد ريال خسارت مالي، موجب ويراني قريب به 5 هزار کيلومترمربع منطقه شهري و روستايي شد. هنوز مردم اين استان غم از دست دادن عزيزان و ويراني خانه و کاشانه خود را فراموش نکرده بودند که در 21 مرداد سال بعد آن (81) سيلي ديگر رخ داد. اين حادثه هم بيش از 50 قرباني داشت. سه سال گذشت تا اينکه در نهم مرداد 84 بار ديگر سيلابي در کلاله به وقوع پيوست که گفته مي شود 25 نفر از مردم را به کام مرگ کشاند، ده روز بعد بار ديگر روانابي به راه افتاد که بر اثر آن 28 نفر کشته و 12 هزار نفر بي خانمان شدند. از آن زمان تاکنون، هرساله سيل هاي کوچک و بزرگ در گوشه و کنار اين استان رخ مي دهد و زخمي بر پيکره رنجور آن مي زند. حال در چهاردهمين سال اين حادثه تلخ قرار داريم مدل هاي هواشناسي حاکي از وقوع بارش هايي باشدت بيش از نرمال در برخي از مناطق بويژه گلستان و خراسان شمالي است.

احتمال سيلابي شدن طي روزهاي آينده وجود دارد
دبير کارگروه اقليم و هواشناسي پژوهشکده محيط هاي خشک کشور در گفتگو با خراسان و با اشاره به بررسي مدل هاي جوي در زمان وقوع سيلاب هاي 80 و 81 گفت: بررسي هايي که انجام شده نشان مي دهد در آن سال ها يک مرکز کم ارتفاع تراز فوقاني جو و نفوذ سامانه مهاجر اروپايي از عرض هاي بالاي جغرافيايي که از قاره اروپا به سمت سواحل درياي خزر در حرکت بوده، همزمان شده بود.امير محسن ظهوريان با بيان اينکه مدل هاي جهاني پيش بيني بلندمدت بارش هاي بيش از حد نرمال را براي بخش وسيعي از کشور نشان مي دهد، افزود: براي چند روز آينده بارش هاي شديد براي استان هاي گلستان، سمنان و خراسان شمالي پيش بيني مي شود که احتمال سيلابي شدن وجود دارد.وي با بيان اينکه پيش بيني دقيق و به موقع و اعلام هشدار مي تواند، اثر زيادي در کم کردن خسارت ها داشته باشد، خاطرنشان کرد: منابعي که در اختيار سازمان هواشناسي قرار دارد، محدود و از نقشه هايي با رزولوشن خيلي پايين و بزرگ مقياس برخوردار هستند، براي شناسايي اين پديده ها نياز مبرمي به تجهيزات پيشرفته وجود دارد. در اين بين رادارهاي هواشناسي از اهميت زيادي برخوردار هستند و مي توانند اطلاعات دقيقي از ميزان آب قابل بارش، شدت بارش در سطح زمين، مقدار بارش در مدت زمان مشخص و رهگيري مسير توفان و باران و شناسايي پديده هاي مخربي مانند سيل و ... را در اختيار کاربران قرار دهند. وي برنامه آموزشي و کدبندي هشدارهاي هواشناسي و البته بومي سازي مولفه هاي اتمسفري را از ديگر اولويت ها و نيازها براي شناسايي و اعلام پديده هايي همچون سيل برشمرد و گفت: برخي از مولفه هاي اتمسفري حتي از راه دور نيز بر اقليم کشورما اثرگذار است که نيازمند بومي سازي و الگوسازي هستند.

تغيير رژيم بارش ها
يک کارشناس حوزه منابع طبيعي هم با اشاره به رابطه حفظ پوشش گياهي و کاهش خسارت سيل به خراسان گفت: تغييرات اقليمي، موجب تغييرات و رژيم بارش ها شده است، بارش باران طي سال هاي اخير عمدتا به صورت نقطه اي و شدت بسيار زياد رخ مي دهد که به دليل تخريب پوشش گياهي، در مدت کوتاهي تبديل به رواناب خواهد شد.صفري افزود: حفظ پوشش گياهي و عدم تغيير کاربري اراضي کشاورزي و البته جلوگيري از تخريب عرصه هاي جنگلي و مرتعي، مهم ترين پارامتر براي مديريت حوزه هاي آبريز و البته پيشگيري از خسارت هاي احتمالي از وقوع سيلاب هاست.

اخذ رويکردهاي جديد
رييس پژوهشکده محيط هاي خشک کشور هم با بيان اينکه قصه سيل در گلستان قصه پرغصه است، به خراسان گفت: اين استان با توجه به شرايط جغرافيايي و قرارگيري در پاي دامنه هاي البرز شرقي و قرارگرفتن در مسير شهر مقدس، داراي حجم بالاي تردد از برخي مناطق پرخطر است که هميشه در معرض تهديد سيل قرار دارد. عباسعلي قزل سوفلو افزود: سيلاب پاسخي طبيعي به نوسانات جوي است و آنچه که اين رخداد طبيعي را به يک بلاي طبيعي تبديل مي کند، رفتار انساني نادرست است.وي با تأکيد بر تدوين برنامه جامع مديريت سيل در استان خاطرنشان کرد: اين برنامه جامع مجموعه اي از اقدامات را در بر مي گيرد به بياني ديگر جامع نگر است، موضوعي که در برنامه ريزي مسئولان وجود نداشته و عمدتاً سطحي نگر بوده اند.وي با بيان اينکه در ادبيات مديريت بحران نيازمند رويکردهاي جديد هستيم، اظهار کرد: امروزه حرفي از مقابله با سيل در ميان نيست و اصل موضوع بحث سازگاري است، علاوه براين بايد به سمت اقدامات غيرسازه اي و استفاده از مشارکت مردم و جامع نگري حرکت کرد.وي با بيان اين که نيازها بيش از امکانات موجود است و استاني مانند گلستان نياز به برنامه 20 ساله براي مديريت سيل دارد، تأکيد کرد: طي سال هاي اخير بخش اعظم فعاليت ها مربوط به اقدامات سازه اي بوده و در بخش هاي بيولوژيکي و بيومکانيکي ضعيف عمل شده، آنچه که امروز بيش از هر زمان ديگري به آن نياز داريم مديريت کاربري اراضي و تهيه نقشه هاي پهنه بندي خطر سيل است. از طرفي هم دستگاه هاي وظيفه مند نبايد اجازه دست اندازي به حريم رودخانه ها و سکونت در مناطق پرخطر را به مردم، نهادهاي شبه دولتي و دولتي و حتي نظامي بدهند. وي يکي از دغدغه هاي مهم را سيلاب شهري عنوان کرد و گفت: سيلاب هاي شهري در حوزه عمل شهرداري ها اتفاق مي افتد، با توجه به اينکه اغلب نقاط جمعيتي ما در کنار رودخانه ها و با محوريت آب شکل گرفته اما متأسفانه به مسيل ها و معابر تجاوز شده که اين مسئله تهديد بزرگي براي شهرها و روستاهاي ما به شمار مي رود که در نخستين گام بايد اين اراضي رفع تصرف شود و در گام هاي بعدي اقدامات سازه اي نيز مورد بازنگري قرار بگيرد.

 

mrdn

New member
سلام دوستان گرامي.گويا هفته ي بعد قراره حسابي گرم بشه.بدجور دلم شباي سرده شهريور رو ميخواد
 

mehrafarin

کاربر ويژه
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / علمی 1394/05/23
سازمان هواشناسی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد پدیده آب و هوایی «ال نینو» که از چند ماه پیش فعال شده است به احتمال زیاد تا بهار 2016 به فعالیت خود ادامه می دهد و به احتمال زیاد قدرتمندترین ال نینو طی 65 سال گذشته باشد.
این چرخه آب و هوایی غالبا در کشور آمریکا با بارش های فراوان در پاییز و زمستان همراه است و از تعداد طوفان ها و گردبادها در اقیانوس اطلس می کاهد.
مایک هالپرت Mike Halpert معاون سازمان هواشناسی آمریکا در یک کنفرانس خبری گفت «از ماه مارس، دمای سطح آبهای مناطق استوایی در اقیانوس اطلس همچنان از حد طبیعی بالاتر بوده و پیش بینی می شود ال نینو تا اواخر پاییز و طی زمستان و شاید هم تا بهار آینده همچنان به فعالیت خود ادامه دهد؛ ما همچنین پیش بینی کرده ایم از زمان کشف جریان دریایی ال نینو در سال 1950، امسال شاهد قوی ترین میزان فعالیت این چرخه آب و هوایی باشیم.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن؛ «ال نینیو» که به اشتباه «ال نینو» تلفظ می شود یکی از چرخه‌های مشهور آب و هوایی جهان است که هر 2 تا 7 سال یک‌بار باعث ایجاد ناهنجاری‌های بزرگی در آب و هوای سراسر کره زمین می‌شود که از جمله این ناهنجاری‌ها می‌توان به سیلاب‌های ناگهانی، خشک‌سالی، قحطی و شیوع برخی بیماری ها اشاره کرد.
 

samann

کاربر ويژه
با سلام
امروز 15 آگوست (دومين ماه گرم سال) است.
بعد از ماه جولاي كه انصافا جولاي داغي بود و به عبارتي گرمترين ماه سال رو به رخ كشيد ، نيمي از اگوست رو با دماهاي زير نرمال سپري كرديم كه انصافا با هواي مطبوعي نسبت به اين موقع از سال مواجه شديم
از فردا تا انتهاي هفته افزايش دما خواهيم داشت، در مجموع دماهاي بالاي نرمال و تداوم گرما از خصوصيات دمايي اين هفته است.
معمولا هر ساله در مرداد ماه به واسطه كم فشارهاي حرارتي سطح زمين روزهاي گرمي رقم ميخوره اما تداوم اين گرما در حد يكي دو روزه. اما متاسفانه گرماي اين هفته از حيث تداوم، مدت طولاني تري مارو درگير خواهد كرد
از لحاظ جابه جايي ركورد هم بعيده دماي مشهد در گرمترين روز از 40 بالاتر بره كه حتي به نظر ميرسه به 40 نيز نخواهد رسيد
پس اندكي صبر .......
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا