• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تخت سلیمان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
منظره عمومی


1257186766.jpg




در سمت راست جاده و در روبروی کوه زندان دیو، چشمه آبگرمی قرار دارد که به تازگی به صورت استخر سرپوشیده درآمده و امکانات رفاهی هر چند محدودی در اطراف آن ساخته شده است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
مجموعه تخت سلیمان در سال 1382 به عنوان چهارمین اثر باستانی ایران در یونسکو ثبت شد و پس از ثبت پرسپولیس,نیایشگاه چغازنبیل و میدان نقش جهان اصفهان در سال 1358؛ خاموشی 24 ساله ایران را شکست.





1257193739.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
باستان‌شناسي زير آب در درياچه تخت سليمان
جام جم آنلاين: عمليات مستندسازي تصويري ساختار دروني درياچه مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان آغاز شد.
به گزارش ميراث آريا، مشاور پروژه مطالعاتي مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان با بيان اين مطلب افزود: بند دوم شرح خدمات مطالعاتي مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان دربرگيرنده مطالعه و بررسي امكان پژوهش و تهيه مدارك فني ساختار دروني درياچه‌ تخت سليمان با استفاده از سيستم‌هاي پيشرفته به منظور تكميل اطلاعات از ديواره‌بندي، كف درياچه، اشياي احتمالي موجود و تهيه‌ نقشه‌ها و مستندات لازم است.
محمد زنده دل با بيان اين كه درياچه تخت سليمان نيازمند يك عمليات باستان شناسي زير آب است تصريح كرد: درحال حاضر عمليات مستند سازي تصويري داخل اين درياچه انجام شده است.


100947976296.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تخت سليمان ميزبان آيين گاهنبار شد
جام جم آنلاين: آيين گاهنبار يا جشن آفرينش زمين با حضور جمعي از هموطنان زرتشتي كشورمان در مجموعه جهاني تخت سليمان تكاب برگزار شد.
جمعي از زرتشتيان كشورمان با حضور در مجموعه تاريخي تخت سليمان تكاب در آذربايجان غربي، اقدام به برگزاري مراسم آييني گاهنبار در اين مجموعه كردند.

در اين مراسم هموطنان زرتشتي مقداري از انواع ميوه‌هاي فصل به همراه آيينه و شمعدان را روي ميز چيده و يكي از موبدان، بخش‌هايي از اوستا را با مضامين شكرگزاري و ستايش به درگاه الهي قرائت كرد.

دو نيم كردن ميوه‌ها، با هدف پراكنده شدن بوي آنها در فضا، جاري كردن محتويات كاسه حاوي شير و آويش در آب روان درياچه تخت سليمان و قرائت بخش‌هاي ديگري از اوستا از ديگر آيين‌هاي جشن آفرينش در مجموعه تخت سليمان تكاب بود.

گهنبار، گاهان‌بار يا گاهنبار كه در زبان پهلوي گاسانبار نيز ناميده مي‌شود و به معني هنگام بار آوردن و برپايي بار همگاني و جشن‌هاي موسمي زرتشتيان است، بنابه اعتقاد زرتشتيان آفرينش در 6 مرحله يا گاهنبار انجام شده كه سومين مرحله از آن مرحله آفرينش زمين است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
ساخت هتل پنج ستاره در منطقه نمونه گردشگري تخت سليمان
جام جم آنلاين: عمليات احداث هتل پنج ستاره تخت سليمان در تکاب ظهر سه شنبه با حضور مشاور رئيس جمهور و رئيس دفتر مناطق محروم کشور و جمعي از مسئولان استاني آغاز شد.
به گزارش مهر در تکاب، اين هتل در زميني به مساحت 51 هزار متر مربع با زيربناي 16 هزار مترمربع شامل 166 اتاق و سوئيت در 9 طبقه، مجتمع تجاري، فروشگاه، سالن ورزشي، رستوران، استخر آب گرم و امکانات رفاهي در منطقه نمونه گردشگري تخت سليمان احداث مي شود.
اين هتل در مدت دو سال به بهره برداري خواهد رسيد و براي احداث آن بيش از 165 ميليارد ريال هزينه خواهد شد که از اين ميزان 130 ميليارد ريال از محل تسهيلات بنگاههاي زودبازده اقتصادي است. با بهره برداري از آن امکان اشتغال 107 نفر از جوانان جوياي کار منطقه فراهم مي شود.
عمليات اجراي اين پروژه در کمتر از چهارماهه از زمان صدور موافقت نامه اصولي آغاز شده است که در نوع خود يک رکورد زماني در پروژه هاي عمراني و خدماتي محسوب مي شود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تخت‌سليمان چشم جهان را گرفت
جام جم آنلاين: امسال تعداد ديدارکنندگان از مجموعه باستاني تخت‌سليمان شهرستان تکاب نسبت به زمان مشابه سال گذشته بيش از 3 برابر افزايش يافت.
دکتر علي بيننده، سرپرست مجموعه فرهنگي، تاريخي تخت‌سليمان تکاب گفت: از ابتداي سال جاري تاکنون 120 هزار و 500 گردشگر داخلي و خارجي از اين مجموعه بازديد کردند كه از اين ميان 2 هزار و 88 گردشگر خارجي بودند.

راه‌اندازي سايت اينترنتي تخت‌سليمان، برگزاري نمايشگاه‌هاي متعدد براي معرفي بيشتر اين مجموعه، چاپ و پخش بروشور و کتاب و تعامل با سازمان‌ها، ادارات و نهادهاي بخش خصوصي از جمله دلايل توجه به اين مجموعه بي‌نظير باستاني است.

مجموعه باستاني تخت‌سليمان که آثاري از تمدن مادها، اشکانيان و ساسانيان را در خود دارد از جمله بقاياي آتشکده مشهور آذرگشسب در آن به چشم مي‌خورد. چهارمين اثر تاريخي کشورمان در فهرست آثار تاريخي، فرهنگي جهان ثبت شده است.

تا چندي پيش آتش اين آتشكده‌ پس از قرن‌ها افروختگي، توسط معتقدان به ديانت زرتشت به هندوستان منتقل شد.

خبرنگار جام‌جم، همچنين گزارش كرد:‌ ثبت ملي 200 محوطه و 50 بناي تاريخي استان در مراحل پاياني قرار دارد.
عليزاده افزود: مدارک ثبت ملي حدود 100 آيين محلي آذربايجان غربي هم براي ثبت در فهرست ميراث‌هاي معنوي کشور آماده شده است.
 
بالا