
با اتمام سومین پروژه عمرانی در این مکان مقدس ظرفیت آن به بیش از یک میلیون نفر افزایش خواهد یافت. همچنین در منطقه جبل عمر برای ۲۰۰ هزار زائر هتل احداث خواهد شد و در آینده ای نزدیک برای سهولت دسترسی، جاده خلیل در جنوب مسجدالحرام و جاده شاه عبدالعزیز به اتوبان های مسجدالحرام و جده – مکه وصل خواهند شد. …
شیخ الحصین، رئیس شوون حرمین شریفین، در مصاحبهای ، برنامه توسعه مسجدالحرام را توصیف کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، وی در این گفتوگو بیان کرد: در طول، ۱۰۰ متر به مسجد الحرام افزوده میشود همچنین در طول نیز ۱۵۰متر به صورت صحن مسجد الحرام درمیآید.
در سومین بخش پروژه افزایش وسعت حرم شریف که از سوی عربستان سعودی اجرا میشود، بیش از هزار هتل و بنا تخریب خواهند شد تا ظرفیت این مکان مقدس به یک میلیون نفر افزایش پیدا کند.
در کنار بناهای قدیمی، هتلهای پنج ستارهای همچون «مکه رویال» و «شرایتون هتل» و حتی هتلهایی که سال گذشته افتتاح شده است، از بین خواهند رفت. در نتیجه این پروژه بازسازی، سیصد هزار متر مربع به حیاط مسجد الحرام اضافه خواهد شد.
دکتر اسامه بن فاضل البار، شهردار مکه، بخشهای مختلف این پروژه را تشریح کرد.
در نتیجه فعالیتهای آغاز شده، تخلیه هتلها و ساختمان های اطراف حرم به سرعت در حال پیگیری است. به گفته وی، برخی از کسبه به محلهای دیگری منتقل خواهند شد.
در این پروژه، پلی که در طبقه دوم حرم شریف قرار دارد و به درب مروه و طبقه تراس ختم میگردد، تخریب میشود و در کنار آن، محوطه سعی قدیمی تخریب و یک ساختمان چهار طبقه برای سعی احداث خواهد شد. در حین ادامه عملیات ساختمانی، تپه صفا که در منطقه سعی قدیمی وجود دارد، از بین برده خواهد شد.
در این پروژه بخشی از بناهای موجود در مناطق غزه، المدیع، شامیه، القراره و خیابان خالد بن ولید تخریب خواهد شد. شهردار مکه مکرمه همچنین قیمت هر متر مربع زمین در اطراف حرم را ۵۰۰ هزار ریال سعودی معادل ۱۳۳ هزار و ۳۰۰ دلار عنوان نمود. وی افزود: برای خرید زمین های اطراف حرم شریف نزدیک به ۲ میلیارد دلار به صاحبان زمین ها پرداخت خواهد شد.
دکتر اسامه فرمود: پروژه وسعت بخشی حرمین شریفین تحت هدایت خادم حرمین «عبدالله بن عبدالعزیز» دو سال است که شروع شده است و اولین بخش پروژه نیز با وسعت بخشی به جمرات در منا آغاز شده بود و به این ترتیب در هر ساعت پانصد هزار حاجی میتوانند بدون هیچ زحمتی، رمی جمره کنند.
به گزارش روزنامه «واکیت»، دومین بخش پروژه نیز به بهبود و وسعت بخشی به میدان مسجد نبوی، احداث اتوپارک و وصل کردن این مجموعه به جاده های اطراف عنوان کرد. با پایان یافتن این پروژه، زائران مسجد نبوی با راحتی می توانند این مسجد را زیارت کنند.
دکتر اسامه گفت: پروژه وسعت بخشی مسجدالحرام را نیز از سال گذشته آغاز کردیم و این پروژه از محوطه سعی آغاز شد. عرض محوطه سعی جدید ۴۰ متر خواهد بود و مجموع طبقات با احتساب تراس، ۴ طبقه است. ضمن آنکه یک طبقه همکف نیز برای ارتباط شرق محوطه با محوطه طواف استفاده خواهد شد.
شهردار مکه مکرمه افزود: برای حاجیان کهنسال و معلول نیز در محوطه سعی در طبقه زیرین یک محوطه ۳ متری رفت و یک محوطه ۳ متری برگشت تعبیه خواهد شد. در طبقات دوم و سوم نیز برای این حاجیان راهبر برقی نصب خواهد شد و به این ترتیب این زائران سختی های گذشته را نخواهند داشت.
وی ادامه داد: این پروژه با لحاظ تمام موازین شرعی و علمی انجام شده است و در موسم حج امسال اگر پروژه تمام نشود، بخش بزرگی از آن به اتمام خواهد رسید. بعد از اتمام پروژه بیش از ۲۰۰ هزار زائر به طور همزمان می توانند سعی کنند.
دکتر البار درباره تاریخچه پروژههای بهبودسازی مکان های مقدس گفت: دولت عربستان نخستین پروژه بهبودسازی را در سال ۱۹۵۴ انجام داد و در سایه این پروژه، ظرفیت مسجدالحرام به ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافت. پروژه دوم در دوره شاه فهد انجام شد و ظرفیت این مکان مقدس از ۳۰۰ هزار به ۶۳۰ هزار نفر افزایش پیدا کرد.
به گفته شهردار مکه مکرمه، با اتمام سومین پروژه عمرانی در این مکان مقدس ظرفیت آن به بیش از ۱ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. وی همچنین گفت: در منطقه جبل عمر برای ۲۰۰ هزار زائر هتل احداث خواهد شد و در آینده ای نزدیک برای سهولت دسترسی، جاده خلیل در جنوب مسجدالحرام و جاده شاه عبدالعزیز به اتوبان های مسجدالحرام و جده – مکه وصل خواهند شد