Reza Sharifi
مدير ارشد تالار

تحقيقات جديدي که در دو دانشگاه آکسفورد و کمبريج انجام گرفته نشان ميدهد دختران بيشتر از پسران تحت تاثير اضطراب رياضي قرار ميگيرند.
محققان در اين مطالعه نشان دادند دخترها بيشتر از پسرها تحت تاثير اضطراب رياضي قرار گرفته و همين آنها را در موفقيت در امتحانهاي رياضي عقبتر از پسرها نگه ميدارد.
گفته ميشود که رياضي همواره به عنوان موضوعي مردانه نمايش داده شده و اين به آن معني است که بسياري از زنها خود را افرادي تصور کنند که دچار ضعف رياضي هستند. دانشمندان دانشگاههاي آکسفورد و کمبريج اعلام کردند عملکرد دخترها و پسرها به صورت مستقل در امتحاني يکسان برابر بوده است.
محققان همچنين اعلام کردند دخترها بدون حضور احساساتي از قبيل دلهره، بيعلاقگي، اضطراب، نگراني،خستگي و ترس در مقابله با مسايل رياضي از پسرها پيشي خواهند گرفت. همچنين در اين مطالعه اعلام شده است که بالا بودن ميزان اضطراب رياضي در بريتانيا حاصل پايين بودن تعداد دانشاموزاني است که تحصيل در رشته رياضي را براي آينده خود انتخاب ميکنند.
به گفته دنس ژوکس از دپارتمان روانشناسي تجربي دانشگاه کمبريج، اضطراب رياضي عاملي است که توضيح ميدهد چرا تنها هفت درصد از کودکان در سطح بالا به مطالعه رياضي ميپردازند و تعداد آنهايي که در دانشگاهها اين رشته را انتخاب ميکنند رو به کاهش است.
در اين مطالعه روي 433 دانشآموز دبيرستاني در بريتانيا تحقيق شدهاست. اين داوطلبان 11 تا 15 ساله در امتحانهاي رياضي حضور يافته و از آنها خواسته شد پاسخنامه امتحان را تکميل کنند و به صورت همزمان واکنشهاي فيزيولوژيکي، احساسي، شناختي و رفتاري آنها مورد ارزيابي قرار گرفت.
نتايج اين آزمونها هيچ تفاوتي در توانايي حل مسايل رياضي بين دخترها و پسرها نشان نداد اما نشان داد که ميزان اضطراب رياضي دخترها بالاتر از پسرهاست و درصورتي که اين اضطراب حذف شود، دخترها عملکرد بالاتري از پسرها در حل مسايل رياضي از خود نشان ميدهند.
منبع : همشهري آنلاين