• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خواص دارویی کیوی

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
کیوی نحوه استفاده : خوراکی
خواص : كيوي
ارزش غذایی
کیوی حلقه شده
کیوی سرشار از ویتامین ث می باشد. مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تاحدی کمتر از موز است. همچنین دارای ویتامینA ، ویتامین E ، کلسیم ، آهن و فولیک اسید می باشد.
کیوی خام نیز دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که ازنظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است اما احتمال دارد برای بعضی از افراد آلرژی زا باشد. بویژه افرادی که به پاپایاس یاآناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه هم هستند.
این آنزیم که براثر پختن میوه به سرعت از بین می رود استفاده از کیوی خام را در دسرهای حاوی شیر یا هر محصول لبنی دیگرنامناسب می کند.این آنزیم در عرض چند دقیقه درحالیکه بوی بسیار بدی تولید می نماید شروع به حل کردن پروتئین شیر می کند.
كيوي ، سيستم حفاظتي بدن را تقويت مي كند و از بروز سرطان جلوگيري مي نمايد.
پادزهر سيگار
سيگاري ها نياز به ويتامين C بيشتري دارند. زيرا مواد سمي ، مخصوصاً راديكال هاي آزاد موجود در دود سيگار ويتامين ها را از بين مي برد . بنابراين سيگاري ها حدوداً بايد ، 40% ويتامين C بيشتري ، مصرف كنند.
اين مقدار با خوردن دو عدد كيوي تأمين مي شود.
كيوي با داشتن ويتامين C و اسيد قهوه، دو ماده اساسي ضد سرطان را در اختيار مي گذارد .
كيوي داراي آنزيمهائي است كه پروتئين ها را تجزيه مي كنند
متأسفانه اين آنزيم ها در معده به وسيله اسيد معده از بين مي روند، طوريكه در معده و روده اثري ندارد.
ولي اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد، مقداري خنثي مي شود و آنزيم هاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است كه مواد پروتئيني به وسيله اين آنزيم ها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين در معده و روده را آسانتر مي كند.
چهار مرتبه خوردن كيوي در روز توصيه مي شود
چهارعدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح، ظهر، بعدازظهر، و عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين C را ذخيره كند ، بنابراين به جاي خوردن تنقلات مثل چيپس بهتر است كيوي ميل نمائيد !
منبع : کتب طب سنتی
 

baroon

متخصص بخش ادبیات
متخصصان تغذيه تاكيد كردند: خواص آنتي اكسيداني ميوه كيوي نسبت به ساير ميوه‌ها بسيار قوي‌تر و بيشتر است. اين در حالي است كه مصرف و جذب بيشتر آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌تواند در پيشگيري از بروز انواع خاصي از سرطان‌ها، بيماري‌هاي قلبي و علائم پيري موثر واقع شوند.
اين متخصصان مي‌گويند؛ وقتي پاي قدرت آنتي‌اكسيداني مي‌رسد هيچ ميوه‌اي چه به لحاظ كميت و چه به لحاظ كيفيت نمي‌تواند با كيوي برابري كند.
آنتي‌اكسيدان‌ها شامل ويتامين‌ها و مواد فيتوشيميايي موسوم به فلانوئيدها هستند كه قدرت خنثي‌سازي عملكرد مولكول‌هاي مخرب و بيماري زا تحت عنوان راديكال‌هاي آزاد را دارند.
مولكول‌هاي راديكال آزاد مي‌توانند باعث بروز بيماري‌هاي مزمن و پيري در افراد شوند.
مواد غذايي غني از آنتي‌اكسيدان‌ها مانند كيوي در بين عموم مردم و مصرف‌كنندگاني كه در جست‌وجوي راه‌هايي براي مصرف مواد غذايي طبيعي و سالم علاوه بر داروها هستند، طرفداران زيادي دارند.
نتايج اين تحقيقات در مجله كالج آمريكايي تغذيه منتشر شده است.
در اين تحقيق، پژوهشگران مركز تغذيه اطفال آركانزاس در دپارتمان كشاورزي آمريكا يك مطالعه مقايسه‌اي را بين كيوي، انگور قرمز و توت فرنگي انجام دادند كه همگي از منابع غذايي آنتي‌اكسيدان‌ها هستند.
نتايج تحقيقات نشان داد كه متابوليسم آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در كيوي بسيار ساده‌تر انجام گرفته و راحت‌تر جذب جريان خون مي‌شوند.
با اين حال دانشمندان هنوز نمي‌دانند كه طي كدام مكانيسم‌ آنتي‌اكسيدان‌هاي كيوي راحت‌تر و بهتر در بدن عمل مي‌كند.
 

baroon

متخصص بخش ادبیات
دانه‌هاي سياه موجود در كيوي حاوي ويتامين D است.از سوي ديگر، كيوي از ميوه‌هاي بسيار كم‌كالري است(در هر 100 گرم 61 كالري) و از همين رو مصرف آن در رژيم‌هاي لاغري توصيه مي‌شود.
شايد شنيده باشيد كه از كيوي براي ترد كردن انواع گوشت قبل از پختن آنها استفاده مي‌كنند. بايد گفت كه اين ميوه به هضم غذا‌هاي گوشتي در بدن نيز كمك مي‌كند.
البته مصرف كيوي در افرادي كه به سنگ كليه دچارند با احتياط توصيه مي‌شود. در ضمن كيوي را بايد با فاصله 2 تا 3 ساعت پس از مصرف لبنيات خورد تا از جذب كلسيم آنها جلوگيري نكند.
 

baroon

متخصص بخش ادبیات
كيوي مانند قرص آسپرين موجب رقيق شدن خون شده از ايجاد پلاك در خون جلوگيري مي كند. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد ‘ از غلظت خون مي كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته ها جلوگيري مي كند.

جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بيماري آسم بسيار موثر است و مطالعات نشان داده كودكاني كه در هفته ۷تا۵ عدد از اين ميوه مصرف مي كنند داراي علائم تنفسي كمتري نسبت به كودكاني هستند كه در هفته فقط ۱ عدد ميل مي كنند.

كيوي سيستم حفاظتي بدن را تقويت مي كند و از بروز سرطان جلوگيري مي نمايد.


كيوي بمبي عليه استرس:

استرس و كمبود خواب روي بدن انسان اثر مي گذارد. هركس مي خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوي بخورد. ۴ عدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين C را ذخيره كند.

۶ دليل براي كيوي خوردن وجود دارد:

۱- ۳ گرم فيبـر دارد كه كلستـرول را كاهش داده از سرطان جلوگيـري مي كند و به كنترل انسولين كمك مي نمايد.

۲- در مقايسه با يك عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ويتامين C بيشتري دارد.

۳- حاوي مقادير قابل توجهي آنتي اكسيدان محلول در چربي است( ويتامينAوE ) كه براي مبارزه با راديكالهاي آزاد مفيد مي باشد.

۴- حاوي فيتوناتريفت هايي از جمله كاروتنوئيد و فلاوونوئيد است كه تحقيقات نشان داده كه DNA را از آسيبهاي مربوط به اكسيژن محافظت مي كند.

۵- حدود ۱۰% از پتاسيم پيشنهادي روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ ميلي گرم ) .

۶- حاوي مقادير زيادي فولات است كه بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي ‘ سرطان و غيره محافظت مي كند و براي شكل گيري هموگلوبين حامل اكسيژن ضروري است.

مضرات:

كيوي داراي مقدار زيادي اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا مي شود. به همين دليل بار يافراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.


بهترين روش نگهداري:

هنگام خريد اين ميوه آن را در ميان انگشتان خود قرار دهيد و در صورتي كه بر اثر فشار جزئي ‘ نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريد آن صرفنظر كنيد. اين ميوه را مي توانيد در دماي اتاق نگهداري كرده و به مدت چند روز ذخيره كنيد.

هرگز اين ميوه را كنار سيب ‘ گلابي و سيب زميني قرار ندهيد زيرا از اين ميوه ها گازي متصاعد مي شود كه موجب رسيدن بيش از حد اين ميوه مي شود.اما اگر نارس باشد مي توان ان را در كنار ميوه هاي ذكر شده قرار داد تا فرايند رسيدن تسريع شود.هرگز به اندازه ميوه توجه نكنيد و تصور نكنيد ميوه بزرگتر ارزش تغذيه اي بيشتري دارد.
 
بالا