نمایی از دره سیلیکون و شهر سن خوزه
همه چیز از سال 1937 شروع شد. گاراژ خانه ای که دو دانشجوی مهندسی دانشگاه استانفورد به نامهای دیوید هیولت و ویلیام پاکارد فعالیت خود را در آن آغاز کردند و بعد ها شرکت عظیم HP را تاسیس کردند. این گاراژ در حال حاضر بهعنوان نماد درهٔ سیلیکون و محل تولد آن شناخته میشود.زمین های دره سیلیکون در واقع در اختیار دانشگاه استنفورد بود.در دهه 1950 رئیس دانشگاه استنفورد به خاطر فشارهای مالی وارد شده به دانشگاه مجبور شد،زمین های اطراف دانشگاه را اجاره دهد.زمین خالی حوالی دانشگاه استنفورد که برای مدت های طولانی خالی مانده بود فضایی مناسب برای شرکت های تجاری محسوب می شد.از این رو بسیاری از شرکت های تجاری معروف با عقد قرارداد با این دانشگاه به دره سیلیکون مهاجرت کردند و از آن به بعد رشد انفجاری دره سیلیکون آغاز شد.بخشهاي تحقيق و توسعه آي بي ام در سال 1952، ناسا در سال 1958 و زيراكس در سال 1970 به منطقه پارك صنعتي استنفورد واقع در دره سيليكون آمدند.
باید اعتراف کرد هم اکنون بزرگ ترین تصمیمات فناوری جهان در سیلیکون گرفته می شود و به همین خاطر اگر دره سیلیکون را قلب دنیای انفورماتیک بنامیم، اغراق نکرده ایم. از جمله مهم ترین شرکت هایی که هم اکنون در این منطقه فعالیت می کنند می توان به اپل، سیسکو، DreamWorks،eBay، Electronic Arts، AMD، IBM، گوگل، یاهو، مایکروسافت، اینتل، HP، اوراکل، سیمانتک و … اشاره کرد.
شرکت های حاضر در دره سیلیکون
دره سیلیکون در ابتدا به عنوان پارک علم و فناوری دانشگاه استنفورد که البته اولین پارک علم و فناوری دنیا هم بود شناخته می شد.اصطلاح دره سيليكون اولين بار در سال 1971 توسطDON HOEFLER روزنامه نگار آمریکایی ابداع شد. در واقع در دنیای کامپیوتر همه چیز از سیلیکون ساخته می شد. نيمــه هادي ها (SEMICONDUCTOR) در سال 1947 در آزمايشگاه BELL شركتAT&T ، مدارهاي مجتمع(INTEGRATED CIRCUITS) در سال 1958 در كارخانه نيمه هادي FAIRCHILD و بالاخره اولين ريزپردازنده (MICROPROCESSOR) به نام تراشه 4004 (CHIP) در سال 1971 در شركت اينتل ساخته شدند.و از اینجا بود که این مکان به دره سیلیکون معروف شد.