• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

دیابت - مصرف چای قهوه و ترکیبات حاوی کافئین

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مصرف چاي و قهوه خطر ابتلا به ديابت را كاهش مي‌دهد

محققان در يك پژوهش جديد تاكيد كردند: مصرف قوه و چاي خطر ابتلا به ديابت نوع دوم را كاهش مي‌دهد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين تحقيق نشان داد: نوشيدن بيش از سه فنجان چاي يا قهوه در روز خطر بروز ديابت نوع دوم را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد.

اين يافته بر اساس تجزيه و تحليل‌هاي علمي روي مطالعات قبلي انجام گرفته كه در نشريه آرشيو طب داخلي منتشر شده بودند.

در اين پژوهش راشل هوكسلي دي فيل از انستيتو بهداشت بين‌الملل جورج در دانشگاه سيدني استراليا و دستياران وي 18 مطالعه و تحقيق را كه شامل 457 هزار و 922 شركت كننده بودند، بررسي كردند كه در آنها رابطه بين مصرف قهوه و خطر ابتلا به ديابت بين سالهاي 1966 تا 2009 ارزيابي شده بود.

محققان با تركيب و تجزيه و تحليل تمام اين اطلاعات دريافتند كه در ازاي مصرف هر فنجان اضافي قهوه در روز 7 درصد از احتمال بروز ديابت كاسته مي‌شود.

بر همين اساس افرادي كه در روز سه يا چهار فنجان قهوه مي‌نوشند در مقايسه با اشخاصي كه كمتر از دو فنجان قهوه مصرف مي‌كنند تقريبا 25 درصد كمتر دچار ديابت مي‌شوند. در مورد چاي هم كساني كه بيش از 3 تا 4 فنجان چاي مي‌نوشند يك پنجم كمتر از ديگران به ديابت مبتلا مي‌شوند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
نوشيدن قهوه براي مردان ديابتي مضر نيست


واحد مرکزي خبر: محققان علوم پزشکي مي‌گويند نوشيدن قهوه براي مردان مبتلا به ديابت مضر نيست.


به گزارش خبرگزاري رويترز، محققان علوم پزشکي طي مقاله‌اي اعلام کردند مردان مبتلا به ديابت نوع دوم، با نوشيدن قهوه، خطر افزايش ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را در خود افزايش نمي‌دهند و لازم نيست نگران باشند. دکتر راب وندام و همکارانش اعلام کردند پيش‌تر تحقيقات نشان داده بود که نوشيدن قهوه براي سلامت قلبي افراد سالم مضر نيست و اکنون بررسي آنان نشان مي‌دهد نوشيدن قهوه براي مردان مبتلا به ديابت نوع دوم نيز مضر نيست و بر سلامت قلبي آنان تاثير منفي ندار
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بهتر است افرادي كه مبتلا به ديابت هستند ، نوشيدني‌هاي حاوي كافئين مثل چاي و قهوه كمتر مصرف كنند.
گروهي از پژوهشگران آمريكايي معتقدند از آنجايي كه كافئين قند خون را بالا مي‌برد بنابراين به افرادي كه مبتلا به ديابت هستند توصيه مي‌شود كه نوشيدني‌هاي حاوي كافئين مثل چاي و قهوه كمتر مصرف كنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دويچه‌وله آلمان ، گروهي از پژوهشگران آمريكايي براي نخستين بار ارتباط مستقيم كافئين و قند خون را بررسي كرده‌اند و به اين نتيجه رسيدند كه چنين نوشيدني‌هايي كه حاوي كافئين هستند براي سلامت افراد مبتلا به بيماري ديابت بسيار مضر است.

اين گروه معتقدند قهوه، چاي و ساير نوشيدني‌هايي كه حاوي كافئين هستند سوخت وساز گلوگز را تحت تاثير قرار مي‌دهند.

” جيمز دلانه” از دانشگاه پزشكي دانشگاه “داك” و يكي ديگر از افراد گروه تحقيقاتي مذكور گفت : “ما دقيقا نمي‌دانيم كه كافئين چطور قند خون را بالا مي‌برد، در اين مورد چند نظريه مختلف وجود دارد.”
اين پژوهشگران، گروه‌هاي مختلفي از داوطلبان مبتلا به مرض قند را كه نياز به تزريق انسولين نداشته‌اند، به مدت ‪ ۷۲‬ساعت زير نظر گرفته‌اند.

در اين ‪ ۷۲‬ساعت هيچ تغييري در برنامه روزانه داوطلبان داده نشده است .

افراد مطابق معمول قرص ديابت شان را مصرف مي‌كردند و اجازه داشتند فعاليت‌هاي روزانه مثل ورزش را هم انجام دهند.

به غير از وعده غذايي صبحانه كه يك ليوان نوشيدني مخصوص بوده، داوطلبان مي توانستند هر چه ميل دارند در طول روز بخورند و تنها موردي كه به اين برنامه اضافه شده، مصرف روزانه يك عدد كپسول حاوي كافئين و پلاسبو بود.

داروهاي پلاسبو كاملا بي‌تاثيرند، اما به بيمار گفته نمي‌شود كه داروي پلاسبو مصرف كرده است.

بر اساس اين گزارش داوطلبان روز نخست كپسول حاوي كافئين مصرف كرده‌اند كه كافئين آن برابر با كافئين موجود در چهار ليوان قهوه تنظيم شده بود و حال آنكه كپسول روزهاي بعد پلاسبو بوده است.

از طرف ديگر براي اندازه‌گيري مرتب قند خون، پژوهشگران زير پوست اين افراد قطعه الكترونيكي كوچكي كار گذاشتند.

نتيجه تحقيق نشان مي‌دهد: پس از مصرف كپسول قند خون حداقل حدود ‪ ۸‬درصد افزايش پيدا مي‌كند و اگر كپسول پس از صبحانه مصرف شود ‪ ۹‬درصد، پس از نهار ‪ ۱۵‬درصد و پس از شام حتي تا ‪ ۲۶‬درصد قند خون را بالا مي‌برد.

از نظر پژوهشگران يكي از مواردي كه جاي تحقيق بيشتر دارد، تاثير كافئين در پروسه متابوليسم قند است.

پژوهشگران حدس مي‌زنند كافئين خروج قند از خون را كند مي‌كند و علاوه بر اين ، پس از مصرف كافئين آدرنالين بيشتري در خون آزاد مي‌شود و حال آنكه آدرنالين هورمون استرس است و قند خون را هم بالا مي‌برد.

با وجود اين نمي‌توان با قطعيت گفت كه مبتلايان به ديابت نبايد كافئين مصرف كنند، اما اين امكان وجود دارد كه با كاهش مصرف نوشيدني‌هاي حاوي كافئين، قند خون را بهتر كنترل كرد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مجله “مراقبت ديابت” :خطر ابتلا به ديابت نوع دو در افرادي كه قهوه مي‌نوشند بطور قابل توجهي كمتر از افرادي است كه از مصرف اين نوشيدني امتناع مي‌كنند.


”بسا اسميت” و همكارانش در گزارش دانشگاه كاليفرنيا سن ديه‌گو در “لايولا” نوشتند: تاثير نوشيدن قهوه در كاهش قابل توجه خطر ابتلا به ديابت نوع دو در افرادي كه سابقا قهوه مي‌نوشيدند نيز ديده شد.

وي گفت: با اينكه هنوز مشخص نشده است كه چه چيزي در قهوه موجب كاهش خطر ابتلا به اين بيماري مي‌شود اما احتمالا ناشي از كافئين نيست زيرا اين تاثير در قهوه‌هاي فاقد كافئين نيز ديده شده است.

اسميت و همكارانش در اين مطالعه ‪ ۹۱۰‬مرد و زن را مورد بررسي قرار دادند. تمامي اين افراد ‪ ۵۰‬ساله و يا مسن‌تر بودند و در آغاز مطالعه ديابت نداشتند.

وضعيت اين افراد حدود ‪ ۸‬سال پيگيري شد. در اين پيگيري ديده شد كه خطر ابتلا به ديابت نوع دو در افرادي كه قهوه مي‌نوشيدند و يا سابقا اين نوشيدني را مصرف مي‌كردند، حدود ‪ ۶۰‬درصد كمتر بود.

تاثير محافظتي قهوه در ابتلا به ديابت نوع دو پس از اينكه محققان ساير عوامل (خطر ساز) از قبيل فعاليت فيزيكي، وزن، فشار خون، وضعيت سيگار كشيدن و جنسيت افراد را در نظر گرفتند، باز مشهود بود.

تاثير محافظتي قهوه در ميان افرادي كه در ابتداي اين مطالعه به اختلال تحمل گلوكز كه يك پيش نشانگر ديابت است، مبتلا بودند، مشهود بود.

اسميت گفت: محققان نتوانستند تعيين كنند كه براي ايجاد اين اثر محافظتي شخص به چه ميزان قهوه نياز دارد با اين حال افراد شركت‌كننده در اين مطالعه معمولا از مصرف‌كنندگان قهار قهوه نبودند.

وي و همكارانش نتيجه گرفتند: “با توجه به شيوع روز افزون چاقي، اختلال تحمل گلوكز و ديابت و اين حقيقت كه اكثريت افراد بزرگسال در بيشتر كشورهاي غربي هر روز قهوه مي‌نوشند، منفعت قهوه مي‌تواند تاثير گسترده‌اي داشته باشد.

اين مطالعه در شماره نوامبر ‪ ، ۲۰۰۶‬مجله “مراقبت ديابت” چاپ شده است
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
نوعي چاي گياهي براي كمك به بيماران ديابتي توليد شد


دانشمندان بنگلادشي به تازگي موفق به توليد نوعي چاي گياهي شده‌اند كه نياز بيماران ديابتي وابسته به تزريق انسولين را به استفاده از اين هورمون حياتي كاهش مي‌دهد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين چاي ويژه در شوراي تحقيقات علمي و صنعتي بنگلادش و از عصاره برگهاي چايي محلي موسوم به جارول (Jarul) توليد شده است.

پژوهشگران معتقدند كه چون اين چاي گياهي، منشاء طبيعي دارد، هيچ گونه اثرات مخربي بر سيستم فيزيولوژي بدن بيماران ديابتي نخواهد داشت.

اين چاي علاوه بر خاصيت کاهش نياز به مصرف انسولين، در عين حال موجب کاهش چاقي نيز مي‌شود.

به گفته پژوهشگران؛ اين چاي گياهي بي‌خطر و موثر است و در سراسر جهان مجوز مصرف به دست آورده است.

بر اساس اين گزارش، قرار است چاي جديد به زودي با نام تجاري DiabeNo از سوي يك شركت داروسازي تحت عنوان فام وارد بازارهاي جهاني از جمله اروپا و آمريکا شود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
چاي سبز در پيشگيري از بروز ديابت نوع اول موثر است


نتايج يك تحقيق جديد نشان داد: چاي سبز حاوي آنتي اكسيدان قوي است كه از ابتلا به ديابت نوع اول پيشگيري مي‌كند و يا بروز آن را به تعويق مي‌اندازد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، پژوهشگران در اين مطالعات، آنتي اكسيدان EGCG موجود در چاي سبز را روي موشهاي آزمايشگاهي مبتلا به ديابت نوع اول و سندرم ابتدايي «سجوگرن» كه باعث آسيب غدد توليد رطوبت و در نتيجه خشك شدن دهان و چشم‌ها مي‌شود را ‌مورد آزمايش قرار دادند.

استفان هسو، بيولوژيست سلول‌هاي مولكولي در كالج پزشكي جورجيا در رابطه با اين يافته جديد گفت: مطالعات ما روي سندرم فوق متمركز شد و بنابراين دريافتيم كه EGCG نيز مي‌تواند در پيشگيري يا تاخير در بروز ديابت نوع يك وابسته به انسولين نقش شگفت انگيزي داشته باشد.

شرح اين آزمايشات در نشريه «لايف ساينس» منتشر شده است.

در موشها EGCG باعث كاهش شدت آسيب به غدد بزاقي در ارتباط با اين سندرم مي‌شود كه هيچ درمان شناخته شده‌اي ندارد.

هم ديابت نوع اول و هم سندرم سجوگرن (Sjogren) هر دو از بيماريهاي سيستم ايمني خودكار بدن هستند كه باعث مي‌شوند بدن به خودش حمله كند، اختلالات سيستم ايمني خودكار سومين گروه شايع از بيماريها در آمريكا هستند كه حدود هشت درصد از جمعيت اين كشور را دچار مي كنند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مصرف دم کرده چای ترش بیش از چای معمولی بر پرفشاری خون افراد دیابتی موثر است

براساس یافته های یک پژوهش ارایه شده در کنگره بین المللی طب سنتی و مکمل، مصرف دم کرده چای ترش به طور معنی داری نسبت به چای معمولی بر پر فشاری خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 موثر است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسکانیوز، براساس یافته های پژوهشی که نتایج آن در کنگره بین المللی طب سنتی و مکمل که 7 تا 10 آبان ماه در ساری برپا شد، ارایه شد 60 بیمار مبتلا به دیابت به دو گروه تقسیم شده، گروه اول از چای معمولی و گروه دوم از چای ترش به مدت 30 روز روزانه دو بار صبح و عصر مصرف کردند.
این گزارش با هدف تعیین اثر کوتاه مدت مصرف چای ترش توسط بیماران متبلا به دیابت نوع 2 بر پرفشاری خون آنها صورت گرفته است.
گزارش فوق می افزاید: در این آزمایش فشار خون سیستولیک (انقباضی) در مصرف کنندگان چای ترش به طور معنی داری 4/15 درصد کاهش یافت، در حالی که این ارقام برای مصرف کنندگان چای معمولی 4/8 درصد افزایش نشان داد. میانگین فشار خون دیاستولیک (انبساطی) در گروه گیرنده چای ترش 3/4 درصد کاهش داشته ولی در گروه گیرنده چای معمولی 6/4 درصد افزایش داشته است.
این گزارش ادامه می دهد، درصد اثر مثبت درمانی گروه گیرنده های چای ترش و چای معمولی به ترتیب 1/48 و 4/15 به دست آمده است.
بنابراین گزارش، این مداخله نظیر سایر مطالعات مشابه، اثر کاهش دهنده فشار خون را که در طب سنتی بسیاری از کشورها مورد توجه است، تایید می کند.
پژوهشگران این مطالعه اظهار دارند، گیاه Hiviscus Sabdariffa یا چای ترش به طور گسترده در مناطق حاره کاشت شده و در طب سنتی بسیاری از کشورها برای درمان پر فشاری خون استفاده می شود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
پژوهشگران هشدار دادند:
مصرف كافئين باعث افزايش ميزان قند خون در بيماران ديابتي مي‌شود

پژوهشگران هشدار دادند كه مصرف نوشيدني‌هاي حاوي كافئين مثل چاي و قهوه باعث افزايش ميزان قند خون در بيماران ديابتي مي‌شود.


به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، به گفته اين پژوهشگران كاهش ميزان كافئين مي‌تواند به افراد مبتلا به شايعترين نوع ديابت كمك كند كه ميزان قند خون خود را كنترل كنند.


متخصصان مركز پزشكي دانشگاه دوك در شمال كارولينا به رژيم غذايي گروه كوچكي از افراد مبتلا به ديابت نوع دوم مقداري كافئين اضافه كردند و پس از آزمايشات دريافتند كه با اين كار به ويژه پس از هر يك از وعده هاي غذايي مقدار گلوكز در خون اين افراد در طول روز افزايش پيدا كرد.


جيمز لين يكي از متخصصان اين تيم مي‌گويد: به نظر مي‌رسد كه كافئين مي‌تواند متابوليسم گلوكز را به شكلي مختل كند كه براي افراد مبتلا به ديابت نوع دوم مضر است.


كافئين در قهوه، چاي و بسياري از نوشيدني هاي بدون الكل يافت مي شود.


در گذشته نيز برخي از محققان به اين نتيجه رسيده بودند كه افرادي كه مستعد ابتلا به سنگ كليه هستند بايد مصرف كافئين را محدود كنند.


اين محققان اظهار داشتند كه مصرف كافئين ميزان كلسيم موجود در ادرار آنها افزايش مي‌دهد و افزايش كلسيم در ادرار خطر تشكيل سنگ را تشديد مي‌كند چرا كه كلسيم يكي از مواد اصلي تشكيل دهنده سنگ كليه است.


به گزارش ايسنا، با وجودي كه كافئين جزء تفكيك ناپذير نوشيدني‌هاي مطبوعي مانند چاي، قهوه و نوشابه است اما همچنان ابهامات زيادي در مورد آن وجود دارد.


مصرف مداوم كافئين مي‌تواند باعث وابستگي فيزيكي فرد به كافئين شود اما منجر به اعتياد نمي‌شود.


كافئين عملكرد نوعي پيام‌رسان شيميايي موسوم به آدنوزين را مهار مي‌كند. آدنوزين باعث القاء خواب در فرد مي‌شود و به همين دليل، مصرف كافئين باعث بي خوابي مي شود.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
دانشمندان اعلام كردند:
نوشيدن چاي سياه در پيشگيري از بيماري ديابت تاثير مطلوب دارد


دانشمندان دانشگاه دوندي در اسكاتلند اعلام كردند كه بر اساس يافته‌هاي جديد؛ نوشيدن چاي سياه در پيشگيري از بيماري ديابت تاثير مطلوب دارد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين دانشمندان اظهار داشتند كه چاي سياه قابليت مقابله با ديابت نوع دوم را دارد.

به گفته متخصصان؛ ديابت نوع دوم شايع‌ترين نوع بيماري ديابت است. اين پژوهشگران معتقدند كه چاي سياه حاوي تركيبات خاصي است كه مي‌تواند به عنوان جايگزين انسولين عمل كند.

اين دانشمندان در تلاش براي انجام اين مطالعات به شكل گسترده‌تر و تحقيقات بيشتر در اين زمينه هستند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ضرر قهوه برای بیماران دیابتی

مبتلایان به دیابت باید از مصرف بیش از حد قهوه پرهیز كنند.

به گزارش سلامت نیوز ، جدیدترین شماره نشریه پزشكی مراقبت دیابت نوشت : محدود كردن مصرف كافئین در برنامه غذایی روزانه مبتلایان به دیابت نوع دو ، میزان كنترل قند خون را در آنان بهبود می بخشد.

پژوهشگران دانشگاه پزشكی دوك با بررسی مبتلایان به دیابت متوجه شدند ، بیمارانی كه در برنامه غذایی روزانه خود از مواد غذایی حاوی كافیئن نظیر چای ، قهوه ، و نوشابه های گاز دار استفاده می كنند در كنترل قند خون خود بیش از دیگران مشكل دارند.

بر اساس این بررسی : مصرف 4 فنجان قهوه در روز ، میزان قند خون را تا 8 درصد افزایش می دهد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
محققان قهوه و چاي را براي افراد مبتلا به ديابت مضر اعلام كردند

گروهي از پژوهشگران آمريكايي معتقدند از آنجايي كه كافئين قند خون را بالا مي‌برد بنابراين به افرادي كه مبتلا به ديابت هستند توصيه مي‌شود كه نوشيدني‌هاي حاوي كافئين مثل چاي و قهوه كمتر مصرف كنند.

به گزارش روز سه‌شنبه پايگاه اينترنتي دويچه‌وله آلمان ، گروهي از پژوهشگران آمريكايي براي نخستين بار ارتباط مستقيم كافئين و قند خون را بررسي كرده‌اند و به اين نتيجه رسيدند كه چنين نوشيدني‌هايي كه حاوي كافئين هستند براي سلامت افراد مبتلا به بيماري ديابت بسيار مضر است.

اين گروه معتقدند قهوه، چاي و ساير نوشيدني‌هايي كه حاوي كافئين هستند سوخت وساز گلوگز را تحت تاثير قرار مي‌دهند.

" جيمز دلانه" از دانشگاه پزشكي دانشگاه "داك" و يكي ديگر از افراد گروه تحقيقاتي مذكور گفت : "ما دقيقا نمي‌دانيم كه كافئين چطور قند خون را بالا مي‌برد، در اين مورد چند نظريه مختلف وجود دارد."
اين پژوهشگران، گروه‌هاي مختلفي از داوطلبان مبتلا به مرض قند را كه نياز به تزريق انسولين نداشته‌اند، به مدت ‪ ۷۲‬ساعت زير نظر گرفته‌اند.

در اين ‪ ۷۲‬ساعت هيچ تغييري در برنامه روزانه داوطلبان داده نشده است .

افراد مطابق معمول قرص ديابت شان را مصرف مي‌كردند و اجازه داشتند فعاليت‌هاي روزانه مثل ورزش را هم انجام دهند.

به غير از وعده غذايي صبحانه كه يك ليوان نوشيدني مخصوص بوده، داوطلبان مي توانستند هر چه ميل دارند در طول روز بخورند و تنها موردي كه به اين برنامه اضافه شده، مصرف روزانه يك عدد كپسول حاوي كافئين و پلاسبو بود.

داروهاي پلاسبو كاملا بي‌تاثيرند، اما به بيمار گفته نمي‌شود كه داروي پلاسبو مصرف كرده است.

بر اساس اين گزارش داوطلبان روز نخست كپسول حاوي كافئين مصرف كرده‌اند كه كافئين آن برابر با كافئين موجود در چهار ليوان قهوه تنظيم شده بود و حال آنكه كپسول روزهاي بعد پلاسبو بوده است.

از طرف ديگر براي اندازه‌گيري مرتب قند خون، پژوهشگران زير پوست اين افراد قطعه الكترونيكي كوچكي كار گذاشتند.

نتيجه تحقيق نشان مي‌دهد: پس از مصرف كپسول قند خون حداقل حدود ‪ ۸‬درصد افزايش پيدا مي‌كند و اگر كپسول پس از صبحانه مصرف شود ‪ ۹‬درصد، پس از نهار ‪ ۱۵‬درصد و پس از شام حتي تا ‪ ۲۶‬درصد قند خون را بالا مي‌برد.

از نظر پژوهشگران يكي از مواردي كه جاي تحقيق بيشتر دارد، تاثير كافئين در پروسه متابوليسم قند است.

پژوهشگران حدس مي‌زنند كافئين خروج قند از خون را كند مي‌كند و علاوه بر اين ، پس از مصرف كافئين آدرنالين بيشتري در خون آزاد مي‌شود و حال آنكه آدرنالين هورمون استرس است و قند خون را هم بالا مي‌برد.

با وجود اين نمي‌توان با قطعيت گفت كه مبتلايان به ديابت نبايد كافئين مصرف كنند، اما اين امكان وجود دارد كه با كاهش مصرف نوشيدني‌هاي حاوي كافئين، قند خون را بهتر كنترل كرد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
قهوه خطر ابتلا به ديابت نوع ‌٢ را كاهش مي‌دهد


بر اساس يك مطالعه جديد، خطر ابتلا به ديابت نوع دو در افرادي كه قهوه مي‌نوشند بطور قابل توجهي كمتر از افراديست كه از مصرف اين نوشيدني امتناع مي‌ورزند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران- واحد علوم پزشكي تهران، به نقل از پايگاه اينترنتي رويترز هلث از نيويورك، محققان دانشگاه كاليفرنيا سن ديه‌گو در "لايولا" نوشتند: تاثير نوشيدن قهوه در كاهش قابل توجه خطر ابتلا به ديابت نوع دو در افرادي كه سابقا قهوه مي‌نوشيدند نيز ديده شد.

با اينكه هنوز مشخص نشده است كه چه چيزي در قهوه موجب كاهش خطر ابتلا به اين بيماري مي‌شود اما احتمالا ناشي از كافئين نيست زيرا اين تاثير در قهوه‌هاي فاقد كافئين نيز ديده شده است.

در اين مطالعه 910 مرد و زن را مورد بررسي قرار دادند. تمامي اين افراد 50 ساله و يا مسن‌تر بودند و در آغاز مطالعه ديابت نداشتند.

وضعيت اين افراد حدود 8 سال پيگيري شد. در اين پيگيري ديده شد كه خطر ابتلا به ديابت نوع دو در افرادي كه قهوه مي‌نوشيدند و يا سابقا اين نوشيدني را مصرف مي‌كردند، حدود 60 درصد كمتر بود.

تاثير محافظتي قهوه در ابتلا به ديابت نوع دو پس از اينكه محققان ساير عوامل (خطر ساز) از قبيل فعاليت فيزيكي، وزن، فشار خون، وضعيت سيگار كشيدن و جنسيت افراد را در نظر گرفتند، باز مشهود بود.

تاثير محافظتي قهوه در ميان افرادي كه در ابتداي اين مطالعه به اختلال تحمل گلوكز كه يك پيش نشانگر ديابت است، مبتلا بودند، مشهود بود.

محققان نتوانستند تعيين كنند كه براي ايجاد اين اثر محافظتي شخص به چه ميزان قهوه نياز دارد با اين حال افراد شركت‌كننده در اين مطالعه معمولا از مصرف‌كنندگان قهار قهوه نبودند.

با توجه به شيوع روز افزون چاقي، اختلال تحمل گلوكز و ديابت و اين حقيقت كه اكثريت افراد بزرگسال در بيشتر كشورهاي غربي هر روز قهوه مي‌نوشند، منفعت قهوه مي‌تواند تاثير گسترده‌اي داشته باشد.

اين مطالعه در شماره نوامبر 2006 مجله "مراقبت ديابت" چاپ شده است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
با مصرف چاي مي توان از ابتلا به ديابت جلوگيري كرد

تحقيقات نشان مي دهد؛ با خوردن چاي مي توان احتمال ابتلا به بيماري ديابت نوع دوم را در افراد ميانسال و زنان جوان كاهش داد.

دكتر اسدالله رجب رييس انجمن ديابت ايران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: مصرف مقدار زيادي چاي كافئين دار بدون كافئين، خطر بروز ديابت را پايين مي آورد و خوردن حتي يك فنجان چاي در روز 13 درصد و خوردن 4 فنجان يا بيشتر احتمال پيدايش اين بيماري را 47 درصد كم مي كند.
وي گفت: كم شدن خطر ديابت در صورتي است كه چاي خالص باشد و در صورتي كه همراه قهوه بوده و يا فيلتر شده باشد تاثيري در كاهش احتمال ابتلا به اين بيماري ندارد
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
كافئين خطر كاهش قند خون شبانه را در مبتلايان به ديابت نوع يك كاهش مي‌دهد.

به گزارش پايگاه اينترنتي ‪ ، ivanhoe.com‬پايين افتادن قند خون يا هيپوگليسمي يكي از حادترين مشكلات بيماران ديابتي است. از طرفي بالا بودن قند خون نيز در اين بيماري مي‌تواند به اندامهاي حياتي بدن مانند قلب، كليه، شبكيه چشم ، و اعصاب آسيب‌هاي جبران ناپذيري وارد كند.

يكي از راههاي كاهش خطر اين حملات هيپوگليسمي بسيار خطرناك
اندازه‌گيري‌هاي مكرر قند خون است. اخيرا دانشمندان دريافته‌اند امكان پيشگيري از حملات طولاني هيپوگليسمي بخصوص در هنگام خواب وجود دارد.

تنها يك تست ساده با استفاده از دستگاه سنجش گلوكز خون يا گليكومتر شخصي و يك تغيير ساده در رژيم غذايي مي‌تواند بيمار را از وحشت و عوارض تجربه اين دست حملات مصون كند.

دانشمندان انگليسي دريافتند خوردن كمتر از ‪ ۵۰‬ميليگرم در روز قهوه براي دو هفته يا مصرف كپسول‌هاي حاوي ‪ ۲۵۰‬ميليگرم كافئين دو بار در روز زمان هيپوگليسمي شبانه را از ‪ ۱۳۲‬دقيقه به ‪ ۴۹‬دقيقه كاهش مي‌دهد. باوجود درمان‌هاي بسيار تخصصي براي كنترل دقيق قند خون، هيپوگليسمي يكي از عمده‌ترين مشكلات بيماران مبتلا به ديابت نوع يك محسوب مي‌شود.

اين مطالعه نشان داد مصرف مرتب قهوه تاثير درماني بسزايي در پيشگيري از هيپوگليسمي‌هاي شبانه يا كاهش زمان اين نوع حملات در بيماران مبتلا به ديابت يك دارد.
 
بالا