• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

علت اختلالات جنسی چیست ؟

manaattari

New member

اختلالات و مشکلات جنسی به دلایل متفاوتی ایجاد می‌شوند. در هر مرحله سنی با توجه به ویژگی‌های رشدی مخصوص آن سن افراد ممکن است با مسائل و مشکلاتی در زمینه امور جنسی رو‌به‌رو باشند. به طول کلی علت اختلالات جنسی را می‌توان در 3 دسته کلی بیان کرد.

فقدان دانش کافی و مناسب

همان‌طور که گفته شد در هر سنی افراد با توجه به ویژگی‌های رشدی آن سن با مسائل مختلفی رو‌به‌رو هستند و بنابراین لازمه که در مورد مسائل جنسی آن سن اطلاعات مناسبی داشته باشند. در بسیاری از موارد فقدان آموزش‌های لازم و صحیح منجر به بروز اشتباهاتی از سوی افراد می‌شود و یا تصورات نادرستی نسبت به امور جنسی پیدا می‌کنند که باعث می‌شود از عملکرد جنسی خود رضایت نداشته باشند و یا برای حل مشکلات به وجود آمده از روش‌های نادرست استفاده می‌کنند. مشاوره مشکلات جنسی با ارائه آموزش‌های اصولی تا حد زیادی به پیشگیری از اختلالات و مشکلات جنسی کمک می‌کند.

مسائل فیزیولوژیک

در سنین بلوغ و بالاتر افراد دچار تغییرات هورمونی زیادی می‌شوند. این تغییرات هورمونی در سنین و مراحل مختلف زندگی بر عملکرد جنسی افراد تاثیر می‌گذارد. مهم‌ترین هورمون‌های مرتبط با مشکلات جنسی هورمون‌های استروژن، پروژسترون، تستوسترون، دوپامین، سروتونین و اکسی‌توسین هستند. به هم خوردن تعادل این هورمون‌ها تغییراتی در عملکرد جنسی افراد ایجاد می‌کند. به عنوان مثال افزایش سطح دوپامین میل جنسی را افزایش داده و افزایش بیش از حد سروتونین میل جنسی را کم می‌کنند.

علاوه بر تنظیمات هورمونی گاهی برخی مشکلات پزشکی منجر به بروز اختلالات جنسی می‌شوند. به طور کلی بعد از بیماری و جراحی‌های سخت میل جنسی افراد کاهش می‌یابد. بیماری‌هایی همچون کم‌کاری تیروئید و یا دیابت بر میل جنسی زنان تاثیرگذار هستند. گاهی اختلالات جنسی ناشی از عوارض داروهای خاصی هستند. برخی داروهای پایین‌آورنده فشارخون در انزال دیررس نقش دارند.

مسائل و مشکلات روانشناختی

برخی از بیماری‌های روانشناختی منجر به کاهش میل جنسی در افراد می‌شود. مهم‌ترین بیماری مرتبط با مشکلات جنسی، بیماری افسردگی است. کاهش میل جنسی یکی از علائم بیماری افسردگی است (این نشانه به تنهایی بیانگر اختلال افسردگی نیست، فقط یکی از علائم است و به سایر نشانه‌ها نیز باید توجه شود). علاوه بر این مصرف برخی داروهای روانپزشکی همچون داروهای تنظیم‌کننده سروتونین و ضدافسردگی در برخی موارد منجر به کاهش میل جنسی می‌گردد (توجه داشته باشید این عوارض موقتی بوده و به تدریج برطرف می‌شود و نباید مصرف دارو قطع شود).

ممکن است برخی افراد احساس خوبی نسبت به بدن خود نداشته باشند و به دلیل اتفاقات ناخوشایندی که در کودکی برای آن‌ها رخ داده است ترس و اضطراب زیادی از رابطه جنسی داشته باشند و یا استرس و فشارهای روزانه عملکرد جنسی آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد این مسائل و مشکلات روانشناختی با مشاوره مشکلات جنسی به راحتی قابل مدیریت و درمان است.
 
بالا